Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Pro mě byla motivace, že do sebe láduji potraviny, které nejsou zdravé a ke všemu kvůli tomu ničím přírodu (viz. palmový tuk), také že bych měla jíst trošku zdravěji, jinak až budu stará, tak budu hnusná. Ke sportu byla motivace, že nebudu mít žádnou fyzičku a to je důležitý. také si vždy když se chci vyhnout jít cvičit, říkám: „Nebuď líný prase“!
pomáhá to ![]()
A také si tedy jednou do měsíce můžu koupit něco nezdravého a udělat si nezdravé odpoledne a večer ![]()
Ale nejím úplně zdravě, normálně peču z obyčejné mouky, jím smažené, ale všeho s mírou. Třeba buchtu si dávám maximálně k snídani, někdy ke svačině, ale prostě s mírou ![]()
Snažím se si každý den dát kus zeleniny, ale moc mi to nevychází
Ale takové ovoce to jo, to si dám každý den alespoň do jogurtu.
Co mi dělá problém jsou luštěniny, ale s těmi já mám problém velký. Ne že by mi nechutnali, ale mám po nich potíže, tak to doháním tabletkama ![]()
@Suzuveverka @Suzuveverka
Haha, to je fakt, z té diety se fakt nepřibere. Byla jsem na tom stejně s tou těhotenskou cukrovkou a díky ní jsem před porodem měla 9 kilo nahoře. Žádné obří břicho. A po kojení to šlo samo dolů. Papírek s návodem jsem nezahodila a uvažuju, že si ji nasadím. Protože mi nebezpečně zachutnala čokoláda ![]()
@Russet No u mě to po prvním porodu byl šílený jojo efekt
Zhubla jsem fakt moc rychle, takže hned jak jsem mohla přestat s drsnou kojící dietou, letěly kila nahoru a před druhým otěhotněním jsem měla dokonce víc, než před prvním těhotenstvím
Teď to vypadá na stejný průběh, ve 24tt jsem měla přibráno 1kg, teď opět cukrovka, takže v tomhle těhotenství už asi víc nepřiberu. No a po porodu to radši ani nechci vidět, pravděpodobně se dostanu na váhu, kterou jsem měla na začátku střední a jestli si to pak neuhlídám, od nervů a vyčerpání se prožeru do slušné obezity ![]()
Já se do toho ze dne na den zakousl
změnil jídelníček, začal cvičit, přestal požívat alkohol, začal užívat zdravé doplňky stravy… a po prvních 3 týdnech se dostavily první výsledky které mi stačily k tomu abych u toho vydržel doteď! ![]()
Holky kdybych chtěla cvičit 4-5týdně stačí mi cvičit kolem 30 minut? Nebo je to moc málo?
A je lepší jeden den cvičit jen cardio, druhý třeba posilovat nebo to vždy „míchat“?
Potřebovala bych shodit 3 kila ale moc mi to pořád nejde:(. Mám 169cm a asi 64kg.
@ametyst píše:
Holky kdybych chtěla cvičit 4-5týdně stačí mi cvičit kolem 30 minut? Nebo je to moc málo?
A je lepší jeden den cvičit jen cardio, druhý třeba posilovat nebo to vždy „míchat“?
Potřebovala bych shodit 3 kila ale moc mi to pořád nejde:(. Mám 169cm a asi 64kg.
Ja myslím, že to stačí bohatě, třeba s Jill se hezky cvičí, hlavně musí být upravený jídelníček ![]()
Ale jeden den cardio a druhé den silový je dobře rozvržený ![]()
@Andrejizna @Andrejizna díky:).Právě s jídelníčkem mám trochu problémy…Nevím co jíst k večeři..a když už vím tak zase musím přemýšlet co dát malýmu, je to trochu problém pro mě. A hlavně jak je zima, tak nemam vůbec chuť na zeleninu:(.
@ametyst tak zalezi, kdy budes cvicit, po cviceni se ma do hodiny snist nejaka bilkovina. Ja si k veceri davam chleba s pomazankou a kus tofu, nebo vajicko.
Ale treba dneska jsem pribehla a dala jsem si tvaroh s ovocem ![]()
@ametyst Taky jsem s jídlem večer měla problém.
Proto teď držím přerušovaný půst a nemám takové chutě na sladké, jako normálně a váha mi jde hezky dolů. Nejlepší na večeři je nějaká bílkovina, jak píše @kaja00. Třeba vajíčka s celozrným rohlíkem, Cottage nebo nějaký jogurt s nízkým obsahem tuku. Hubnutí je hlavně ze 70% strava a 30% cvičení ![]()
@Andrejizna vajíčka jsou dobrý, cottage taky ale každej den tohle???Po jogurtu bych měla hroznej hlad:(-Já docela dost jim ![]()
@kaja00 chci cvičit cca tak v 6-8 h. večer jak to vyjde. Chodim do práce.
Půst by byl fajn ale vim že bych to nezvládla. Vstávám před 6h. pak letím s malým do školky, od 7:30 pracuju a v 15:30 končím. Sice dělám v kanceláři, ale vůbec by mi to bez jídla nemyslelo. Takže snídám třeba ovesnou kaši, nebo celozrnný rohlík s máslem(někdy i medem, mam ráda sladký
), ke svačině v práci mam jablko, pomeranč plus zas nějakej kus chleba, mam prostě hlad a na oběd chodím do jídelny kolem 1h.-to obědvám co je, klasický jídla-ale ne knedlíky a smažený
.
Pak přijdu domů s malým kolem půl 5 a snědla bych mámu a tátu
. A zase mam chuť na sladký-ale to bude i těma Vánocema
.
A po cvičení mam tuplem hlad. Je to složitý se mnou.
@ametyst Zkus si přečíst něco o přerušovaném půstu, musím říct, že ho držím jen 3 dny, ale za to jaké mívám každý den na čokoládu a podivné nesmysly, se hold nic neděje a já ještě nic špatného nesnědla, ba naopak. ![]()
Já vím, taky jsem s tím mívala problém, ale zkus improvizovat, udělej si třeba testoviny se špenátem na večeři, nebo obložené celozrnné bagetky třeba s avokádovou pomazánkou, cizrnu nebo nějakou dobrou hustou polévku. Vím, každý má jiné chutě a radit, co jíst, je docela složité. Ale zkus třeba na 3-4 dny ten přerušovaný půst, je tady i skupina, kde se o tom holky bavily. Pomohlo to zhubnou a super je, že si nastaviš okno, kdy jít třeba ty od 9-19 hodiny (10 jíst) a 14 hodin půst (bez v potaz spánek.) ![]()