Jak často volají prarodiče vašim dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1244
9.6.20 12:38

@Wani :) ono to nebylo tak, ze by mi mama rikala je slusnost nam volat a navstevovat. Ale spis oni byli vzorem nam detem. Nasim prarodicum volali nebo jsme je spis navstevovali (Bydleli jen 40km daleko). Vim, ze mamka obcas rekla, ze se ji tam nechce, ale je to slusnost v nedeli navstivit rodice. Jen vyjimecne jsme nejeli na navstevu, ale jen volali. A my deti tento vzorec jen prebraly. My tedy bydlime 250km, tak pred ditetem jsme jezdili ob tyden a ted budeme jezdit 1× mesic na cely vikend. Mozna az s batoletem zacnem jezdit zase 2× mesicne na vikend. Ano občas se mi nechce, ale pak jsem rada. Rodice tu nebudou na veky a udelali pro me toho hodne. Jinak si volame 1× tydne, pokud se deje neco vyjimecneho i casteji.
Manzel si s otcem pise a posila mu fotky spis, na vykecavani nejsou ani jeden. Jeho otec je ve stejnem meste a pred ditetem jsme chodili my k nemu. Ted jsem mu rekla, ze muze prijit kdykoliv chce, staci dat den predem vedet. Tak se obcas po praci stavi a dame kafe. Mamu manzel uz nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
9.6.20 12:41

@MP Evik Kdyby tvoji i partnerovi rodice bydleli kousek od vas, tak, byste meli ze slusnosti vikendy komplet zabite. :nevim: U nas by to bylo jeste komplikovanejsi, protoze partnerovi rodice jsou rozvedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.6.20 12:43
@Anonymní píše:
Zkouseli jsme volat a vetsinou nam nebrali ani telefon a nebo vzali a rekli, ze nemaji cas. Prestalo nas to bavit..

Tak to bych pak vubec neresila, kdyz nemaji zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.6.20 12:45

@Wani kdyby nasi bydleli kousek, tak bych zavedla navstevy v tydnu, stejne jako to mame s tchanem a jen obcas vikend. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.6.20 12:49
@MP Evik píše:
Ja byla vychovana tak, ze volat maji deti. Ze to je slusnost. Na telefon tedy necekame, ale volame sami.

u nás to též funguje tak, že jsme rodičům převážně volali my…to samé očekávám i od svých dětí. Stejně jako zvaní na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.6.20 13:05

Ja volam rodicum 1× tydne, kluci s nimi komunikuji pres whatsapp, urcite ne denne. Denne jsme se nevolali nikdy, mama na nejake vykladani po telefonu nikdy nebyla, tata zavola kdyz neco potrebuje, ted behem karanteny jsem jim volala casteji, kluci jim posilali vzkazy a fotky. Tchanovci mi nevolaji vubec, a o deti se nikdy nezajimali, cili ani ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
9.6.20 13:31
@Venetia píše:
u nás to též funguje tak, že jsme rodičům převážně volali my…to samé očekávám i od svých dětí. Stejně jako zvaní na návštěvu.

Co si z diskuzí pamatuji, ty neplánuješ se nějak víc zajímat o svá vnoučata, tak mi to přijde normální, že jim volat nebudeš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 13:41
@MP Evik píše:
Ja byla vychovana tak, ze volat maji deti. Ze to je slusnost. Na telefon tedy necekame, ale volame sami.

Tchýně to tak má a je to tedy strašný přístup. Jako má taky telefon a vůbec nechápu proč vlastním dětem jednou za čas nezavolá :nevim: pokud má manžel náročný týden, samé dvanáctky plus brigádu, tak se stane, že nějak zapomene zavolat a týden dva utečou rychle. Tchýně pak sedí na zadku a jen si po rodině stěžuje jak je ne vděčný a ani se neozve :roll: ano já tam s malým chodím jednou týdně, ale je smutné, že je to jen z povinnosti. Myslím, že ten vztah by se měl utvářet z obou stran a ne, že volá a navazuje kontakt jen jedna strana. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.6.20 14:13
@Wani píše:
Co si z diskuzí pamatuji, ty neplánuješ se nějak víc zajímat o svá vnoučata, tak mi to přijde normální, že jim volat nebudeš. :nevim:

To je jedna věc, druhá je, že se necpu nikam, kam nejsem zvaná.
Ale věřím, že to bude fungovat tak, že to nebudeme muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.6.20 14:14
@thalasan píše:
Tchýně to tak má a je to tedy strašný přístup. Jako má taky telefon a vůbec nechápu proč vlastním dětem jednou za čas nezavolá :nevim: pokud má manžel náročný týden, samé dvanáctky plus brigádu, tak se stane, že nějak zapomene zavolat a týden dva utečou rychle. Tchýně pak sedí na zadku a jen si po rodině stěžuje jak je ne vděčný a ani se neozve :roll: ano já tam s malým chodím jednou týdně, ale je smutné, že je to jen z povinnosti. Myslím, že ten vztah by se měl utvářet z obou stran a ne, že volá a navazuje kontakt jen jedna strana. 8)

A ona tě na ty týdenní návštěvy zve, nebo se tam zves sama? Proč to cítíš jako povinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
9.6.20 14:16

Se svojí mamkou telefonují zhruba jedenkrát týdně, nebo jak je potřeba a to mluví i s holkama. Tchýně za pět let co máme dceru volala 2×, vždy aby nám přikázala co máme udělat. Tchán taky extra nevolá, ale tam zase často jezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 14:28
@Venetia píše:
A ona tě na ty týdenní návštěvy zve, nebo se tam zves sama? Proč to cítíš jako povinnost?

Zvu se sama. Zavolám, že za 20 minut dorazím a ona, že ok. Vnouce má ráda, blbne s ním, hraje, pusa na přivítání a rozloučenou. Kdyz nezavolam a nedojdu je schopna se klidně i měsíc neozvat, neprijit a jen si všude stěžuje jak ji upiram vnouče, že vlastní babička a vidí vnouče tak málo. Manželovi říká, že je matka a ta přeci nevolá. Nechodím tam s nadšením, ale malý ji má rád a já chci aby měl babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
9.6.20 14:34

@thalasan Hrůza, nám teda tchyně volá, jen když něco potřebuje. :lol: Naštěstí si po rodině nestěžuje, že by ji muž nevolal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
9.6.20 14:44
@Wani píše:
@thalasan Hrůza, nám teda tchyně volá, jen když něco potřebuje. :lol: Naštěstí si po rodině nestěžuje, že by ji muž nevolal.

Ona trvdi, že nikomu nic neříká. Jednou jsem ji i slyšela, když jsem stala za ní :lol: a stejně to popřela :lol: je jí přes 70, lepší už to nebude tak to beru jak to je. Ale nerada bych aby moje děti zrovna tenhle model přijali za normální. Ono je ale nedá říct, že by lhala. Spíš si často něco mysli a dokáže se o tom sama přesvědčit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.6.20 14:45
@thalasan píše:
Zvu se sama. Zavolám, že za 20 minut dorazím a ona, že ok. Vnouce má ráda, blbne s ním, hraje, pusa na přivítání a rozloučenou. Kdyz nezavolam a nedojdu je schopna se klidně i měsíc neozvat, neprijit a jen si všude stěžuje jak ji upiram vnouče, že vlastní babička a vidí vnouče tak málo. Manželovi říká, že je matka a ta přeci nevolá. Nechodím tam s nadšením, ale malý ji má rád a já chci aby měl babičku.

Tak to je zvláštní pristup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová