Jak být spokojenější

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
11.9.21 22:24
@Proseccová píše:
Dobrovolničení je skvělý, o tom žádná, na druhou stranu jenom vidět, že se někdo má hůř nebo mu v životě nebylo tolik přáno neznamená automaticky, že všechny zakladatelčiny problémy zmizí a všechno najednou bude růžový a báječný… Určitě to pomůže třeba k tomu, co jmenuje v druhé části svého příspěvku, ale chtít mít nějakej volnej čas a koníčky a vyčistit si hlavu mi teda nepřijde jako nějaký super extra přehnaný nároky.

jo, to je jasný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.9.21 22:26
@pohledzdruhestrany píše:
no výše byl dobrej nápad, pomáhat u paliativní péče, dokonce existují i dětská centra, to by možná pomohlo mozkovému rozbřesknutí, takovej elektrošok

Jo, to muze byt elektrosok ve smyslu kopnout pana muze do zadku a zit kazdy den, jakoby byl posledni.
Co si budem povidat, spousta muzu se o svoje deti zacne poradne starat az po rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
11.9.21 22:38

Jo, to je život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
11.9.21 23:30

Je těžký se smířit s tím, že nevzlétneš až do nebes a běháš kolem dětí? Je to běhání
trauma?

Stačí si uvědomit, že to bude horší a můžeš si užívat stav, jaký máš teď.

Až si uvědomíš, že nejenom že nevzlétneš až do nebes, ale už jedeš z kopce a až tě děti nebudou potřebovat, pak to bude teprve ono 😊

Volnej čas si udělej. Kašli na úklid. Kašli na pravidla! Kašli na rady! Hlavně na tu mojí blbou :)

Příspěvek upraven 12.09.21 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
11.9.21 23:44

Máš syndrom vyhoření. Potřebuješ vypadnout. Važ si všeho co máš, nic totiž netrvá věčně. Jsou rodiny, kterym se ze dne na den změnil život a také byly šťastně unuděné… jak by to braly ty rodiny zpátky. Každý den s tvými blízkými je nesmírná vzácnost. Tohle si říkám, když jsem třeba unavená a mám pocit zmaru. Zřeba ri to pomůže taky.. Hodně štěstí.. děti rostou rychle… uživej si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
11.9.21 23:48

Necetla jsem diskuzi. Za me doporucuju rozbit stereotyp. Delat co chces. Usilovne hledat radost.

Zrovna poslednich par tydnu bylo u nas fakt narocnych, doma se mijime, jsem prakticky sama s miminem, porad povinnosti a to, co musim a tak dokola. Tak jsem si pozvala pani na uklid a sly jsme s muzem (a miminem) na setkani s prateli. A misto toho, abychom spechali domu, aby melo miminko koupacku ve spravny cas atd, tak jsme zustali do pozde, dite spalo u me a i ten prcek byl nejspokojenejsi za poslednich par dni. Nacerpali jsme strasne moc energie a najednou je vse zas nejak klidnejsi a jasnejsi. A i muze jsem po delsi dobe videla “jako driv” a ne jako narusitele poradku v mem naklizenem pribytku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
12.9.21 07:54

Znám tyhle pocity. Říkat si, že jiní jsou na tom hůř, to mi taky nepomáhá. Držím palce, ať najdeš cestu ven, mně se to zatím nedaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
12.9.21 08:01
@mystiq píše:
Znám tyhle pocity. Říkat si, že jiní jsou na tom hůř, to mi taky nepomáhá. Držím palce, ať najdeš cestu ven, mně se to zatím nedaří…

To je mi lito, a neuvazovala jsi třeba o terapii? Podle mě už to, ze svoje pocity dokážeš pojmenovat je krok správným směrem a třeba jen par sezení by ti ukázalo některé z cest, jak na vlastním štěstí a pocitech pohody pracovat. Doufám, ze bude brzy lip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
12.9.21 10:31
@Elishka1 píše:
Prostě oznam, ze v určitý čas pravidelně každý týden něco máš, samozřejmě vhodný. A jdi se odreagovat

Asi tak. Jinak to nepůjde. Se sobcem musíš sobecky (samozřejmě v rámci mezí, aby to neodnesly zas děti).

Máš úděl těch moc hodných holek, věř, že to lze i jinak.

• Citovat
  • Upravit
383
12.9.21 13:59
@mývalova žena píše:
Asi tak. Jinak to nepůjde. Se sobcem musíš sobecky (samozřejmě v rámci mezí, aby to neodnesly zas děti).Máš úděl těch moc hodných holek, věř, že to lze i jinak.

Co je úděl těch moc hodných holek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6228
12.9.21 14:22
@mystiq píše:

Presne, ani mne tato myslienka nepomaha. Je to pre stale len nieco pasivne. Podla mna viac pomaha vyvinut aktivitu. Akukolvek na zlepsenie konkretnej situacie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annnemari
12.9.21 14:38
@Advise píše:
Co je úděl těch moc hodných holek?

Buď mají pocit, že jsou nepostradatelné a když všechny neuspokojí, tak se zboří svět. Ty ale většinou podvědomě manipuluji s okolím tak, aby jim to vracelo. Nebo to jsou ty, které potřebují, aby je měli všichni rádi, odvozují od toho svoji hodnotu. Nebo oboje zároveň :)

• Citovat
  • Upravit
2558
12.9.21 14:59

Jsi očividně vyhořelá a jestli ty děti máte brzy po sobě, tak se ani nedivim. Hlavně už si nedělejte čtvrtý nebo se z toho doslova zblázníš, nehledej nic důležitýho a jednoduše si řekni o čas, který chceš sama pro sebe - potřebuješ ho, pokud nechceš hnít doma dalších x let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 17:15

Zakladatelka:
Děkuji všem za reakce. S vyhořením máte pravdu a tudíž opravdu jediné řešení je můj osobní čas. Jen mě trochu vyděsilo, že muž z toho vyšel jako největší padouch. Je pravda, že do téhle krize mě dostalo hlavně prozření, že spolu „nehovoříme stejným jazykem“. On se nás snaží hlavně materiálně zajistit, vydělává peníze a stále něco buduje. A mě by stačilo kdyby mě občas řekl:„Dnes se o ně postarám já, jdi si orazit.“ Už vím, že to nikdy neřekne…tak to hold musím říct já. Je absurdní že si tu stěžuji na pracovitost svého manžela :think:
Teď ještě vymyslet, jak správně naložit s tím těžce vydobytým časem, aby to stálo za to.

• Citovat
  • Upravit
Ronnie123
12.9.21 17:25
@jita22 píše:
Mě nepřijde manžel až tak milující, když sám si užívá koníčky a tobě prostor nedá. Vic za sebe zabojuj.

Zrovna jsem přesně tohle chtěla napsat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí