Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mofiz píše:
Jaruno.. já ji neobivuji, protože nikdy nevíš, komu se to dítě dostane a jak se k němu bude chovat… Nikdo nikdy těm lidem do hlavy nevidí…
A když je dítě u bio rodičů, tak jim do hlavy vidíš? Tím chci říct, že otěhotnět přece může kdejaká feťačka, alkoholička atd., kdežto když někdo x let čeká na pořadníku na adopci a pak dostane dítě do přímé adopce, je nesrovnatelně větší pravděpodobnost, že bude dobrý rodič, než když vezmeš průměrný pár, který má bio dítě.
mofiz píše:
Jaruno.. já jsem to pochopila, jak to bylo myšleno, jen nechápu, jak tohle někdo může prostě udělat…
Takže podle tebe by bývalo lepší, kdyby šla na potrat? Ona to dítě prostě nechce, ale už ho má v břiše, tak co má dělat? ![]()
Ivushko.h podívej se, je to můj názor, tak se do mne netrefuj, když chceš citovat, tak vše a nej jen některé části. Napsala jsem sem, proč mám tento postoj.. na to jsi jaksi ve své citaci zapoměla. Nejdříve čti, pak piš.
Jinak ano, já vím i biologičtí rodiče mohou být špatní, nikdo nejsme dokonalý, ale já bych prostě dítě k adopci nedala ani za nic. Neustále by ve mne hryzalo svědomí a obavy o to, jak se dítě má…
Jinak Jak jsem psala na začátku, pokud je opravdu tak strašně vážně nemocná, doktor by ji těhotenství zakázal, podle toho, co tu píše, dítě nechce… tedy údajně. Pokud by byla tak strašně nemocná, nejspíše by jej ani nedonosila a pokud ano, dítě by mohlo být nemocno stejně jako matka… to vše se v dnešní době hlídá a pokud věděla, že je nemocná, byla vážně nezodpovědnost si dítě nechat.
Tot můj názor.. myslím si, že to je názor normálního myslícího člověka.....
ivuska.h píše:mofiz píše:A když je dítě u bio rodičů, tak jim do hlavy vidíš? Tím chci říct, že otěhotnět přece může kdejaká feťačka, alkoholička atd., kdežto když někdo x let čeká na pořadníku na adopci a pak dostane dítě do přímé adopce, je nesrovnatelně větší pravděpodobnost, že bude dobrý rodič, než když vezmeš průměrný pár, který má bio dítě.
Jaruno.. já ji neobivuji, protože nikdy nevíš, komu se to dítě dostane a jak se k němu bude chovat… Nikdo nikdy těm lidem do hlavy nevidí…
A jak zde píšeš k těm feťačkám… víme, co je zakladatelka vůbec zač? Já viděla děti feťaček a hnus hnus teda… viděla jsem děti alkoholiček.. ještě lepší..
takže…zakladatelka může být kdokoli s čímkoli.. tím to pro mne hasne… a myslím, že tu máme snad právo na vlastní názory nebo snad né? Já jsem nevěděla, že tu jsou diskuze jen od toho, aby se na nich slepě souhlasilo, jak si sama zakladatelka přeje… ![]()
mofiz píše:
Ivushko.h podívej se, je to můj názor, tak se do mne netrefuj, když chceš citovat, tak vše a nej jen některé části. Napsala jsem sem, proč mám tento postoj.. na to jsi jaksi ve své citaci zapoměla. Nejdříve čti, pak piš.
Jinak ano, já vím i biologičtí rodiče mohou být špatní, nikdo nejsme dokonalý, ale já bych prostě dítě k adopci nedala ani za nic. Neustále by ve mne hryzalo svědomí a obavy o to, jak se dítě má…
Jinak Jak jsem psala na začátku, pokud je opravdu tak strašně vážně nemocná, doktor by ji těhotenství zakázal, podle toho, co tu píše, dítě nechce… tedy údajně. Pokud by byla tak strašně nemocná, nejspíše by jej ani nedonosila a pokud ano, dítě by mohlo být nemocno stejně jako matka… to vše se v dnešní době hlídá a pokud věděla, že je nemocná, byla vážně nezodpovědnost si dítě nechat.
Pokud vím, tak zakladatelka psala, že je po autonehodě, víc nepsala, kdo ví, co všechno se stalo, kdo ví, jaký následký po tý bouračce má. To neví nikdo… Ale já osobně si dovedu představit pár možností, při kterých by sice dítě donosit zvládla s většíma nebo menšíma potížema, ale pak už by se o něj nemohla postarat a pomoc od rodiny by třeba čekat taky nemohla…
Třeba moje mamka je taky po hodně těžké bouračce, doktoři jí nedoporučovali mít děti a s jejíma nálezama se divili, že dvě děti vychovala…
Ale ona měla (a pořád má) obrovskou oporu v mojí babičce, ne každej tohleto má - rodinu, na kterou se může spolehnout… ![]()
A za mě je prostě lepší dát tomu dítěti šanci na život, než to vyřešit pro matku možná pohodlněji potratem…
Prostě to nechápu, že potrat je ve společnosti víc tolerovanej než to, že se matka rozhodne dítě donosit a dát k adopci… ![]()
Hahaha, holky už na to kašlete. zakladatelka už nemá potřebu odepisovat nebo si tu z nás třeba jen někdo vystřelil.
Se nedivím, že neodpovídá. Takových příběhů, co tu zaznělo:-)
jankabanka píše:
Hahaha, holky už na to kašlete. zakladatelka už nemá potřebu odepisovat nebo si tu z nás třeba jen někdo vystřelil.
Nikdo z nás neví ,co ji ktomu vede .Jáké má problémy ,jaké zázemí atd.Třeba se nejedná o fizickou nemoc ,třeba je to psychické onemocnění.Já ji obdivuji ,už jen za to ,že se nebála optat tady.A podle toho co tady čtu ,tak to udělala asi naposled.
mofiz píše:ivuska.h píše:A jak zde píšeš k těm feťačkám… víme, co je zakladatelka vůbec zač? Já viděla děti feťaček a hnus hnus teda… viděla jsem děti alkoholiček.. ještě lepší..mofiz píše:A když je dítě u bio rodičů, tak jim do hlavy vidíš? Tím chci říct, že otěhotnět přece může kdejaká feťačka, alkoholička atd., kdežto když někdo x let čeká na pořadníku na adopci a pak dostane dítě do přímé adopce, je nesrovnatelně větší pravděpodobnost, že bude dobrý rodič, než když vezmeš průměrný pár, který má bio dítě.
takže…zakladatelka může být kdokoli s čímkoli.. tím to pro mne hasne… a myslím, že tu máme snad právo na vlastní názory nebo snad né? Já jsem nevěděla, že tu jsou diskuze jen od toho, aby se na nich slepě souhlasilo, jak si sama zakladatelka přeje…
Souhlasit nemusis, dotaz znel, jak dlouho ji budou drzet v porodnici bez ditete ![]()
A i kdyby proste a jednoduse dite nechtela tak co?
