Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak můj je rybář - a věř, že je u vody každou volnou chvilku - jinak pracuje
u policie - takže 12ctky - krátký, dlouhý týden - a já si jeho pracovní dobu nemohu vynachválit - i kámoška, co má 2 děti a chlap robí zrovna tak - i jí to tak vyhovuje - zatímco kolegyňky u mě v práci, které to neznají, jí kritizují
. Zatím přemýšlím, jak to s tím rybařením bude - až budeme mít mimčo - ale zatím se ptá, když jede ven, jestli může a nemám jiný plán.
@Anonymní píše:
Začínám být zoufalá a naštvaná. Jsme s manželem spolu 7 let, z toho 3 roky svoji.
Máme 2 děti. 4 a půl roku.
Manžel pracuje na 2 směny. Ranní a odpolední.
Když má odpolední, vrací se až v cca 19 hodin. Nají se, vykoupe a většinou sedne k TV. (někdy jede pryč za kamarády, nebo do garáže)
Jakmile má ale ranní a vrátí se domů v 16 hodin. Nají se a jede do garáže hrabat se v autě
Nepřeháním, když řeknu, že je tam 5-6× v týdnu. Domů se vrací tak v 9-10 večer.
Jsem neustále doma s dětmi sama… Občas se stane, že si staršího vezme s sebou, ale to málokdy.
Dnes ráno opět odjel…Prý proč se tvářím tak kysele![]()
Protože je sobota a ty zase jedeš pryč… Dal mi pusu a odjel.
Na výlet nás vezme jen po dlouhém přemlouvání a to tak 3× za rok…¨
Je fakt, že peněz moc na zbyt není a on nechodí do hospody, nekouří, nechodí na ryby atd.
Nechci ho nějak omezovat, ale už mi to pomalu leze na mozek být stále doma s dětmi.
Kamarádky tu nemám. Jsme taková zapadlá vesnička a dost na samotě.
Dnes po obědě se balím a jedu sama s dětmi do zoo. Nebudu ho stále prosit a vnucovat se mu.
Kolik času s vámi partneři, manželé tráví???
Příspěvek upraven 20.07.13 v 11:10
Když je v práci tak je tam do půlnoci, jakmile je ale doma, tak děláme vše spolu.
Hm, to tedy nezávidím
. Můj manžel s námi tráví v podstatě tolik času, kolik chci. Procházky, vyjížďky na kolech, chození k rybníku i s dětmi je na denním pořádku. Ale když přijdeme domů, vytratí se na 2-3 hodiny do garáže (za motorkami, je to částečně i jeho obživa). Chce být s námi, ale jako každý chlap potřebuje i něco svého na hraní. Málokdy je den, kdy si na nás neudělá čas
.
Mám to doma podobně. Máme teda zatím jedno dítě, ale manžel má taky pořád nějakou práci. Bud jednu nebo druhou. Dokonce v kanclu i přespává, když skončí v noci nebo pozdě večer. Já taky trochu pracuju, takže s dítětem tráví času docela dost, protože ji párkrát v týdnu půl dne hlídá sám. Doma spí tak jednou týdně a tak jednou do měsíce si udělá opravdu trochu času a něco podnikneme. K tomu ho teda nutit nemusím. Snaží se nám to tím vynahradit. Ale taky z toho někdy šílím, jak jsem doma jen sama a všechno musím zvládat sama. Ještě máme psa, takže další povinnost navíc. Dny, kdy hlídá, to spíš vypadá na střídavou péči. Přijede si pro ní, pak mi ji přiveze a už zase musí letět.
Takový život by mně nebavil, mám ráda strávený společný čas a víc než aby byl muž se mnou vyžaduji, aby se věnoval dětem. Máme děti 2,starší je 11let a 3měsíční miminko. Víkendy chci trávit co nejvíc pohromadě protože přes týden je mužík v práci od rána 6h do 18.30h, večer dá malé Nutrilon, občas vykoupe a se starší si povídá co dělala přes den a tak. Když jde na ryby vezme starší dítko, snaží se… ![]()
To men mrzí
Sedla bych si a řekla, mu že jste rodina a chceš aby s vámi trávil víc času, že nebudeš věčně čekat..
A jdi bez něj a pak mu vyprávěj jak jste se měly fanfárově..
@Anonymní píše:
Začínám být zoufalá a naštvaná. Jsme s manželem spolu 7 let, z toho 3 roky svoji.
Když má odpolední, vrací se až v cca 19 hodin. Nají se, vykoupe a většinou sedne k TV. (někdy jede pryč za kamarády, nebo do garáže)
Jakmile má ale ranní a vrátí se domů v 16 hodin. Nají se a jede do garáže hrabat se v autě
Jsem neustále doma s dětmi sama… Občas se stane, že si staršího vezme s sebou, ale to málokdy.
Je fakt, že peněz moc na zbyt není a on nechodí do hospody, nekouří, nechodí na ryby atd.
Nechci ho nějak omezovat, ale už mi to pomalu leze na mozek být stále doma s dětmi.
