Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:meravigliosa píše:tyjo baby vy ste tu vážně geniálníAnonymní píše:Andy, tak pod stromček jej kúp vitamíny na lepšiu pamúť a s anjelským úsmevom povedz, aby si nezabudla, že nemáš zvoniť…Eemii píše:tak ta moje řekne vždycky jéé já zapoměla
A co ti odpovi,kdyz se ji zeptas,proc opet zvoni,kdyz si ji prosila,aby nezvonila?A neplete si prozvoneni na mobil se zazvonenim?.Andrea
elektrika.. napínáčky.. léky na paměť… zvonění v noci u ní… jaj uplně se tetelim blahem při představě jak se kroutí pod elektřinou
vážně psychotim no :/
a ten účes…
![]()
Nečetla jsem diskuzi,
vypni zvonek..I „na truc tchýni“.
Jinak návštěva se může ohlásit i prozvoněním na mobil v tichém režimu..
Já zvonek vypínám a nemám s tím problém. Nečekané návštěvy stejně nemám ráda a že by šel někdo jen tak kolem a toužil nás navštívit, to se nestává - všichni jsou v práci..
Aspoň mě tu neotravují např. elektrikáři nebo plynaři, když chtějí do vchodu - mám zvonek první na dosah ale bydlím v nejvyšším patře ![]()
Kdyby mě někdo urgentně potřeboval, stejně zavolá..
No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny ![]()
Eemii píše:
No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny
takovejch rozhovorů bylo vážně už několik a ona to odkýve, omluví se a pka jde a znova to udělá naprosto bezelstně..otevřu dveře, čumím na ní jakože CO? PROČ? A ona kouká jak anděl, řeknu ji „ten zvonek“ prosbným tónem a ona ÁAAjo, promiň… několikrát to projde.. třeba 3 týdny dělám, že nic, zapírám se… dám třbe ai malé spát do ložnice kam ovšem svítí celý den sluníčko takže to není uplně ideální ale budiž…pak to zas nevydržim, s manžou na ní vlítnem… týden to třeba vydrží… pak zas nanovo…
No, mě by zajímalo proč tam vůbec takto leze každej den. Já bych vypěnila dávno, nesnáším debily ale jěště víc zlomyslné lidi.
Otevřela bych jí a řekla že dokud se nenaučí jedno jediné pravidlo dál nepůjde a zase zabouchla. A takto bych to dělala dokud se to nenaučí.
A nebo vypla ten zvonek jak už tu spousta holek psalo a snažila bych se jí v maximální možné míře vyhybat a kdyby se na to zeptala tak vždy se stejnými slovy, že dokud se nenaučí respektovat moji rodinu a moje pravidla tak bude v minimální míře vídat děti protože já nemusím respaktovat ten její režim. Grrr, jak já takový lidi nenávidím.
Jěště že moje tchýně se vlastnímu synovi ozve jednou za půl roku takže myslím nehrozí ani toto i po mém porodu, pochybuju že se vůbec ukáže a bude chtít vidět vnouče.
Anonymní píše:Eemii píše:takovejch rozhovorů bylo vážně už několik a ona to odkýve, omluví se a pka jde a znova to udělá naprosto bezelstně..otevřu dveře, čumím na ní jakože CO? PROČ? A ona kouká jak anděl, řeknu ji „ten zvonek“ prosbným tónem a ona ÁAAjo, promiň… několikrát to projde.. třeba 3 týdny dělám, že nic, zapírám se… dám třbe ai malé spát do ložnice kam ovšem svítí celý den sluníčko takže to není uplně ideální ale budiž…pak to zas nevydržim, s manžou na ní vlítnem… týden to třeba vydrží… pak zas nanovo…
No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny
Aha,tak to je sila..a co treba dat k tomu zvonku ceduli - PROSIM NEZVONIT OD…DO…,DETI SPI,DEKUJI
..pak uz se na nic nevykeca
ono záleží i na tom jaký má zakladatelka ke své tchýni vztah a jakého je zrna. nechci moralizovat, ale občas jsou snachy ke tchýním také dost drsné a některé příběhy si pod vlivem emocí „přikrášlí“. tím nechci tu „zákeřnou“ tchýni obhajovat, protože kdo ví, kde je pravda ![]()
toť jen zakladatelce k zamyšlení.