Jinak je to sama spekulace. Hnus hnus teda… Nedivim se, ze nepise ![]()
Ne nebyl to fórek, z prominutím z takovýhle věcí se sranda nedělá, to že neodepisuji neznamená že si dělám srandu, ale boužel mi v noci nebylo dobře nemohla jsem spát, asi jsem něco špatného snědla, jelikož mi bylo na zvracení takže jsem to dospávala teď, chápu všech názory nečekám že mi všichni tady budou psát jenom kladně, nejde mi ani o lítost, šlo mi jen o radu. Zkuste se prosím postavit do mojí situace :´( je to těžké, některé z Vás mě odsoudí, jiné ne. Je to otázka jenom názoru. Nejsem žádná feťačka! Nikdy bych takové svinstvo nezkusila. Vím píši anonymně, proto mátě možná pochybnosti,ale přeci jenom srandu z takovýhle citlivých věcí bych si nedělala, nikomu bych nepřála to co potkalo mě. Ale zmiňovat se o tom opravdu nechci, už tak je toho na mě moc a je to těžké :´(
Holky máte potřebu se tu hadát?Kašlete na to nemá to cenu,zakladatelka už ani neodpovída to mluví za sebe…radši poradit jinému než tomu kdo se ptá a pak názor druhého odmítá.Nicméně zakladatelka nemocná není psala to sem,myslete si o ní své a kašlete na to ![]()
kibooolka píše:
Holky máte potřebu se tu hadát?Kašlete na to nemá to cenu,zakladatelka už ani neodpovída to mluví za sebe…radši poradit jinému než tomu kdo se ptá a pak názor druhého odmítá.Nicméně zakladatelka nemocná není psala to sem,myslete si o ní své a kašlete na to
Pomalu… to, proc sem psala se dovedela. Ja byt na jejim miste, tak uz do vosiho hnizda neryju.
Holky, kdyby tu psala o tom, jak dlouho po potratu ji pusti, vetsina z vas by napsala, at si to necha, dite muze dat k adpci, potrat je vrazda atd. atp. Pokud tohle cte nekdo na vazkach, jestli jit na potrat, nebo dite donosit, tak potes…
V podstate ta, ktera bude premyslet, ze tedy na potrat nepujde a dite donosi, presto, ze ho nechce, riskuje, ze ji za par mesicu budete psat „svoje nazory“ na to, jak si ma dite nechat. To by se jeden vazne picnul…
Příspěvek upraven 19.05.11 v 14:11
Psala ,že měla autonehodu .Kdoví co ji potkalo za neštěstí.Asi něco zlého ,když o tom nepíše.
mofiz píše:
Citovala jsem tvé příspěvky, to, že jsi něco z toho později vysvětlila, není moc relevantní, já tu diskuzi prostě čtu postupně a i postupně odpovídám…
Nechápu formulaci, že by jí doktor zakázal těhotenství. To je jako přesně co?
Maximálně jí ho může nedoporučit, což zaprvé neznamená, že poslechne a zadruhé to neznamená, že nedojde k „nehodě“. A nebo prostě jiný člověk s jejím zdravotním stavem by si dítě nechal, ona ne a co?
To, co pořád nechápu je, proč ti tak vadí (doslova jsi napsala, že „nesnášíš tyhle matky“), že nějaká žena dá své dítě k adopci, když ho nechce. Komu přesně se tím uškodí? Já bych své současné děti taky nikomu nedala, ale dovedu si představit situaci, kdy bych adopci (jedině přímou) zvolila, protože potrat je pro mě nepřípustný.
O to tu jde především – žena nechce dítě, to je fakt, názor nezmění. A teď jsou dvě možnosti, co může dělat – jít na potrat nebo dát dítě k adopci. Je snad celkem jasné, která možnost je lepší…
mofiz píše:ivuska.h píše:A jak zde píšeš k těm feťačkám… víme, co je zakladatelka vůbec zač? Já viděla děti feťaček a hnus hnus teda… viděla jsem děti alkoholiček.. ještě lepší..mofiz píše:A když je dítě u bio rodičů, tak jim do hlavy vidíš? Tím chci říct, že otěhotnět přece může kdejaká feťačka, alkoholička atd., kdežto když někdo x let čeká na pořadníku na adopci a pak dostane dítě do přímé adopce, je nesrovnatelně větší pravděpodobnost, že bude dobrý rodič, než když vezmeš průměrný pár, který má bio dítě.
takže…zakladatelka může být kdokoli s čímkoli.. tím to pro mne hasne… a myslím, že tu máme snad právo na vlastní názory nebo snad né? Já jsem nevěděla, že tu jsou diskuze jen od toho, aby se na nich slepě souhlasilo, jak si sama zakladatelka přeje…
Já ti ale vůbec neberu právo na tvůj názor, pouze s ním polemizuji ![]()