Já vs. švagrová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
457
16.8.12 17:26
@Yellow submarine píše:
Ale zase abych z ní neudělala úplnou semetriku. Máme podobné koníčky a umíme si o nich dlouze a pěkně pokecat. Bohužel většinou, když je dlouho pěkně, příjde blesk z čistého nebe a jsem zpátky v realitě.

Chápu, nikdy není všechno jen černé nebo bílé. Prostě si z vašeho vztahu vezmi jen to, co je ti příjemné - tj. popovídání o podobných zálibách. Vše ostatní (nabídky slev, apod.) bych okamžitě zrušila, protože švagrová to patřičně neocení a ty jsi z toho pak akorát zklamaná, což si při své nekonečné ochotě vůbec nezasloužíš. Přála bych si v okolí víc takových lidí jako jsi ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
16.8.12 19:20

@Nikca_Ko tu mám..sice je to ex tchýně ale je to zlato.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
18.8.12 13:12

Milá zakladatelko, naprosto tě chápu a takové šarvátky se objevují v řadě rodin. Například má švagrová (je o 15 let starší), má už 2 dospělé děti a v životě si prošla hodně těžkým obdobím, které je naštěstí dávno pryč (o to víc mě překvapuje, jak se jí změnily hodnoty a jaké má názory). Když se nám narodil syn - prohlásila, jak nemá ráda děti. Že neví, kdy má narozeniny, to nebudu komentovat. Že nás nepozve na návštěvu (protože by ji náhodou můj syn udělal doma nepořádek), to taky už neřeším. Že šla manželovi jako svědkyně na svatbu a celou ji bojkotovala, dělala blbé obličeje a byla naprosto otrávená (zábavou to zřejmě nebylo, protože byla jediná) :-), vzala si mini šaty, protože chtěla být středem pozornosti a vše jí z nich lezlo, to už jsem taky zkousla. Ale mám problém zkousnout, jak si rozumí a navštěvuje manželovu bývalou ženou. Ta má nyní roční dcerku a nově se vdala a hle: na facebooku člověk vidí fotky, jak se má k té malé a jak to byla skvělá návštěva a těší se na další… Komentáře, jak paní XX vypadá skvěle a jak se má dobře, už člověk ani vnímat nechce. Ale na vlastního synovce se přijít nechce, vlastního bratra taky nekontaktuje a já vím, že to je zřejmě mnou a její žárlivost na to, že já si rozumím s tchýni a že mě má ráda. To je jediné vysvětlení, proč tomu tak je. Dala to dohromady s exšvagrovou, protože je černá ovce rodiny? :D Takže tak, to jsme my ženské, takové komplikované stvoření. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.8.12 13:18

MIlá zakladatelko!

Vidím, že to je všude stejné a to jsem si už myslela, že já jsem ta nejhorší osoba na světě! Aspoň mi to tvrdili příbuzní, když jsem si stěžovala na sestřenici, která dělá úplně ty samé věci jako tvá švagrová. Jsem ráda, že to nejsem já, kdo je „nějaká ofrklá, ne?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.8.12 13:20

@Habibi2606 TAk to s tou exkou je už fakt moc, ne? Bych ji vyhodila z facebooku a omezila styky na co nejmíň. Na toto jsem citlivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
18.8.12 13:25

Taky si myslím, ale manžel ji omlouvá, že se znají už tolik let a proč to prý řeším… :-) Jsem citlivka taky a když vidím, že švagrové nestojím za to, tak ať si ex užije. Styky se švagrovou jsou už minimální, jestli jsme se viděli za půl roku 1×, protože ona nemá čas, ale je mi líto manžela, protože měl se sestrou hezký vztah a taky tchýně, protože za ní se taky dceruška jen tak nezastaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nemamnick
18.8.12 21:24

Příliš se s ní kamarádíškuješ. Ona žiíje svůj život bez tebe, ty svůj s ní. Zkrátím to. Nevychovávej jeí dítě, neuč ho slušnému chovámí, nemluv ji do toho, jak ho vychovává. Mělj na d ní dohled (průvan není dobrý). Okno si příště zavři sama a nefhtěj to po ni. Pokud oblečení nechceš, tak ji to dopředu napiš, že se malý těší na nějakou hračku nebo tak… Zaobal to. Na jednu stranu ona má všechno a na druhou stranu ti dává to, co nechce. A dárky, které nechce. Jo, tak to prostě chodí všude po rodinách. Pak se to přetřizuje a vyhazuje… Ale když je dítě malé, tak se mu občas i něco koupí… třea znám lidi, co pořád kupují plyšáky… v pohodě, majíi na to, t tak co. ale není to přece podmínka. ty jsi mladá ze všeho jsi nadšená a vše je pro tebe objevení ameriky a chceš ji poučovat, ale ona už ttřeba ty věci vátně zná a kdyby neznala, tak ji to třeba nebere. má jiné názory. co po ni chceš, aby měla stejný názor jako ty? je to jiný člověk a anikdy ho nnebude mít stejný. tak se neboj, že by to bylo tak tragiké, žijete si každáý jiný život, děti vychováváte jinak, máte jiné názory, koníčky… snad jediný problém vidím v tom obřadném předávání starých věcí, které se dají vyhodit leda do popelonice a ty je nechceš. když je nechceš, řekni ji to. víš možná, že to bere tak, že to tvé dítě dotrhá a ty to vyhodíš do popelnicel a je přece jedno ne, kolikrát to bude mít, děcka rostou jako z vody. a ty se hned urazíš, že ti dala, co neprodala. beztak si ty nejhorší kusy nechala doma. jinak k těm dárkům, taky dávám dál to, co se mi nelíbí. prostě nemám ráda doma zhbytečnosti a hovadiny.

• Citovat
  • Upravit
21703
19.8.12 13:06
@nemamnick píše:
Příliš se s ní kamarádíškuješ. Ona žiíje svůj život bez tebe, ty svůj s ní. Zkrátím to. Nevychovávej jeí dítě, neuč ho slušnému chovámí, nemluv ji do toho, jak ho vychovává. Mělj na d ní dohled (průvan není dobrý). Okno si příště zavři sama a nefhtěj to po ni. Pokud oblečení nechceš, tak ji to dopředu napiš, že se malý těší na nějakou hračku nebo tak… Zaobal to. Na jednu stranu ona má všechno a na druhou stranu ti dává to, co nechce. A dárky, které nechce. Jo, tak to prostě chodí všude po rodinách. Pak se to přetřizuje a vyhazuje… Ale když je dítě malé, tak se mu občas i něco koupí… třea znám lidi, co pořád kupují plyšáky… v pohodě, majíi na to, t tak co. ale není to přece podmínka. ty jsi mladá ze všeho jsi nadšená a vše je pro tebe objevení ameriky a chceš ji poučovat, ale ona už ttřeba ty věci vátně zná a kdyby neznala, tak ji to třeba nebere. má jiné názory. co po ni chceš, aby měla stejný názor jako ty? je to jiný člověk a anikdy ho nnebude mít stejný. tak se neboj, že by to bylo tak tragiké, žijete si každáý jiný život, děti vychováváte jinak, máte jiné názory, koníčky… snad jediný problém vidím v tom obřadném předávání starých věcí, které se dají vyhodit leda do popelonice a ty je nechceš. když je nechceš, řekni ji to. víš možná, že to bere tak, že to tvé dítě dotrhá a ty to vyhodíš do popelnicel a je přece jedno ne, kolikrát to bude mít, děcka rostou jako z vody. a ty se hned urazíš, že ti dala, co neprodala. beztak si ty nejhorší kusy nechala doma. jinak k těm dárkům, taky dávám dál to, co se mi nelíbí. prostě nemám ráda doma zhbytečnosti a hovadiny.

