Jak moc uklízíte před příjezdem tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
16.7.09 18:14

uklizim normalne jako pred kazdou navstevou.

Jenze moje tchyne je bordelarka, ktera to nikdy neprizna. Kdyz k nim maji prijit znamy na navstevu tak celej den uklizi. Navenec to maji jakoby srovnane, ale otevrete skrinky a tam je rajčurk. To samy v koupelne a ve drezu. Omlouva ji snad to, ze blbe vidi na blizko.

Mne doma kritizovala chuchvalec prachu pod gaucem a sama ma doma u topeni pavuciny, ale mne to nerekla pac mam hubu prorizlou a s klidem bych pred ni postavila vysavac. Stezovala si manzelovi, ten mi to rekl, cimz mne to nas*alo vic nez kdyby mi to rekla sama.

K dobru davam historku, kdy prisla k nam po propusteni z porodnice a recnickou otazkou se zeptala jestli nechci s necim pomoct. Kdyz jsem chtela vyzehlit kosile pro manzela tak se z toho elegantne vykroutila, ze vlastne musi za chvilku jit a ze by to nestihla a bla bla bla a ze prijde jindy. Pak uz se samozrejme nikdy nezeptala.

Moje matka je zas extrem na poradek a je Lev. Jenze ona krom uklizeni a pidi zahradky nema absolutne zadne konicky, ten jediny je uklid takze nedokaze pochopit, ze nekomu proste bordel nevadi. Bordelem nemyslim spinu, ale povalene veci, hadry a tak. Hanka

• Citovat
  • Upravit
14079
16.7.09 20:00

Tak se hlásí další panna - magor :lol: . Uklízím více méně průběžně pořád, takže před návštěvami se snažím jen objektivním okem shlédnout, co by tak asi návštěvě padlo do oka jako neuklizené.
Co jsou děti, tak moc neřeším hračky (buď přiměju syna, nebo večer když spí) a když je nejhůř, tak strčím nevyžehlené prádlo do skříně v šatně :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.7.09 20:10

Jsem kozoroh - těžce bordelozní :oops: :oops: , ale žijeme si v takové milé symbióze, sem tam něco překročíme a sem tam si zaklejeme, když do něčeho kopneme :D snažíme se úklidem nestresovat.

Díky občasným ohlášeným návštěvám se vybičujeme i k důkladnějšímu pořádku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.7.09 20:13

Sati no to je přesný, jak má přijít návštěva tak celej den uklízím jak magor :lol: :lol:
Už několikrát se mi stalo, že když jsem uklidila jen tak, tak se mi manžel znechuceně ptal, kdo má zas přijet :oops: :lol: :lol:

A propo Sati - starý pecky už dohráli? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
16.7.09 20:17

Nedohrály, ale nebudou už každý den. Začala jsem chodit do práce a bývám tam do 17 hodin pak cesta domů, zpacifikovat domácnost děcka - prostě jsem ve švicu - a k tomu všemu rozbouraný barák, takže půl baráku vystěhovaná do té zbývající. Až se to zas ustálí vrátíme se s peckami k normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
16.7.09 20:22

Ahoj holky,
já jsem teda taky panna, ale moc pedant na přádek moc nejsem :) , jinak
když má přijet tchyně nebo známí, tak uklízím normálně jako vždycky, ale u nás to za chvíli stejně není poznat :) , máme doma psa a z něj jsou chlupy pořád! Naštěstí má tchyně taky psa, takže to je v pohodě :D !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
16.7.09 20:39
lacenka píše:
Kikija - fakt je to pravda, že jsou ty panny takový „magoři“ na pořádek? Já nikoho dalšího než moji mámu neznám, ale ta je teda silný pedant na pořádek, nesnese hrneček na lince, flíček na podlaze o nevyžehleným prádle ani nemluvím…

pravda to není. moje mamka je panna a je to s prominutím bordelářka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
16.7.09 21:27

Ahoj, kdyby nekdy tchyne zvedla zadek a dojela k nam, tak bych asi uklidila tak, jako pred kazdou navstevou, tzn.rozumne :wink: (akorat, ze ona u nas jeste nikdy nebyla a nebude, ale to jen tak OT :roll: )

Jinak ja jsem Kozoroh a na drobne veci temer typu Monika z Pratel, hruza, rovnam i ovladace na stole, kdyz jsou krive a tuzky, aby byly v zakrytu :lol: :lol: Ale vytirani a tak, to delam prumerne :wink: :wink: Manzel je Panna a je poradnicek, v tehle vecech se krasne doplnujeme, vse v sanonech, suplik na trideni veci a tak podobne :lol: :lol: Jsme se hledali… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.7.09 07:04

Ahoj, já jsem „kozoroh“ a taky mám nejradši všechno vzorně složeno a uklizeno, i když mi to někdy chvilku trvá než se k tomu přemluvím, ale běžný uklid taky provádím průběžně pořád… :oops:
Nejstarší dcera je ve znamení „panny“ a žádnou pořádkumilovnost jsem tedy u ní zatím nezaznamenala - je jí 13 let a 10 minut po úklidu v jejím pokoji to vypadá jako by se tam týden neuklízelo :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.7.09 13:24

Tak tedy ja uklizim kvuli tomu, ze chci mit naklizeno ja, rozhodne ne kvuli nikomu jinemu a uz vubec ne kvuli tchyni - ta krome toho ma ze me recht - nenecham si do niceho kecat a doma mi nesmi na nic sahnout - nikdo! A ve svem dome bych nesnesla nikoho bez me nepritomnosti (jsem zarliva na sve veci).

