Jak moc pomáháte babičkám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
9.10.14 22:28

@mojmira Takový babičky závidím. Naše absolutně bez zájmů :( Ani jí nezajímá náš nový byt nic. Bydlíme fakt půl kilometru. Přišla by ale jedině, kdyby pro ní někdo přijel a pak by jí i odvezl. Což mi přijde fakt směšný, protože chodit normálně může a i by měla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
9.10.14 22:32

Mě hřbitov nevadí, taky tam chodím každý týden. Mám tam oba rodiče. :,( Mamku jsem tam vozila taky každý týden, babičku ne, ta zemřela mladá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
9.10.14 22:33

Jinak se omlouvám, že ty věty trošku špatně dávám dohromady. Skáče tu po mě pes. Chce házet ponožky. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.10.14 22:33
@Boudová píše:
@mojmira Takový babičky závidím. Naše absolutně bez zájmů :( Ani jí nezajímá náš nový byt nic. Bydlíme fakt půl kilometru. Přišla by ale jedině, kdyby pro ní někdo přijel a pak by jí i odvezl. Což mi přijde fakt směšný, protože chodit normálně může a iby měla!

To je na tom nejhorší no, že takhle si hrozně ubližuje. Jestli může chodit, tak prostě pohyb potřebuje a zvlášť na čerstvým vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
9.10.14 22:37

@Boudová ještě znám jednu takovou babičku, věk kolem 70,ta chodí dvakrát týdně cvičit, jejím koníčkem je lyžování. a ještě něco, nosí tanga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
9.10.14 22:40

@mojmira No naše druhá „babička“ není vlastní. Tak tý je 80 o všechno se stará sama, jezdí na kole, každý rok k moři… Přijde mi to naší babičky stáří tak nějak promrhaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.10.14 22:40

Tak můj děda v 72 letech byl ještě hodně aktivní, jezdil na výlety chodil pěšky jezdil všude autobusem nikdo ho nikam nevozil. Jinak obědy si kupoval v jídelně a o víkendech chodil k nám, prala i uklízela mu moje matka jednou týdně. Takhle nějak to bylo až do jeho smrti v 85 letech to už sotva chodil, ale přesto chtěl jezdit autobusem i když nemusel všechno by jsme mu donesli, ale doma ho to nebavilo…Přesto jsem slyšela jak si stěžoval, že ho jeho děti zanedbávají, staří lidé asi na tohle mají jiný pohled než my…Myslím, že vaše péče o babičku je přiměřená rozhodně nemáte povinnost jí všude vozit, má přece MHD zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.10.14 22:47

@Boudová Tihle lidé už vůbec neví, jaké to je, chodit do práce. Jak dlouho už je babička doma? 15 let? Ať se urazí, pokud má pocit, že jí to pomůže. Neboj, bude hůř. Znám tohle moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.14 22:48

Ani netušíte jak strašně mi je smutno s toho, že nemůžu být se svojí babičkou každý den a co všechno bych dala za to být s ní 1× týdně :( :(
MOje babička je ten nejúžasnější člověk na světě!! takhle pracovitýho člověla s hendikepem v životě jsem jí neslyšela si stěžovat prostě jde do všeho po hlavě je to moje láska a já jí miluju :hug:
ale bydlíme od sebe 100km přesně a vidíme se 1× měsíčně je to hrozný!! Miluje mojeho syna rozdala by se pro všechny bude jí 64let a je jako 40ka je to můj vzor taková chci prostě být tak vzorná, pečlivá, pracovitá, rozdavačná, milující lidi i přes to jak s ní zacházejí!! Každý den bych nosila a vozila kam by chtěla každý den bych se s ní chtěla mazlit a každý den bych jí chtěla říkat jak moc jí mam ráda a co pro mě znamená!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
9.10.14 22:52

@Terezka s Denískem Tak si jí nastěhuj domu :mrgreen: To já se musím přiznat, že tak velkou láskou k babičce neoplývám. Mám ji ráda to ano. Ale spíš sem z ní vždy cítila, že je vyčůraná. I když jsem byla malá, tak mi říkala jak se těší až vyrostu a budu jí pomáhat, a můj muž jí vymaluje byt atd… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.10.14 v 22:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.10.14 22:53

@Terezka s Denískem Tak tam jezdi častěji, ne? Co ti brání tam jezdit každý týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.14 22:57

Já jí mam radši než svojí mámu. Celé mé dětství je založené na babičce všechny moje nemoce sem prožila s babičkou byla a je tak úžasná že tam prostě budu jezdit častěji než bude pozdě..!! :hug: :hug: babičku bych upusinkovala k smrti za to svojí mámě pusu dám možná k narozkám a ještě mi to je blbí :( ten kdo lásku nedává jí nemůže ani čekat.. Je to děs, ale vždy mi nějaké diskuze otevřou oči a já si řeknu : ano proč tam teda nejezdut častěji! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
9.10.14 23:02

No nic holky tak já jdu spát. Ráno musím s babičkou na hřbitov :mrgreen: Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.10.14 06:57

Babi je starsi, akcni, ale je jasne, ze nestaci. I pres zavedeny plyn stale. kvuli usporam topi drevem. Tata jezdi jednou tydne, dela drevo, pomaha se zahonama, vozi do kramu nebo prave na hrbitov. Vetsinou jezdime s malou taky, babi nas obskakuje, krmi, s nadobim nechce nikdy pomoct ani s uklidem. Ldyz tata výjimečně nemuze dojede sama busem. Nebo rekne, ze tam byla s nekym jinym. Deda umrel, kdyz bylo tatovi sotva dvacet, jako starsi syn se proste o babi staral vzdycky. Bere to za samozrejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
10.10.14 07:31

Babička 80let k nám jezdí jednou týdně na kole nebo autobusem, stejně tak jezdí na hřbitov, jednou za 14 dnů ji bereme na velký nákup autem, občas na výlety, ona sama je čilá, doufá, že letos napadne sníh a ona vyrazí na běžky…
pokud už by nemohla na ten hřbitov bych ji vozila, vím kolik pro ni znamená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová