Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pajik 76 píše:
@Barbora tito
Spíš je to nějaký zkrachovalec… si myslím. Víš co, řekni mámě, že tedy můžeš respektovat, že Ti to nechce říct, ale ať Ti řekne opravdový důvod, proč se rozhodla Ti to neříct. Zajímalo by mě co Ti na to řekne, ale až se na to vybodlměla by Ti říct pravdu.
Já mám podobný problém, zemřel mi brácha než jsem se narodila a nikdo mi nikdy neřekl co se stalo. Taky na prd
Teď už to ani nezjistím, příbuzný nemáme (někde na Slovensku nevím…), táta už je po smrti a máma už je dementní…
Proč by to měl bejt nějaký zkrachovanec? Jenom proto, že si to myslíš? Dost málo né?.
Podle chování matky spíše prudila tátu tak dlouho, až se táta na to vybodl a třeba má novou rodinu a žije spokojeně. Prarodiče to zkusili a byli vyponklovány s jekotem, tak se na to vybodli taky. Kdyby matka byla normální, tak ji o otci něco řekne.
@Barbora tito
No je to na nic… Teď čekám první dítě a bylo by dobré vědět, jestli třeba neměl bratr nějakou vrozenou vadu, genetickou, nebo syndrom náhlého úmrtí kojence nebo tak…
U Tebe se taky může vyskytnout něco, kde by bylo dobré vědět genetiku ze strany otce.
Ty máš ještě šanci, že z Tvé mámy něco dostaneš. Já už ne. Moje máma má teď plínky, a že měla dvě děti už ani neví ![]()
@Pajik 76 to je škoda že už se nemůžeš vlastně nic dozvědět z žádné strany ![]()
Ono přece jen je dobrý o tom aspoň malinko vědět
@Barbora tito
Já v podstatě nevím o své rodině skoro nic. Je to blbý, ale už jsem si na to zvykla.
Tak dej vědět co Ti máma aspoň řekla na to, proč Ti to říct nechce…
![]()
@samá práce píše:
Proč by to měl bejt nějaký zkrachovanec? Jenom proto, že si to myslíš? Dost málo né?.
Podle chování matky spíše prudila tátu tak dlouho, až se táta na to vybodl a třeba má novou rodinu a žije spokojeně. Prarodiče to zkusili a byli vyponklovány s jekotem, tak se na to vybodli taky. Kdyby matka byla normální, tak ji o otci něco řekne.
no divné je, že není v RL a neplatí alimenty, to na toho zchrachovance dost ukazuje
@Barbora tito píše:
@Pajik 76 to je škoda že už se nemůžeš vlastně nic dozvědět z žádné strany
Ono přece jen je dobrý o tom aspoň malinko vědět
já jsem adoptovaná a nevím o svých rodičích naprosto nic, jen jména a datum narození, a taky žiju
a aby toho nebylo málo, mou dceru její otec nikdy neviděl, ale v RL je a směšnou částku alíků teda platí - ale také neznám jeho anamnézu
a nějak nám to nijak nevadí
Ahoj potřeboval bych poradit hledám svého otce jako malý když my bylo 5-8 let jsem se sním pár krát vídal vím že k nám chodil i když jsem měl nehodu tak za mnou přišel do nemocnice i na vánoce chodil ale vůbec si nemůžu vybavit jak vypadal nebo jaký doopravdy byl.. vím jen že s nami nebydlel a měsíčně posílal alimenty toť vše v letech 12-14 jsme se odstěhovaly do UK a právě tam když my bylo 23 let jsem si tak hlavou vrtal jestly je pořád s rodiči v kontaktů ale prý není ani neví že jsme odjeli ale určitě se to dozvěděl jinak my to nesedí nechtějí my říct nic jen vím že je můj otec a že ho mám v rodném listě a nevím kde ho najít
@Fitmanek97 píše:
Ahoj potřeboval bych poradit hledám svého otce jako malý když my bylo 5-8 let jsem se sním pár krát vídal vím že k nám chodil i když jsem měl nehodu tak za mnou přišel do nemocnice i na vánoce chodil ale vůbec si nemůžu vybavit jak vypadal nebo jaký doopravdy byl.. vím jen že s nami nebydlel a měsíčně posílal alimenty toť vše v letech 12-14 jsme se odstěhovaly do UK a právě tam když my bylo 23 let jsem si tak hlavou vrtal jestly je pořád s rodiči v kontaktů ale prý není ani neví že jsme odjeli ale určitě se to dozvěděl jinak my to nesedí nechtějí my říct nic jen vím že je můj otec a že ho mám v rodném listě a nevím kde ho najít
Tak pokud je otec v rodném listu, odrazila bych se od jeho jména, data narození, hledala bych na sociálních sítích, zda se najde někdo, kdo ho zná..
@Věčně naštvaná už jsem zkoušel sociální sítě a jiné podobné věci jenže nikde není vedený napadlo mě že by mohl být pod jiným jménem (přezdívkou) ale nic
@Barbora tito takový člověk se hledá velmi, velmi špatně.
Pokud matky otce nenechají zapsat do RL, vždycky! k tomu mají důvod. Já bych ti radila nepátrat, ale někdy je ta touha silnější, jak my - a to fakt chápu.
Něco, co bys mohla zkusit - zajdi si do porodnice, kde ses narodila a poptej se tam, za to nic nedáš, ok?
@Fitmanek97 píše:
@Věčně naštvaná už jsem zkoušel sociální sítě a jiné podobné věci jenže nikde není vedený napadlo mě že by mohl být pod jiným jménem (přezdívkou) ale nic
Pokud mas dost udaju, muzes zkusit tohle: https://www.mvcr.cz/…-411838.aspx
@Fitmanek97 píše:
Zkoušel jsi se přímo zeptat na nějaké městské skupině, jestli někdo nezná pána toho a toho jména a roku narození?
Jinak jsem tu ještě našla odpověď v jedné starší diskuzi od Mar-tanky
Prvně bych zkusila zadat to, co víš, do vyhledávače. Net je někdy dobrej detektiv.
JInak dohledání osoby ti zajistí např. na krajském úřadě či matrice. Né, že by ti dali adresu, ale když řekneš, co víš a oni ji najdou, tak se to (zjednodušeně) dělá tak, že oni ji obešlou, že ji chceš kontaktovat a dají jí kontakt na tebe. Ona se pak může rozhodnout, jestli se s tebou spojí nebo ne.
Myslím, že je to tedy za poplatek, asi 200,– edit: je to 500,–. A ten poplatek zaplatíš, ať už se to zdaří nebo ne. A přesný název je Zprostředkování kontaktu