• Citovat
  • Upravit
21918
17.7.09 14:08

Neuklizim,ma doma vzdy vetsi bordel nez ja :lol: :lol: ,tim myslim chlupy od psa a kocky uuuplne vsude..i v merunkovem kolaci :roll: ..takze ji par rozhazenych hracek u nas doma jiste nemuze rozhodt :wink: ..a neco jineho je „rozhazenej“ bordel a neco jineho spina typu prach,spinava podlaha,obroucka na vane atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
17.7.09 22:54

Tchýně u nás byla 2× (bydlí daleko), ale ona je taková, že o cizí se nestará a jak doma máš, tak doma máš, v tomto je fajn, když k ní v létě jedeme (cca na měsíc) do našeho pokoje se nemontuje, jen občas nenápadně třeba porovná po mě věci na kuchyň. stole, ale vůbec to neberu zle :)
Jenomže v tomto já mám problém, doma máme čisto, až na vyjímky, kdy nestíhám, stále vytřeno, bez prachu, koupelna vypíglovaná, ale věci všude, pořád zarovnávám plochy vším možným, parapety, stoly, prostě všude, sice srovnané, ale věci různého charakteru :oops: Nedávno jsme pořídili stůl pro 8 osob do kuchyně a manžel se smál, že stejně za chvíli nepůjde vidět, jak bude zarovnaný…no mě už smích přechází, snažím se hlídat, ale nějak to neumím.
Bohužel se to pozoruje v naší rodině z tátovy strany, takže asi i dědičné.

Jsem jinak Střelec.

Vůbec jsem netušila, že i intenzita úklidu souvisí se znamením :)

Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.09 21:13

s přítelem jsme asi půl roku před narozením našdeho mladšího kloučka bydleli u jeho rodičů. Tak řeknu vám, větší hrůzu jsem nazažila. Starší má rok a půl, tudíž je pořád zvědavý, všechno prozkoumává, pořád věci přemistuje a podobně, já byla těhotná, riziko (dle dr. jsem nesměla skoro jít ani na zachod), takže jsem byla ráda, když jsem jen tak občas mohla sednout a koukat na malého, jak si hraje.. no domácí práce jsem musela dělat všechny, přesto, že tchyně věděla, jak jsem na tom a v praci tak 2× tydne a to jeste jen nocni. Ona se ohrnovala, ze mela dve decka taky tak brzo po sobe jako ja a vsechno to zvladala, nikdo ji nepomahal a ze jsem jen lina a bordelar. Ona zase sílene postizena uklizenim. Treba jsem si hrala s malym a jen co jsem odesla na zachod, hned lozila po kolenach a sbirala vsechny jeho hracky do krabice, povesila jsem pradlo a ona prisla a povesila si to po svem (nechapu proc??? kdyz to ve finale viselo uplne stejne..) kazdy druhy den litala jak novodoba carodejnice s vysavacem po baraku a vysavala treba i ty mistnosti, v kterych tyden nikdo neni (pokoj jeji milovane odstehovane dcerunky ). Ja jsem delat spravne nemela nic ale musela jsem vsechno. No taky mozna diky „milovane“ extremne poradkumilovne tchyni jsem naseho chlapecka porodila o dva mesice driv… Diky bohu je v poradku a my uz odstehovani :-P

• Citovat
  • Upravit
644
5.8.09 11:35

Ahojka, tak před návštěvou tchýně uklízim tak, že se s manžou vždycky pohádáme. Tchýně je na úklid řekla bych pedant. Uklízim tak od doby, co jsem slyšela, jak okomentovala, že u její druhé snachy je prach na lustru. Tchýně nás ale navštěvuje velmi málo, ale prostě vždycky než přijde, tak vlastně provádím generální úklid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.09 08:14

Každej týden dělám klasik úklid, mamka nemamka, tchýně netchýně, automaticky, mám ráda, když je vidět kuchyňská linka, jakou barvu má plovoučka a dlažba.
BOHUŽEL mám manžela čuně, co ničí každej můj pokus o to mít uklizeno aspoň pro oko :evil: , po 4 letech už to vážně neřeším, kvartálně ho seřvu a je to u nás jak v klícce aspoň 4× do roka.
Do ložnice na čumendu nikoho nezvu páč moje půlka je krásně uklizená a manželova plná harampádí :roll: a teď se tu povalujou věci pro malýho a není tu hnutí :evil:

Paradoxně jsem nejvíc smejčila před kolaudací bytu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová