Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Fiona Krasoňová jasně, pro někoho zas vklad mladšího embrya, může znamenat větší šanci, my bohužel musíme mít blastocysty kvůli testování… tak dej vědět zas, jak to u tebe probíhá dál
já uvidím, co mi řeknou ve středu, jak dál budeme pokračovat 🙂
Je tady někdo, koho bolel vajecnik jako na ovulaci (vím že neprobehne) ještě několik dní před kontrolou? už dneska v noci mě to vzbudilo, a to podle doktorky tam mám akorát dvě 11mm a pár malých, je třeba možný že další neviděla, protože k němu hůř mohla, já někdy ovulacixprozivam fakt dost intenzivně, tak je možný že zrovna na tyhle straně
bože muuuj, musím vydržet, a taky tělo na víc vajicek není zvyklé zejo, bolest ale není pořád, na chvíli třeba ustanovení. Snazim se hodně pít. A to bych řekla že bolest celkem zvládám, ale musela jsem si vzít ibalgin
je taky možné že teď tu bolest tolik nezvládám kvůli stresu. Proste se teď bojím, aby načasování bylo co nejlepší odběru vajicek, protože mi to v práci nevědomky komplikují, a tím že jim ani nemůžu říct co podstupuji. Pracuji u soukromnika takže si to dokážete představit
@kopre_tina535 Ahojky, tebe si pamatuji ze skupiny iui, tak snad tady budeme mít víc štěstí🍀
@Anonymní píše: Více
Osobně jsem nikdy nevěděla a necítila kdy mám ovulaci a při stimulaci jsem tyto problémy neměla, každý to má ale jinak, zřejmě si citlivější, ale pokud tě to bolí hodně konzultovala bych to s lékaři
Pod to se podepisují, určitě je vhodné to konzultovat s lékařem.
Já měla bolest tupou takovou jako pms. Ale ne tak že bych si musela vzít nějaké léky od bolesti.
Určitě telefonátwm do car nic nezkazíš.
Teď už je to lepší, vzala jsem si prášek na bolest a hodila jsem se do klidu, není to vyloženě bolest, jako ostra, ale cítím to, jakoby mě tam něco tlacilo, a pak mi to samozřejmě neprida.Ja cítím i dost ovulaci ob cyklus, tak třeba je to „ten“samy vajecnik
Vyloženě bolest jsem neměla, ale vaječníky jsem občas cítila.
Přesně, jak píšeš, tělo není zvyklé mít tolik folikulů, takže je to jasné, že to můžeme cítit. U mě jsme třeba 3 folikuly „obětovali“, protože buď by byly zralé právě jen ty 3 nebo víc, které byly menší. Takže ano, některé mi prostě praskly a odešly.
Nedělej si tolik stresu, ať se z toho ještě nesložíš. Všechny tu víme, jak je to náročné, ale tohle je prostě teprve začátek všeho.
Zkus se nepozorovat, věřit lékařům a věřit, že vše bude v pořádku
![]()
Me se stalo neco podobneho, asi po tydnu stimulace velka bolest na jedne strane - jenom jeden den, ze jsem mela problem se narovnat.. kontrolu jsem mela druhy den a dr tam videl nejakou volnou tekutinu, rikal jen, ze na to musime davat pozor, ale jinak k tomu nic 😅 tak nevim jestli tam jeden folik praskl ci co.. ja ovulaci hodne citim kazdy cyklus, takze pri stimulaci jsem mela trochu pocit ze prasknu ke konci
@Jane486 píše: Více
Jasně, určitě dej vědět co zítra kontrola a držím palce ![]()
@kopre_tina535 píše: Více
Já ho cítím už od první injekce Rekovelle
říkala jsem to doktorce, a ona se na něj podívala a říkala že v něm zraje min folikulu než v pravém, který necítím téměř vůbec, naštěstí teda ne celý den v kuse, ale pomalu se tlak začíná stupnovat, tak si říkám že prostě vaječník je zvykly na menší množství folikulu a rozhodně ne na dva 11 mm a pár dalších menších, myslím že u nej zrovna tenhle cítím při ovulaci v klasickém cyklu a to dost, občas si nemůžu bez bolesti ani sednou a pak mě bolí celý podbřišku (teď ne, jen tlak)a je pro mě lepší si vzít prášek prášek bolest a být v klidu než cítím každý blbý pohyb a stresovat se co to je.Uz tak do mě perou hormony, netřeba se ještě víc nějak znepokojovat, tím myslím jako nálada jako na houpacce
Holky, neuděláme si svoji soukromou skupinu? aby jsme nemuseli veřejné řešit naše problémecky, vím, že to někomu dalšímu může pomoci, ale třeba bych ráda odkryla svůj anonym
a jste fajn, že bych vás ráda poznala víc
Bože to je mi tak moc líto
. My mame jedno jediné na genetice a jestli se vrátí je ve hvězdách. Toto je třetí ivf. Z druhého ivf nedošlo ani jedno embryo do 5 dne to jsem se složila doma kdyz mi to volali. Takže chápu jak se cítíš.
@HRgirl ahoj, vzpomněla jsem si na tebe… Proběhl u tebe už další transfer nebo jak jsi na tom? 🙂 ja budu začínat stimulaci 🙏🏼
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.