Jak koupit pianino z druhé ruky?

377
2.8.13 21:26

Jak koupit pianino z druhé ruky?

Sestra by chtěla dětem koupit použité pianino. Je laik. Na aukru vidí značku, cenu a to, že prodávající je třeba 200 km daleko. Jak se nespálit? Spolehnout se na značku, nechat ho přivézt a pak to řešit s ladičem? Nebo je lepší zorganizovat ladiče na místě a nechat ho pianino prohlédnout bez její přítomnosti? Aby jí pak ladič neřekl, že koupila šunt a zprovoznit ho nepůjde. Ráda by se vešla do 30 000 i s naladěním, ale zase aby ho nemusela za 5 let měnit. Děti vypadají, že by mohly být šikovné. Učitel z hudebky se zmínil, že třeba někdo koupil nové pianino a ono vůbec nehraje. Tak jak má postupovat naprostý laik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
2.8.13 21:28

@jankee A učitel z hudebky by poradit nemohl?? Já bych to udělala jak s autem, prostě jet se tam s nějakým člověkem, co tomu rozumí, podívat, a podle toho se rozhodnout dál. Ale já jsem taky laik, takže prd vím, jestli jde něco takhle namístě poznat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.13 21:31

@jankee A co nějaké digitální piano? Nemyslím klavírek, myslím pořádné. Já mám YAMAHU a bomba. Do 30 000 sežene naprosto skvělé nové a má to spousty výhod ale musela by se zeptat učitelky jestli to dovolí. Úhoz jde normálně korigovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.8.13 21:33

Dost záleží, jestli stálo někde na půdě nebo ve sklepě, nebo jestli bylo normálně v bytě, jenže to taky většinou nevíš.
Ptát se, proč ho prodávají, kdy se na něm naposledy hrálo (pokud ti prodávající názorně předvede, jak hraje, tak je pravděpodobné, že bude v dobrém stavu. Pokud prodávající ani nikdo z rodiny na to nikdy nehrál a je to třeba dědictví po babičce, bude potřebovat větší údržbu). Určitě se zajet podívat, ideálně s nějakým ladičem, ten ti řekne nejlíp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.8.13 21:37

@jankee Určitě vzít s sebou někoho, kdo tomu rozumí a je schopný poznat, jestli je nástroj v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.8.13 21:57

@Seizdra Jenže auto se většinou kupuje v místě bydliště. Ona právě doufala, že by to mohl expert prohlídnout bez její přítomnosti.

Určitě musí být lepší řešení než objíždět třeba 5 pianin po celé republice a pokaždé platit ladiče na celý den. Že by se třeba telefonicky domluvila s ladičem v místě, aby tam ona sama nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.8.13 21:58

@Luisiana A to digitální piano by stačilo třeba i na konzervatoř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.13 22:03

Ahojky, já mám doma pianino značky Bárta, které bych moc ráda z důvodu nedostatku prostoru prodala :) Mohu poslat fotky nebo je možné ho přijet odzkoušet, jen nevím, odkud sestra je :think: Je černé barvy, myslím si, že velmi zachovalé, jen by potřebovalo naladit vzhledem k tomu, že se už s ním několikrát hýbalo a leta už nebylo naladěné. V případě zájmu je ozvěte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.13 22:04

@jankee Vyšší modelyl určitě, používají se i koncertně. Koukni na ty yamahy. Já mám yamahu za 19 000 a naprostá spokojenost. A velkou výhodou třeba v paneláku je možnost sluchátek nebo ztlumení zvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
2.8.13 22:17

Můj taťka dělá do klavírů už přes 30 let, tak si dovolím reklamu http://www.piano-forte.cz/. Teď zrovna má opravdu velký výběr, protože se kupují na začátek školního roku. Všechny vykoupené klavíry jsou opravené jak zevnitř tak povrchově a samozřejmě perfektně hrají. Jinak největší pozor si dávejte na prasklou rezonanční desku nebo na tzv. Vídeňáky, co nejdou naladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.8.13 22:29

@Katka Pardubice @kubee Děkujeme, ale to je pro ni moc daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.8.13 22:34
@jankee píše:
@Seizdra Jenže auto se většinou kupuje v místě bydliště. Ona právě doufala, že by to mohl expert prohlídnout bez její přítomnosti.Určitě musí být lepší řešení než objíždět třeba 5 pianin po celé republice a pokaždé platit ladiče na celý den. Že by se třeba telefonicky domluvila s ladičem v místě, aby tam ona sama nemusela.

Tak to si dovolim nesouhlasit. My byli pro auto pres 300 km, protoze v miste bydliste auto s pozadovanym obsahem motoru, vybavou a karoserii proste nebylo. A to jsme tam jeli 2×. Jednou na cumendu a podruhe pro nej :pankac: ale samozrejme napr. fabii v 1.2 htp bez vybavy je vsude plno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.8.13 06:53

Tak to me taky zajima. chctela bych pianino v dopbrem stavu nejlepe za odvoz. Asi bez sance, co? Deti budou muset hrat na levnejsi nastroje.

Zrejme jen z psychologickych duvodu fakt nechci elektriku. kdyz uz teda, trvala bych na mechanicke klaviature, ale podle me nic nenahradni ten pocit, jak sedis pred pianem a celym trupem vnimas ty vibrace, co z neho vychazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
3.8.13 06:59

No ja mam v umyslu si jej za par let koupit taky, a proto kdyz jsem se o to zajimala, vsichni mi rekli, najdi si ladice, dokonce v okoli Brna existuji takovi, co se na to vylozene specializuji, mozna i dokonce mam ulozeneho tatinka od Kubee;-) takze doufam, ze jeho sluzby jednou ke spokojenosti uziju… Fakt bych nesla do toho, kopit neco na aukru nebo bazaru jen tak od oka… Nerozumim tomu, ono muzes to pianino nechat naladit a za mesic muzes znova, protoze je proste spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák