IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.25 15:07
@Anonymní píše: Více
🦋
Právě si říkám kazde tělo je jiné no. Prsa mám furt odute ale to dělají léky.
Tím že je to moje poprvé tak ty tendence furt něco zkoumat jsou.
Vklad byl v sobotu dneska pondělí a já se cítím úplně dobře.
Ach my ženský bláznivý.
  • Citovat
  • Upravit
1147
24.2.25 15:15

@Radka2025 ahojky. Mohu se prosím zeptat, o jakou vadu jde? Mrzí mě, že ji má první dítko :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.2.25 15:16

To se tam třeba včera ten červik vrtal :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 15:44

@Gracetheworld mám 17 jednotek, a celkem dvě pera, až když jsem sestřičku upozornila ja, že mi rekovelle do patka nevydrzi, říká nojo máte pravdu, dvakrát to připočítávala :roll: a to jsem na celkem vychvalovane klinice v Plzni. Ptala jsem se jakto, že už Rekovelle mít nebudu, že jsem si dneska vzala víc peněz (minule tvrdili, že budu platit 500 a že si nemusím brát víc, sestra po telefonu)jsem si pro jistotu vzala litr, a ejhle, doktorka mi najednou změnila po prvním ultrazvuku léky z 500 na 2160,– :lol: tak mi bylo řečeno že se Rekovelle píše na pojišťovnu, a ta proplaci určité množství, takže bych teď doplatila těch 8 tis. Takze jsem dostala Bemfolu(minule jsem psala Bembula tak nějak) a další zarážející věc je, že jim stačilo amh staré dva roky a to jsem měla 3, něco, už si to nepamatuji.Tak doufám, že mi kleslo má normu :nevim: letos mi bude 35

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 15:47

Já vím, je to těžké těch 14 dní po vkladu, je to šíleně dlouhé

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 15:50
@Gracetheworld píše: Více

Jojo, přesně tak, jedná dávka, jedno pero.Za Bemfolu jsem dneska doplacení 1100,tak doufám, že bude stačit tahle, max ještě jedna, dvě. Mě po Rekovelle bolela hlava asi čtyři dny, dneska je to smad prvni den, co jsem v pohode, musela jsem si brát léky na bolest, protože když bolest přetáhnout, začne mi být zle od žaludku. Co ale docela cítím, jsou vaječníky, nejvíc levý. S bolesti při ovulaci mam bohaté zkušenosti, tak je to zatím procházka růžovou zahradou

• Citovat
  • Upravit
5622
24.2.25 16:18

Tak to už chápu že by byl ten doplatek takhle šílený. Já píchala jen 9.33, tak mi stačilo jedno plné a jedno poloplné pero na celou stimulaci. Doplácela jsem za všechno cca 4500.Kolik máš amh? Je fakt že já ho mám díky pcos vyšší, proto můžu mít nižší dávky stimulace. Jinak mi je 36, v září 37 :roll:

Věděla jsem ale dopředu kolik budu doplácet. Ještě před začátkem stimulace doktor počítal kolik celkem toho bude potřeba, s tím že pokud by bylo potřeba stimulovat o den nebo dva déle, že by to bylo o chlup víc. Orientační částku, která nakonec fakt odpovídala realitě jsem tedy věděla dopředu. Doktor se i zajímal o to jestli je to pro mě finančně ok, že je sice Rekovelle super, ale pokud by to pro mě bylo moc drahé, tak že mi může napsat něco levnějšího.
Bylo to v Praze v Podolí ve státním CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 16:34

Doktorka mi řekla, že se moje vaječníky tváří jako polycysticke, ale pcos nemám, proto mě dneska zarazilo to ahm před dvěma lety, i sestricka se na to tvarila vselijak, ale říkala že je to ještě v pohodě, abych se nebála. Ovulace normálně probíhá, jen ne podle měřítek doktorů, teď jsem pár let měla rozházené cykly, ale kdybych věděla že se mi to srovná jen po vitamínů d, brala bych ho dřív, až nedávno jsem zjistilayze je vitamin d spíš hormon a že ovlivňuje plodnost.Tak to je hezký přístup, mě se neptal nikdo :lol: ale měla jsem na léky připravených 5 tis, s tím že jsem ještě přidala šest tisíc. Me vypočítali cca 49 tis za jeden cyklus ivf. Vybrala jsem si premium a byl mi doporučen cip na ještě lepší selekci spermií, počítali teda v tom ten nejdražší „balicek“ zmrazení embryí, kdyby jich bylo nad deset, což asi nebude

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 16:50
@Radka2025 píše: Více

Moc dekuji :srdce:
Ja prirozene mela v roce 2019 potrat v 6tt a v roce 2020 pri přirozeném početí jsem ukončovala v 19tt těhotenství z důvodu vývojových vad. Takze prirozene mimi uz nechci, bojim se, sby ro nedopadlo stejne.

Podstoupila jsem IVF už 2×. U prvního nedošlo žádné embryo do 5.dne a u druhého IVF došli 3 embrya a vrátili se vsechny 3 i z genetiky. První KET nevyšel, z druhého máme syna a třetí dopadl dnes takto špatně.

Do dalšího nechci, protože je to strašně moc peněz a nemám na to, ale nějak by se to dali udělat i když těžce, a hlavně také ty nervy a stres jeste s malým dítětem. A bojim se. :,(

Zitra mame konzultaci co a jak. Tak uvidim, jak se nakonec rozhodnu.

Držím palce :srdce: ostatně všem, co tu jsou :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 17:07
@Soncak píše: Více
🦋
Soncak na tohle vsazim že se tam včera zavrtal pořádně.

Snažím se myslet pozitivně. I na klinice říkali že je zatím vše v pořádku. Takže jako já si jdu za 12 dnů pro pozitivní výsledek.
Funguju normálně vím že už jsem ve fázi kdy přírodu neobejdu.
Pořídila jsem si navíc vitaminy a to je celé.
Gracethe doporučila Dcko omegy tak ještě toto a už víc nic.
Přece nemůžu ležet 14 dní doma s nohama nahoře. 🤣
To bych se pak bála i v dalších týdnech. Jsem nějak vnitřně smířená že toto je jen začátek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 17:11

A byla vada miminka dědičná??Je pravděpodobné že z dalšího přirozeného početí to znovu hrozí? Třeba to byla jen náhoda a je velká šance na zdravé dítě i přirozeně když vám to přirozeně jde. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 18:04

Je spíš větší šance, že bude znovu nemocné. Mam vadu chromozomu. Balancována aberaci, zdědila jsem ji po mamce, tez ji ma a ma 2 deti přirozenou cestou a tez ukončovala jednou těhotenství cca ve 20.tydnu ale nikdy ji nikdo nenabídl IVF. Ja to po ni zdědila a bratr je zcela zdravy. Si e muzu mít také zdrave dítě přirozeně ale byt to tak nemusi, a ja uz to nikdy nechci zažít. Bohužel holčička mela nebalancovnaou aberaci a několik vad neslučitelné se životem, proto nám nabídly IVF s genetikou embryi, aby nám prave vyvrátily ty velké vady, ltere se vázou na ty moje chromozomy. Ale samozřejmě ani genetika embryí neni 100%, muze de mnoho veci objevit během vývoje v břiše ale přeci jen, je to o hodně větší šance na zdrave dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.25 18:30

Akorat mě tedy holky napadlo, jestli mate někdo zkušenost, kdo uz má za sebou více IVF.

Do dalšího se mi sice nechce, ale zítra máme konzultaci, co a jak. A kdybych náhodou svolila, ze do toho ještě půjdu, tak si musím dát asi měsíc pauzu ze? Kdyz jsem ted brala estrofem a amelgen a jsem nadopovaná léky.

• Citovat
  • Upravit
5622
24.2.25 19:04

Asi bych tělu jeden až 2 cykly na srovnání dala, ono ty 2 měsíce už to nevytrhnou a může to pomoct.
Pokud je cena to hlavní co vás brzdí, nemáš někde v dosahu státní CAR? Já chodím do Podolí a ceny jsou tam tak o 25% níž než co jsem platila v Gennetu a péče možná i lepší, nebo minimálně oba doktoři se kterým jsem měla tu čest byli lepší než doktorka co jsem měla v Gennetu.
Já za komplet IVF cyklus platila nějakých 24k včetně léků, ale teda neměli jsme genetiku embryí ani jsme neměli co mrazit, tak jak moc by to naskákalo s tím ti úplně neřeknu. Jinak jsme v tom měli úplně všechno (MFSS, ICSI, prodlouženou kultivaci, asistovaný hatching a embryoglue).
Vyplatí se mi z Liberecka jezdit do Prahy, protože i tak mě to vyjde mnohem levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 19:18

Dekuji, tak já raději počkám, a zítra se i domluvím s doktorem. Me se právě měnit car nechce, protoze jsem tu spokojena a doktorovi věřím a hned mi sednul.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.