Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pracuje mimo domov, jezdí tak na týden v měsíci. Já se nechci přetvařovat, on o mých citech ví, jen se bojím mu dát úplně všanc, chci mu být trochu vzácnější. Vidím, jak mu můj zájem dělá dobře a on je pak na koni.. Mám pak pocit, že se mnou manipuluje( všechno stranou jen abych ho viděla…)
@Heineken píše:
Jak u koho, na tohle bych odepsal ať se má večer hezky a dost možná bych v dalších pokusech nepokračoval.
Nepíšu to abych se hádal, jen chci ukázat že to může mít každej nastavený jinak a nedá se radit univerzálně.
jako, ze bys slecnu odepsal proto, ze jde vecer nekam ven?
to ma dva tydny sedet doma a cekat? ja jsem ji neradila si vymyslet buhvi co, jenom, ze mu nemusi sdelovat kazdou podrobnost sveho dne.
chapu, ze lide jsou ruzni, kazdy to ma nastavene jinak, ale chlapi maji daleko vetsi tendece couvat a zdrhat pokud se do toho zenska vrhne hned uplne naplno, pise 10× denne, navhrhuje hned zpocatku schuzky, vyznava lasku jako prvni atd. (z tech co znam ja, tak snad uplne vsichni)
Jak ho nevyděsit a přitom ukázat pravou tvář, co?
On byl aktivní, ale tvá aktivita mu nevyhovovala? A nemyslíš spíš, že se ti prostě ozývá dle svých možností možností a nějaký tlak neřeší? Pokud byl on sám aktivní, tak mu to třeba od tebe jako nátlak nepříjde…já mám manžela a ten teda na nějaké hr hr rozhodně nebyl, musela jsem zvolna. Udržovala jsem v kontaktech stejné pauzy jkako on. On se 2 dny neozval a pak ano, tak já pak taky po dvou dnech..kopírovala jsem jeho chování..ale to ten tvůj pak zpomalil ak třeba proto, že má prostě práci, nestíhá…neřeš to tolik…kopíruj chování a nech se nést srdíčkem a láskou ![]()
Ali-Ali, vím jak jsi to myslela a myslím, že přesně tak to udělám. Aby viděl, že žiju normální život i bez něj. Že nečekám celý den, až se mi ozve.
Dobře, kopírování ![]()
Jo, jo, je hodně zaneprázdněný, to je bez debat. Třeba se fakt nemá význam v tom šťourat a řešit to. I když já jsem hrozná šťoura!!!
Nechat to plynout. Mě teď štve, že jsem to nevydržela a zatlačila. Tak snad ho to úplně neodradilo, no ![]()
Vezmu to z pozice chlapa a posledního vztahu (8 let, z toho 6 ženatej) - manželka mi taky dávala hodně lásku na odiv, ale já nejsem zrovna člověk, co by jí vyznával neustále, takže mi to svým způsobem vadilo. Jenže jak si na to člověk zvykne a pak to není, najednou mu to začne chybět
Takže buď svá a nesnaž se hrát na někoho jinýho, třeba se chlap bude chovat stejně, protože to taky tak cítí, jen se musí víc otevřít, u mě to bylo třeba tím, že jsem se bál se pořádně zamilovat, protože coby kdyby a po svatbě už byl ten stereotyp tak zažitej, že jsem v něm vesele pokračoval.
madanga píše:
Haineken Ve vás aby se čert vyznal..jednou sami píšete, že člověk nestíhá odepisovat a pak se celý den ani neozvete..a jak si má pak jeden vybrat…
Tohle není „náš“ problém, ale těch co zevšeobecňují a dávají nebo vyžadují univerzální rady.
„My“ jsme každej jinej, je to prostě kus od kusu a je potřeba si tohle uvědomit hlavně komunikovat a zjistit jak na tom kdo je.
Zájem je příjemný, nahánění je možná ze začátku lichotivé, později otravné
Problém většiny žen je, že když se zamilují, tak se neumí soustředit na nic jiného a myslí si, že chlapi to mají taky tak (až na výjimky).
madanga píše: … taky by se mi líp líbilo kdyby se někdo o mě víc ajímal, brala bych to jako zájem, že se někdo o mě stará a prostě by mi to imponovalo..
No právě, tohle zní logicky, takže nechápu proč chceš někomu imponovat tím, že mu napíšeš, že jdeš večer ven a ozveš se zítra.
Nejlepší je najít si někoho, kdo tě bude brát takovou jaká jsi a před kým si nebudeš muset hrát na něco co nejsi.
Nepř. G12
Bohužel, musím souhlasit. Taky si vždycky promítám, když on udělal nebo řekl tohle, co bych tím mínila já, jenže ono to může mít úplně jiný význam…
@Heineken píše:
No právě, tohle zní logicky, takže nechápu proč chceš někomu imponovat tím, že mu napíšeš, že jdeš večer ven a ozveš se zítra.
Nejlepší je najít si někoho, kdo tě bude brát takovou jaká jsi a před kým si nebudeš muset hrát na něco co nejsi.
Já myslím, že odepřením nějaké věci, může vyvolat větší touhu po ní. Tím, že ukážu, že jsem ve chvíli, kdy se mu to hodí zaneprázdněná, si ještě nehraju na něco, co nejsem. Alespoň tak to vidím.
Cetla jsem jen uvodni prispevek. Mela jsem to tak taky ve vsech vztazich. Kolikrat jsem uplne trpela kdyz jsem se drzela abych jakoby zbytecne neotravovala a netlacila na pilu. stastna jsem v tech vztazich nebyla. pak jsem si nasla pritele se kterym doted ziju a s nim jsem tohle nikdy nemela. on mi dal takovou prijemnou jistotu ze o me stoji a ja si najednou vubec nemusela lamat hlavu jestli psat nebo nepsat. najednou to bylo prirozeny a vubec jsem nic nehrotila. az v tomhle vztahu jsem stastna a spokojena. ti chlapi predtim proste ve me porad vyvolavali nejakej pocit nejistoty a ja nejsem typ, co potrebuje byt udrzovan v napeti, jinak ho to nebavi. ja naopak potrebuju jistotu a citit ze o me stoji. od te doby co jsem s pritelem uz vim, ze nejake umele hrani si na nedostupnou apod. je k nicemu, clovek to pak v sobe akorat dusi a neni uplne spokojenej.
@Heineken píše:
Jak u koho, na tohle bych odepsal ať se má večer hezky a dost možná bych v dalších pokusech nepokračoval.
Nepíšu to abych se hádal, jen chci ukázat že to může mít každej nastavený jinak a nedá se radit univerzálně.
právě, že každý to má jinak, ale jak to rozpoznat… já mám také trochu problém jako pisatelka, i když v menší míře, neumím si hrát na nedostupnou, ale už jsem na to dojela několikrát.