Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@karfice píše:
Mě se to spíš jeví tak, že odjel za jinou a né za autem do garáže.
Z jeho pohledu to vidí asi tak, že má doma ženskou s dítětem, co si neumí najít ani kamarádky tak ho furt otravuje se zoo či procházkou. Nato on nemá chuť.
V té garáži opravdu je…kolikrát se za ním vydáme procházkou s kočárkem.
Mě zase spíš přijde, že je mnohem víc rád s autem, než s rodinou ![]()
někdy mám pocit, že akorát vařím, peru, žehlím, dělám svačiny a uklízím. Když mu večer vyprávím, že jsme byli u rybníku, nebo ve městě…že jsme byli u koníčků atd, tak poslouchá a tak nějak mi k tomu ani nemá co říct.
Mě už ale nápady dochází a ráda bych, aby jednou překvapil a žekl- tak rodinko- co dnes podniknem??
Já bych to zase neviděla na jinou ženskou, někteří chlapi jsou takoví. Samozřejmě to tak může být, někteří se zase nezdají.
Myslím, že mu asi nedochází, že to jsou i JEHO děti. ![]()
Problém je, že žiješ v zapadlé vesnici bez jakékoliv možnosti kulturního vyžití.
Chlap taky pracuje na směny(odpolední mu ale končí až ve 22 večer, ranní ve 14 hodin)..Teď jsou prázdniny a pokud nejsou děti někde na prázdninách nebo na táboře, mám je doma(školák, předškolák, mimino)..Každý den si něco vymyslíme, naplánujeme. Já po chlapovi nechci, aby unavený z práce šel s námi na celé odpoledne ven. A on po nás naopak nechce, abychom k vůli němu seděli doma.
Někdy chodí do práce i v sobotu. Na víkend si většinou naplánujeme nějaký společný výlet, ale jinak si s dětmi chodíme po akcích sami - v teplých dnech koupaliště, dopravní hřiště, knihovna, prázdninové hry pro děti, které zajišťuje město..Sem tam i výlet autobusem nebo vlakem do okolí s dalšími maminami a dětmi.
Protože mám 3 děti, nevadí mi, že jdu s nimi sama. Vždy někoho potkáme a pokud jsme v okolí, tak i známé..Někdy se domlouvám s maminami, ale to málokdy, protože skloubit režim mimina a třeba jejich dětí, které mají jinou potřebu spánku, je těžké. Navíc bychom si ani pořádně nepokecali, když musíme hlídat děti.
Když ještě nebyla nejmladší a ta prostřední měla kolem 2,5 roku, ty prázdniny jsme procestovali vlakem Moravu - s dalšími maminami nebo rodinami s dětmi. Někdy s námi jel, někdy ne, podle situace.
@Anonymní píše:
Mě zase spíš přijde, že je mnohem víc rád s autem, než s rodinou
někdy mám pocit, že akorát vařím, peru, žehlím, dělám svačiny a uklízím. Když mu večer vyprávím, že jsme byli u rybníku, nebo ve městě…že jsme byli u koníčků atd, tak poslouchá a tak nějak mi k tomu ani nemá co říct.
Mě už ale nápady dochází a ráda bych, aby jednou překvapil a žekl- tak rodinko- co dnes podniknem??
Víš co, já bych mu řekla. Dneska hlídáš Ty, sebrala se a odjela někam na nákupy, za kamarádkama prostě vypadla z toho stereotypu. Myslím, že si myslí že tě má jistou, pořád sedíš doma tak je mu to fuk
@Anonymní píše:
Mě zase spíš přijde, že je mnohem víc rád s autem, než s rodinou
Tak dle mě tě na nic jiného nemá. Má doma luxus, vypereš, uvaříš, uklidíš, postaráš se o děti a když začneš kefrat o výletě, tak se raději sbalí. Asi to tak u něj chodilo i doma. Je nato zvyklý. Spíte ještě vůbec spolu?
Tak můj se mnou netráví moc času, protože je v práci dlouho a jezdí i na služebky. To, že nemáš kamarádku není ale jeho problém. Kolik máte obyvatel? Že si nemůžeš najít nějakou kamarádku?
Tak se mnou manžel tráví uplně každou volnou chvilku.. a když třeba jeden chce koukat na TV tak si sedneme k sobě a druhý si vezme notas nebo knihu.Ale jsme spolu..
Ale on se dětem věnuje. Ona je na mateřské, tak je jasné, že má děcka na krku ona. Nevím, co je na tom divnýho. Byla bych ráda, že je aspoň vykoupe a uloží a tebe nijk neomezuje, když ti navrhne sám, abys jela na víkend pryč ![]()
@monca114 píše:
Tak můj se mnou netráví moc času, protože je v práci dlouho a jezdí i na služebky. To, že nemáš kamarádku není ale jeho problém. Kolik máte obyvatel? Že si nemůžeš najít nějakou kamarádku?
Ale tak jo…nějaké holky tu jsou. Jsou tu 2, které mají stejně staré dítko, jako je naše starší. Pokecáme spolu na hřišti, děti se vyblbnou spolu. Ale to je přes odpoledne, kdy on je v práci. Když se vrátí domů, jsem většinou doma i já, nebo právě někde s dětmi. Vídáme se večer a právě proto mě mrzí, že jemu to nevadí… Každopádně, jak tu někdo psal, domluvit se na určitou hodinu a aktivitu s 2 dětmi s kamarádkou je někdy složité. Jedno dítko usne mě, když se vzbudí, kamarádka už něco má…nebo zase usne dítko jí atd.
Večer trávím doma, protože právě i holčiny s dětmi jsou doma s dětmi. ![]()
Proto bych uvítala nějakou společnou aktivitu.
Neustále vymýšlím program pro děti já…nesedíme doma na zadku!!! Ale chtěla bych něco společně
@Anonymní píše:
Ale tak jo…nějaké holky tu jsou. Jsou tu 2, které mají stejně staré dítko, jako je naše starší. Pokecáme spolu na hřišti, děti se vyblbnou spolu. Ale to je přes odpoledne, kdy on je v práci. Když se vrátí domů, jsem většinou doma i já, nebo právě někde s dětmi. Vídáme se večer a právě proto mě mrzí, že jemu to nevadí… Každopádně, jak tu někdo psal, domluvit se na určitou hodinu a aktivitu s 2 dětmi s kamarádkou je někdy složité. Jedno dítko usne mě, když se vzbudí, kamarádka už něco má…nebo zase usne dítko jí atd.
Večer trávím doma, protože právě i holčiny s dětmi jsou doma s dětmi.
Proto bych uvítala nějakou společnou aktivitu.
Neustále vymýšlím program pro děti já…nesedíme doma na zadku!!! Ale chtěla bych něco společně
tak si s kmarádkama vytvořte harmonogram a chodte spolu na procházky, na kafe, na hřiště… Vždyť ty děti nespí celý den, ne? Taky jsme to s kamoškou spolu skloubily a chodíme spolu skoro každý den, krom víkendu
Taky to tak mám. Můj pracuje do čtyř a pak je většinou venku - teď dodělává pergolu, jindy seče, dělá co je potřeba - kolem baráku je pořád spousta práce. Nevyčítám mu to, není co, vždyť maká. Občas si malého vezme do kočáru na zahradu, když je doma, tráví čas s námi, ne u televize.
Nevidím žádný závažný problém, nauč se prostě plánovat a podnikat aktivity sama nebo si najdi nějaké známé, když nemá manžel tolik času ![]()
A to ja zase chapu, me by to stvalo, kdyby chlap travil hodiny denne v garazi s autem misto toho, aby byl s rodinou
Ale asi neporadim nic lepsiho, nez mu na rovinu rict, ze te mrzi, ze s vami netravi cas a kdyz uz slibil, ze pujdete do zoo, tak ze cekas, ze to dodrzi apod
Na konicka a svuj cas urcite narok ma, ale ty take (a cas, kdy se staras o deti se nepocita, to je stejne, jako kdyz on je v praci)
No já to mám vlastně podobně chlap je v práci nebo kolem domu 7dní v týdnu od pěti šesti od rána do devíti až někdy jedenácti do večera.
Zvykla jsem si, vlastně už ani nevím co bych s ním doma dělala kdyby tady najednou byl celou dobu
Plánuji si s malou vše sama, někdy mě to také mrzí mám pocit, že jsem si dítě udělala s tchýní, ale jak už někdo výše napsal, maká maká a maká tak co mu můžu vyčítat?
Rozvrhni si čas a dělej taky někdy co tě baví, já si taky jednou dvakrát do měsíce vyrazím někam večer bez malé i když třeba hlídá babička ![]()
Buď se s tím smíříš, nebo - pokud jsou peníze - zaplať si hlídání a dělej si volný dny taky, najdi kámošky přes net, nebo si musíte promluvit, nebo vyhledat poradnu.