Dnes po obědě se balím a jedu sama s dětmi do zoo. Nebudu ho stále prosit a vnucovat se mu.
to by mě štvalo teda! u nás sedí furt u tv a nebo je v garáži, ale převáží tv.
1 týdně spí doma
- tos věděla i před tím jedním dítětem ![]()
@Anonymní píše:
Mám to doma podobně. Máme teda zatím jedno dítě, ale manžel má taky pořád nějakou práci. Bud jednu nebo druhou. Dokonce v kanclu i přespává, když skončí v noci nebo pozdě večer. Já taky trochu pracuju, takže s dítětem tráví času docela dost, protože ji párkrát v týdnu půl dne hlídá sám. Doma spí tak jednou týdně a tak jednou do měsíce si udělá opravdu trochu času a něco podnikneme. K tomu ho teda nutit nemusím. Snaží se nám to tím vynahradit. Ale taky z toho někdy šílím, jak jsem doma jen sama a všechno musím zvládat sama. Ještě máme psa, takže další povinnost navíc. Dny, kdy hlídá, to spíš vypadá na střídavou péči. Přijede si pro ní, pak mi ji přiveze a už zase musí letět.
Já ho opravdu nechci nijak omezovat!! Vím, že se v garáži uklidní a baví ho to. Vydělává peníze a potřebuje nějaký ten „oraz“. Ale co já??
Pořád mi říká, ať se sbalím a jedu někam za kamarádkama. Klidně i na víkend… Ale já nemám za kým ![]()
Vadí mi to, že se sebere i o víkendu a jede zase za svým milovaným autíčkem ![]()
Celý týden mu říkám, že chci s dětma do zoo. Že malej mluví o zvířátkách už víc, jak měsíc… Jednou je výmluva, že je moc vedro, pak zase je sobota a bude tam plno lidí… Včera na mě koukal jak na vola, když jsem mu zoo připomněla ![]()
Jak ráno odjel, obrečela jsem to.
@Anonymní píše:
Tak to by mě teda nebavilo. Mám ráda, když má každý z partnerů svůj osobní prostor. Já si taky ráda zajdu s kamarádkama, a on ať si také zajde. Máme i odlišné aktivity, které děláme samostatně ( já se např. věnuju neziskovému sektoru a on hraje šachy). Ale, vždycky je na prvním místě ON, JÁ a tak když máme volnou chvíli jsme spolu. Takže to jak to máš doma, by mě nebavilo. A já bych mu to řekla, protože takhle to teda nemá moc cenu mi příjde.
Neseď tu - sebrala bych se a už se chystala do tý zoo - já jsem chodivá, furt lítám a jsem ta, které nevadí jít sama do restaurace i do kina.
@Anonymní píše:
Já ho opravdu nechci nijak omezovat!! Vím, že se v garáži uklidní a baví ho to. Vydělává peníze a potřebuje nějaký ten „oraz“. Ale co já??
Pořád mi říká, ať se sbalím a jedu někam za kamarádkama. Klidně i na víkend… Ale já nemám za kým
Vadí mi to, že se sebere i o víkendu a jede zase za svým milovaným autíčkem
Celý týden mu říkám, že chci s dětma do zoo. Že malej mluví o zvířátkách už víc, jak měsíc… Jednou je výmluva, že je moc vedro, pak zase je sobota a bude tam plno lidí… Včera na mě koukal jak na vola, když jsem mu zoo připomněla
Abych mu zase nekřivdila. Malého vykoupe, pomazlí se s ním. S větším si zahraje pexeso, poblbnou spolu, večer si povídají v posteli.
Ale trávíme spolu opravdu jen večery u tv a mě už to nebaví ![]()
@Larr píše:
Neseď tu - sebrala bych se a už se chystala do tý zoo - já jsem chodivá, furt lítám a jsem ta, které nevadí jít sama do restaurace i do kina.
Hned po obědě se balíme a s dětma do té zoo jedu…
Co mě ale vadí je to, že mu zase ustoupím a jedu sama. On zase prostě nemusí. Bude mít celý den jen a jen pro sebe a já opět obě děti na krku ![]()
@Anonymní píše:
Pořád mi říká, ať se sbalím a jedu někam za kamarádkama. Klidně i na víkend… Ale já nemám za kým
Vadí mi to, že se sebere i o víkendu a jede zase za svým milovaným autíčkem
Celý týden mu říkám, že chci s dětma do zoo. Že malej mluví o zvířátkách už víc, jak měsíc… Jednou je výmluva, že je moc vedro, pak zase je sobota a bude tam plno lidí… Včera na mě koukal jak na vola, když jsem mu zoo připomněla
Mě se to spíš jeví tak, že odjel za jinou a né za autem do garáže.
Z jeho pohledu to vidí asi tak, že má doma ženskou s dítětem, co si neumí najít ani kamarádky tak ho furt otravuje se zoo či procházkou. Nato on nemá chuť.
Dnes ráno opět odjel…Prý proč se tvářím tak kysele