Já umím šetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
12.10.13 14:25
@Nejhodnější píše:
tak s tím teda zase jako problém nemám. Spořím si každý měsíc. A ne zrovna málo, ale ještě bych chtěla ušetřit trošku víc. Je u nás normální rozsvítit lustr, lampu, koukat u toho na TV a ještě zapnuté oba noťasy… což by třeba taky nemuselo být všechno zaráz že… nebo nevyhazovat to jídlo, ale kupovat míň, přemoct se uvařit a necárat po restauračkách… nj ale todleto už je horší no :think: :think: :oops:

normalka..dotoho este mycka, pracka, PC a oba telefony na nabijanie..boooze uz radsej koncim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
12.10.13 14:31
@miisenka píše:
normalka..dotoho este mycka, pracka, PC a oba telefony na nabijanie..boooze uz radsej koncim..

Já už taky radši mlčím :oops:

• Citovat
  • Upravit
14309
12.10.13 16:18

@Nejhodnější
Presne uzivaj si..a krd bude prcek, tak si budes tiez uzivat..my maleho tahame i do bieloubrusovych restauraci..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
12.10.13 16:24
@miisenka píše:
@Nejhodnější
Presne uzivaj si..a krd bude prcek, tak si budes tiez uzivat..my maleho tahame i do bieloubrusovych restauraci..:-)

Já zatím prcka neplánuji. To je pro mě zatím daleká budoucnost :-) Tahej tahej, jen ať si už od mala zvyká :-) Co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš :mrgreen: :mrgreen: :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14309
12.10.13 16:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
17.10.13 10:50

Ahoj, kdo musí fakt šetřit: NIKAM NECHODIT, ZBAVIT SE DLUHŮ (tím i úroků), kupovat jen najnutnější jídlo a nejnutnější drogérku, netelefonovat, nekouřit, nepít alko, jen vodu, chodit v tom samém oblečení atd, atd.

Já to prostě nechápu, když nic kupovat nebudu, nic neutratím a tím šetřím… Tak to je celé kouzlo šetření, bych řekla. (kdo fakt musí šetřit)

shrnutí tohoto příspěvku: N E N A K U P O V A T (jen to nejnutnější na přežití -jídlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
17.10.13 18:12

@Nejhodnější neptala jsem se nijak zle, i ja jsem sem vlezla, protoze vim, ze mame rezervy. Ne, ze bychom si mohli uplne vyskakovat, ale vim, ze jde zit mnohem skromneji a setrit planetu. Uz jsem aspon zrusila nakup igelitek - to byla take nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
17.10.13 20:15
@AniNevim píše:
@Nejhodnější neptala jsem se nijak zle, i ja jsem sem vlezla, protoze vim, ze mame rezervy. Ne, ze bychom si mohli uplne vyskakovat, ale vim, ze jde zit mnohem skromneji a setrit planetu. Uz jsem aspon zrusila nakup igelitek - to byla take nemoc.

No já už igelitky nemám kam dávat :-D Jinak v pohodě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
81
17.10.13 20:50

Jste se hezky rozepsaly holky,
no něco na tom je, uvidíme, už jsem zase začla rozhazovat, njn, je týden po výplatě, to jsou obídky, svačinky, večere, pivka a vínka…no asi si ani nekoupím tolik věci pro sebe jako do sebe :-D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
17.10.13 21:30

A to ja jsem ted podruhe v zivote zacala zapisovat vydaje, inspirovana touto diskuzi. Ted uz na to mam Excel, kdysi davno to poprve bylo rukou do sesitu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.10.13 22:22

@aninevim)

tak to jsi moc šikovná, já zapisuju taky. Nicméně mě trošku irituje, že tam mám na každý den několik položek, alá benzin, pivo, nákup, platba parkovné, svačina, lízátko atd atd.

No uvidíme jak dlouho mi to zapisování vydrží. Jinak mám v kabelce malinký notýsek a v pc exel. my začátečnice si to musíme pojistit. Ale fakt se má tak, že jsem chtěla za sebe tento týden utratit 1000kč, nicméně jsem si hned v pondělí šla vyzvednout antikoncepci, ta byla za 600 takže dneska je čtvrtek a já mám už útratu 1400…a to ještě jistě nabyde :-D
držím ti palce :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
17.10.13 22:28

@žabařka diky, i ja tobe. Udelal jsem kolonky: Jidlo, Drogerka, Leky/zdravi, Pausal, Ostatni… Uvidime jak to pujde. Moc nerozepisuji polozky, jen tak, abych si to vybavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
23.10.13 14:18

Tak ja si zapisuji vse-nakup, maso zvlast(chci vedet kolik nas to stoji),benzin, a třeba i jen 20 za svacu, nebo kafe z automatu…vse pisu, občas lékárna, nejake ty hadříky- no občas to naskáče…ted byla technicka a před tim pov. ruceni…no je to masakr-ale zapsane to mam vse :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81
23.10.13 14:43

Tak mě to zapisování vydrželo asi tak týden, sem hrozná, já snad se sebou nebudu nikdy spokojená. Ale jo, stavební spoření založena, každý měsíc tam i něco málo pošlu. na stavebku mě štve, že to člověk může dostat až za 6 let od podepsání… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
23.10.13 14:55

@žabařka
stavebko mam taky-ale ja uz ho mam naopak ještě dele nez 6 let-prodlouzila jsem to a zvedala jsem si cilovou castku-at uz to pak za to stoji…stejne je to spis takova pojistka kdyby se něco total posr… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat