Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Jako amelgen a estrofem by neměl ničemu vadit, pokud bys chtěla jít do stimulace co nejdřív. Tohle by určitě nebylo od věci probrat s doktorem. Jen mě ta pauza nějak psychologicky přijde lepší, když se nechá proběhnout aspoň jeden cyklus, ale to je můj pocit.
Jinak pokud ti vyhovuje doktor a peníze na to nějak splašíš, tak není co řešit. Ten státní CAR byl jen takový nápad když jsi psala že problém jsou peníze, protože tam je to opravdu znatelně levnější.
Ahoj všichni, přidávám se do diskuze a hledám někoho, kdo je na tom “časově” nastejno, ať se můžeme podpořit ☺️ Začala jsem dlouhý protokol, dneska třetí den stimulace, opu pravděpodobně koncem příštího týdne 👏🏻
Všem držím palce, ať jste v jakékoliv fázi! Je to boj 🫶🏻
@Fiona Krasoňová píše: Více
Já jsem dneska šestý den stimulace
kdy máš kontrolu? A vitej ![]()
Příspěvek upraven 24.02.25 v 20:41
Ahoj holky, taky se pridavam do diskuze, dnes jsem po OPU, ze 17 folikulu zbylo 8 zralych vajicek.. tak snad se neco uchyti na sobotni transfer ✊🏻 preji vsem stesti!
@Gracetheworld píše: Více
Uvidíme, co zitra doktor poví a na všem se s nim dohodnu. Ale moc dekuji případně za typ na kliniku. ![]()
Na utz jdu v pátek ☺️ Máš krátký protokol?
@Fiona Krasoňová ahoj, já budu teď taky začínat stimulaci, mám taky dlouhý protokol. To je tvoje první IVF? Držím pěsti 🍀
@Jane486 Nene, v roce 2020 jsem měla dva krátké protokoly, ale nedopadlo to a nakonec máme holčičku z nativu ???? Jsou jí tři. Tohle je moje třetí ivf a zkoušíme dlouhý. Můžu se zeptat, jaké máš léky? A to je tvé první ivf? Moc a moc držím palce!
@Fiona Krasoňová děkuju moc ❤️ moje je to také třetí IVF, dvakrát jsem měla krátký protokol a teď taky poprvé dlouhý a změnila jsem CAR, mám skoro tří letého syna, ale bohužel po mě zdědil genetickou mutaci, a proto podstupujeme IVF, aby byla embrya otestována a zabránilo se tomu, aby se to zopakovalo… měla jsem dva KETY zdravých embryí v 1 cyklu IVF ale bohužel z toho byla dvě biochemka ☹️ jeden KET mozaiky v druhém cyklu, to se nechytlo… jedno zamrazené neotestované jsme teda ještě nechali převézt na novou kliniku a otestujeme doufám s dalšími 🙏🏼 🙏🏼 🙏🏼
jinak zatím mi píchali injekci na to pozastavení a teď tam jedu ve středu a to si myslím, že už začnu stimulovat.. a teprve se teda dozvím, jaké další léky budu mít… my jinak problém nemáme, předtím jsem otěhotněla přirozeně hned, ale i tak to prostě doposud nevyšlo…
jaké máš ty léky? A jak probíhá ten dlouhý protokol u tebe?
@Fiona Krasoňová píše: Více
Dlouhý protokol mám, v pátek mám druhý ultrazvuk
@Jane486
To už za sebou také máš dlouhou cestu
Ale je bezva, že ještě jedno embryjko máte na otestování. ![]()
U nás problém nezjištěn, oba jsme v pořádku, já mam pouze lehkou endometriózu. Zatím to u mě probíhá tak, že 31.1. mi aplikovali Zoladex a teď vlastně třetí den píchám Meriofert. Jsem zvědavá, strašně se bojím po předchozích zkušenostech výsledku. Při těch krátkých protokolech vždy 8 zralých vajíček, ale jen jedno oplodněné. Prostě katastrofa.
Proto mi pak dr doporučila nativ a povedlo se. Teď ale už zas za sebou máme 4 nativy a nic, takže moje nová dr řekla, že vyzkoušíme ten dlouhý protokol.
A do jakého caru jste se přesunuli, pokud se můžu zeptat? ![]()
Tak paráda, zatím vše běží ok? Působí na tebe stimulace dobře? ![]()
@Fiona Krasoňová kéž by nám to už vyšlo oboum 🙏🏼 🍀 já měla Zoladex myslím 11.2., a sice vajíček oplodněných dost, ale do blastocysty se nedostane ani půlka… ale neni to vždy o kvantitě… 1IVF - 2 blastocysty ( z 5 oplodněných) a obě se vrátili zdravé, 2IVF 4 blastocysty ( z 10 oplodněných), ale dvě s mutací v genu, jedno mozaika a jedno odebrán malý vzorek nepodařilo se otestovat… proto znovu
Chce to prostě hlavně to jedno pravý ♥️ 🙏🏼
Jinak přešla jsem do Clayo Clinic, kam chodíš ty?
@Jane486
Joo Clayo.. sleduji je na IG a musím říct, že je mi to hodně sympatické ![]()
My chodíme do Gennetu v Liberci, jsem tam spokojená. Právě dr říkala, že jedeme na kvalitu, ne na kvantitu.. uvidíme no.
Já ani nemám žádné zkušenosti s blastocystama, vždy jsem měla čerstvý transfer 3 denního embrya.. tím, že bylo vždy jen jedno. Takže vlastně mě asi ani nemůže nic překvapit, jen mile ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.