Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucii_V ty křeče budou horší a horší taky sem čekala že to přejde a měla sem je až do porodu. A počkej jak budeš funět v 9 měsíci 🤣
@Srabek jeee tak držím palce ať je zítra už malej zase usměvavej
nojono, pořád něco viď, abychom se náhodou nenudily ![]()
Já právě myslela že křeče přejdou haha, no tak moc děkuju, to mě uklidnilo že i přes křeče jde mít takhle krásný zdravý miminko a možná přestanu tolik plašit - ono mi to ve finále stejně nepomůže ![]()
@Lucii_V hale já myslela od 7mesice že budu rodit jaký sem měla křeče
a nakonec sem vlastně bez vyvolání ani rodit nezacala
no Málej je opravdu za odměnu je úplně úžasnej ❤️ jak se říká dokonalého chlapa nenajdeš toho si musíš porodit. Je tak strašné chytrej a už se krásně směje s dolickama ve tvarich ale sem taková ta klasická matka moje dítě je prostě nejlepší na světě
ale samozřejmě i moje holčička i když s ní teď clouma předčasná puberta ![]()
@Lucii_V
Lucinko, máš naprostou pravdu, že po tolika nezdarech a zklamáních je to strašně těžké hlavu přesvědčovat, že tentokrát to bude dobré a tentokrát se nic nestane, atd… Pochopitelně, že už si pár týdnů říkám, že jsem nejdál, co jsem za poslední 3 roky byla, a že už jsem jedno dítě donosila a porodila, ale kdykoliv se něco objeví a znepokojí mě to, tak hned hlava spouští…
Já se bála i o malou, minimálně ten první rok určitě a bojím se dál, to je asi pak už úděl maminek, rodičů.
Nevolnosti jsem měla asi nejsilnější 8.-11.tt, naštěstí jsem nezvracela, ale měla jsem občas na mále… Co mě docela trápí, tak od začátku mě hodně pálí žáha, měla jsem stejně i se Sofinkou. To je někdy fakt peklo
. Mám už dost citlivá a těžká prsa, zvětšila se viditelně, no a břicho mám taky prakticky od začátku nafouklé a kulaté.
Mám to jak přes kopírák s holčičkou, opět se mi rozjela těhotenská hypertenze, tak už si měřím 3× denně tlak a mám Dopegyt na tlak. Jsem objednaná na internu a kardio, tak to zase bude paráda 🤭, že budu pořád někde po doktorech. Postupně se mi navrací energie, tak snad začne to fajn období
. Jo, zadýchávám se taky, to k tomu asi patří…
Jinak křeče mám od začátku a myslím si, že to neodezní i kvůli jizvě po císaři… Teď poslední týden je to mazec, jakoby mi někdo kroutil vaječníky, strašný křeče, kdyz jsem prskla, tak se mi to asi jakoby skříplo a normálně mě hrkly slzy, jak se mi to tam bolesti svíralo, ale je fakt, že minule i teď následovalo i to špinění, tak těžko říct, zda to nebylo podmíněno i tím, že by praskl hematom… ![]()
Může lehce pomoci od křečí užívání magnézia. Ale děloha pomalinku i trénuje a chystá se na porod, ty křeče občas budou…
Také Ti přeji, ať je u Tebe všechno v pořádku a ať se Ti daří 🙏🏼 🍀 ❤️.
Příspěvek upraven 14.07.26 v 22:43
@Srabek
Je to jak píšeš, dobře to znám s malou, už nikdy se o ně člověk stejně nepřestane obávat a strachovat.
Jj, já nemám injekce, to jsem měla 2× po transferu Clexane, ale mam ted od začátku Anopyrin, mam ho hlavně kvůli preeklampsii, co jsem měla s malou a prý i nejak lehce pomáhá s těhu hypertenzí, ale mě moc nepomohl, tak snad alespoň jako prevence preeklampsie zabere 🙏🏼. Nicméně na druhou stranu právě podporuje vznik hematomu, modřin všeobecně a krvácivost.
Jejda, no to jsou ty prdiky a problémy s kakáním, vím od kamarádek, co mají chlapečky, že jsou na to háklivější, já jsem to se Sofinkou neznala, ale byly zase jiné starosti a probdělé noci…
Hlavně ať už je zase fajn 🙏🏼 🍀 ❤️.
@Srabek jeee jsou zlatí oba, a maličkej je fakt bombarďák, snad už je mu dobře koblížkovi ![]()
@Lucinta Lucíííí moc držím palce ať tě ani tlak, ani křeče ani žáha moc netrápí a už si to čekání na miminko spíš začneš užívat
![]()
Mě zas teď potrápil zub, rupnul mi při kousnutí do burgeru a pak mi vypadla provizorní výplň a samozřejmě doktorka teď prázdninovej režim takže to vždycky trvalo než mě vzala.. a bude první korunka no, tak jsem zvědavá. Díky Bohu že mě to aspoň nebolí ale taky strašila že může..
No říkám, přeci bysme se nechtěly nudit žejo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.