To, že má jiný názor jí nikdo nebere, ale ta ženská je pěkně vyčůraný pokrytec.
bych se s ní už prostě nebratříčkovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
18.8.14 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.11.19 17:40

Zla svagrova

Já teda na svou povahu okamžitě přerušit kontakt
Mám stejný problem taky je to zavistiva potvora která jen pomlouvá, pryc od ní. Manžel jezdí na návštěvy sam. Je to toxicky zlý člověk akorát Vám bude ničit nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 09:49

Já vs. švagrová - update

Obnovuji diskuzi - vidím, že problémy se švagrovýma byly, jsou a budou :) Taky jednu mám - je stejně stará, jako já, má děti, já také, máme stejné koníčky, obě jsme vzdělané, přesto je mezi námi obrovská propast. Někdy ji mám ráda, ale většinu času ji mám ráda méně ;) Ona to má velice podobně, Nevím, kde je problém, ale v podstatě si nemáme, co říct. Naše konverzace jsou na velmi obecné rovině. Přitom kolikrát jsem se snažila nahodit nějaké téma, které vím, že ji hodně zajímá - móda, kosmetika, sport…vždycky odpoví jednou větou a mlčí se. Dělá, že jí to nezajímá, přitom já vím, že ANO!! Nechce se se mnou bavit, proto netlačím na pilu. Nevím, jak s ní mám najít společnou řeč, není to jen tak ledajaká osoba, je to moje rodina, stejně stará ženská proboha. To už si více pokecám s jejím chlapem!! No prostě, ráda bych viděla do její hlavy - za 12 let se mi to nepodařilo :( Má se mnou nějaký problém a já nevím, jaký. A to vím, protože s ostatními lidmi dokáže kecat a kecat…Mám trošku pocit, ale je to opravdu jen pocit, že je mezi námi trošku soutěživost - ale na toto téma se s ní bavit nechci :roll: Pořád nevím, jestli se mám přemoct a až budeme samy, začít nějaké osobní téma…dát ji ještě šanci..

• Citovat
  • Upravit
41603
29.6.20 09:56
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi - vidím, že problémy se švagrovýma byly, jsou a budou :) Taky jednu mám - je stejně stará, jako já, má děti, já také, máme stejné koníčky, obě jsme vzdělané, přesto je mezi námi obrovská propast. Někdy ji mám ráda, ale většinu času ji mám ráda méně ;) Ona to má velice podobně, Nevím, kde je problém, ale v podstatě si nemáme, co říct. Naše konverzace jsou na velmi obecné rovině. Přitom kolikrát jsem se snažila nahodit nějaké téma, které vím, že ji hodně zajímá - móda, kosmetika, sport…vždycky odpoví jednou větou a mlčí se. Dělá, že jí to nezajímá, přitom já vím, že ANO!! Nechce se se mnou bavit, proto netlačím na pilu. Nevím, jak s ní mám najít společnou řeč, není to jen tak ledajaká osoba, je to moje rodina, stejně stará ženská proboha. To už si více pokecám s jejím chlapem!! No prostě, ráda bych viděla do její hlavy - za 12 let se mi to nepodařilo :( Má se mnou nějaký problém a já nevím, jaký. A to vím, protože s ostatními lidmi dokáže kecat a kecat…Mám trošku pocit, ale je to opravdu jen pocit, že je mezi námi trošku soutěživost - ale na toto téma se s ní bavit nechci :roll: Pořád nevím, jestli se mám přemoct a až budeme samy, začít nějaké osobní téma…dát ji ještě šanci..

proč? ona tu šanci evidentně nechce, už by sama začala. Smiř se s tím, a neřeš. Vztahy máte korektní, kamarádky zřejmě nebude a co? na pokec máš své kámošky a v rodině máš klid a to je nejdůležitější ;) netlač na ni, nebo se to může zvrtnout, prostě existujte vedle sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.6.20 10:06
@Anonymní píše:

Dát jí šanci :lol: aby svůj život obohatila pratelstvim s tebou? Ona o něj evidentně nestojí, takže nedá šanci spíš ona tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 10:10

Stejná dizkuse byla před pár měsíci na modrém koniku. Takže je jasný že jsi troll

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.20 10:20

Prosím? Troll? No tak asi existuje více žen s podobnými problémy. Jsem anonymní, protože nechci, aby mě tu viděla, vím, že se tu občas vyskytne.
Jinak ostatní: máte nejspíš pravdu, asi to řešit nebudu. Jen je mi to líto, protože mám celou manželovu rodinu moc ráda, i JEJí děti, kamarádí se s mými. Prostě si jen myslím, že je to škoda.
Spíš, že za ty roky to ve mě bublá a obávám se, ( protože jsem cholerik) že to ve mě jedou bouchne. Jakým způsobem? To se uvidí… :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky