Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky tak teď jsem dost na vážkách. Volali z laborky.. dneska teda na transfer jdu, ale ohledně mražení, jsou tam prý 2 embrya, jedno je rychlejší, ale horší kvalit, a druhé je pomalejší ale ta kvalita je o něco lepší.. že když už zamrazit tak spolu, ale nemám záruku že vydrží to rozmražení. Že si ti máme promyslet, že je to celkem dost peněz za něco u čeho nevíme, zda vůbec vydrží.. Máme ještě dražší to skladování, protože po očkování proti žloutecne jim furt vyskakuje pozitivní výsledek na žloutenku, i když při rozboru to vždy vyjde negativní, takže nemocná nejsem, ale je na to nějaký ten zákon… vůbec nevím co dělat teda.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Teď mi vloží jen jedno, to nejlepší z nich. A když si necháme zamrazit ty dvě společně, a přežijí to rozmazání, tak by zavedli jen to lepší z nich prý😒
@KokoNic píše: Více
No, zkusenosti nemam
kolik to mrazení bude stát? Říkám si, aby sis pak nevycitala, žes to zamrazit nenechala ![]()
@Soncak i se skladováním 12 000,–
Právě. Takhle můžu doufat že se to třeba ještě povede rozmrazit a uchytit, než podstupovat znovu stimulaci a odběr a nakonec to může dopadnout stejně. 😔
@KokoNic takze jde o to ktere z nich si nechat ted vlozit? Nebo zda vubec nejake a nenechat je obe zmrazit?
@kopre_tina535 jde o to jestli vůbec mrazit. To nejlepší z nich mi teď vloží, ale jestli s ty další dvě horší nechat vůbec zamrazit
@KokoNic ahaa uz to chapu.. no to je prekerka.. ja mam pocit ze u nas je hlavni castka celkove to zmrazeni (mam pocit ze taky 12.000) a kazde dalsi embryo je pak uz jen mensi castka navic.. zalezi co ti doporuci embryolog, ale pokud tam bude relativne sance asi bych nechala zmrazit? Preci jen cele kolo ivf je drazsi.. zas tim ztratis jeden cyklus kdyz to rozmrazi a nevydrzi to no - ted nevim jak moc na to pospichas o hledem na vek a tak
@kopre_tina535 To je právě ono.. Že sama embryoložka říkala, že ani ona neví jestli to rozmražení vůbec přežijí.. Jsem mladá, je mi 24, ale mám nízké amh, sám doktor říkal, že přijít později, už by nemusela být šance.. Ale uklidňovali mě, že i když jich je málo, jsem mladá, tak budou určitě kvalitní.. A ani to není pravda. 😔 Ale asi si myslím že za zkoušku těch 12 000 stojí. Uvidím ještě co na to partner. 😕
@KokoNic no právě. Kdyby člověk věděl, že tohle byla „jednorázová anomálie“, tak ok, ale právě, že ta záruka tam není ![]()
@KokoNic aha, tak to chapu.. asi bych to zkusila investovat.. treba to nakonec budou bojovnici.. jinak zkus nasadit koenzym q10 kdybys jeste planovala nove ivf, má zlepšit právě kvalitu vajíček ![]()
@KokoNic ja bych to urcite zamrazila a dala tomu šanci, nekdy to, čemu dávají menší šanci nakonec překvapí, a naopak… držím pěsti, at vyjde hned tenhle transfer a k rozmrazeni ani nedojde… 🙏🏼 🍀 🍀
Jinak kdyby náhodou další IVF tak taky doporučuju koenzym q10, myoinositol a Macu ☺️
@KokoNic píše: Více🦋
Dneska tedy transfer? Budu na tebe myslet 🙏 já si dneska přijdu jak kdyby na mě lezl nějaký bacil které jsou všude kolem safra. Zase panika.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.