Anonymní píše:
ono záleží i na tom jaký má zakladatelka ke své tchýni vztah a jakého je zrna. nechci moralizovat, ale občas jsou snachy ke tchýním také dost drsné a některé příběhy si pod vlivem emocí „přikrášlí“. tím nechci tu „zákeřnou“ tchýni obhajovat, protože kdo ví, kde je pravdatoť jen zakladatelce k zamyšlení.
jj to respektuji a jako snacha se opravdu velmi zamýšlím, nejsem člověk co udělá rychlí závěr jen kvůli tomu, že někdo nešlape jak já si představuju a proto tu mám svého muže, kterého se vždy ptám zda-li je to normální, že se bojím, že to už reálně nedokážu posoudit… on mi říká, že si myslí, že už je to stářím, že toto na ní nidky nepozoroval.. až když odešel, zároveň šla do důchodu, je sama a já myslim, že jsem ji vzala smysl život a aona s emi za to mstí i na dětech…
k dalším ona je tu každý den, zvoní ale dál nechodí.. chodí mi ke dveřím jen zdělovat důležité poznatky, potřeby a tak no… a že se rozhodla pro rekonstrukci bytu a samo, že to bez nás nepůjde tak tu ej ještě dvakrát tak často…
Ahoj,
a co takhle ji přechytračit, poslat sms, děti jsou spát, počkat až dorazí k tomu zas.anému zvonku, hezky si popovídat, vypakovat ji a pak dát spát děti. Nebo bych ji to nepsala, stejně je ti to na houby a ona tam leze.
Jinak já bych to nevydržela a zvonek by dávno nebyl a na dveřích by byla cedule jako kráva NEZVONIT!
My to tak máme taky, zvonek je stále vypnutý, na obejdy nemám náladu a návštěvy se domlouvají mobilem, a jsem spokojená. U nás to bylo taky pravidlem, že jakmile jsem dala děti spát, všichni k nám lezli a zvonili jak diví.
konévka píše:
Nejde ten zvonek vypnout?
Bych spíš doporučila vypnout tchýni
Normálně jí někam zavři, připoj tam zvonek a občas si pořádně zazvoň. Nechápu, proč to nechápe ![]()
Zakladatelko, obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho. Já se tedy snažím chovat slušně, mám nadmíru empatie, ale tohle by u mě vyvolalo velmi razantní reakci.
Pokud není ani po roce schopna pochopit, že nemá v době spánku dětí a takto „pozdě“ večer zvonit a jindy nechodí a ty sama jsi si už jistá, že je to z její strany úmysl, pak bych ji příště přivítala kýblem ledové vody!
Někdy je třeba na těžký kalibr nasadit ještě těžší ![]()
Anonymní píše:
jak mam naučit tu starou k… zvonit… už milionkrát jsem ji prosila div ne na kolenou, že mám malé děti které po obědě a večer po somé spí.. ona vždycky v tu dobu příjde a opře se o ten zvonek… není blbá, ani bůhví jak stará aby tohle nepochopila a nemohla mi udělat tu rados ta respektovat moji domácnost… abych měla aspoň ty dvě hodinky denně od malých klid, mohla se bez hltání najíst, poklidit si, sednout si k televizi a slyšet ji.. mám zlaté děti, které mi ten prostor pro vydechnutí denně dopřávají ale tchýni která mi veškerý režim ničí … přesně jsem ji zopakovala v kolik chodí spát, kdy se budí a že mi zkutečně nevadí když příjde když jsou vzhůru…ale v ten čas ať proste na zvonek nesahá…tak dnes opět tak až jsem nadskočila a přísahám bůh, že na něj sáhne ještě jendou a tu ruku ji zlomim :/
máte zkušenost? Jak vysvětlit dospělému člověku tak primitivní věc? Mučí mě tím už rok, dennodenně.. už nevim kde brát trpělivost na to abych se k ní zvládala chovat slušně..
tetma píše:Anonymní píše:
jak mam naučit tu starou k… zvonit… už milionkrát jsem ji prosila div ne na kolenou, že mám malé děti které po obědě a večer po somé spí.. ona vždycky v tu dobu příjde a opře se o ten zvonek… není blbá, ani bůhví jak stará aby tohle nepochopila a nemohla mi udělat tu rados ta respektovat moji domácnost… abych měla aspoň ty dvě hodinky denně od malých klid, mohla se bez hltání najíst, poklidit si, sednout si k televizi a slyšet ji.. mám zlaté děti, které mi ten prostor pro vydechnutí denně dopřávají ale tchýni která mi veškerý režim ničí … přesně jsem ji zopakovala v kolik chodí spát, kdy se budí a že mi zkutečně nevadí když příjde když jsou vzhůru…ale v ten čas ať proste na zvonek nesahá…tak dnes opět tak až jsem nadskočila a přísahám bůh, že na něj sáhne ještě jendou a tu ruku ji zlomim :/
máte zkušenost? Jak vysvětlit dospělému člověku tak primitivní věc? Mučí mě tím už rok, dennodenně.. už nevim kde brát trpělivost na to abych se k ní zvládala chovat slušně..![]()
kdyby jsi měla děti ve věku 15 a 18 let,kluka a holku ( chodí po ibědě taky spát
) tak jsemš určitě moje švagrová a jestli k tomu tchýně řekne jé oni už nespí? Tak jsem na stopro moje švagrová
nejsem
mám batolata… ![]()
strace píše:
Zakladatelko, obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho. Já se tedy snažím chovat slušně, mám nadmíru empatie, ale tohle by u mě vyvolalo velmi razantní reakci.
Pokud není ani po roce schopna pochopit, že nemá v době spánku dětí a takto „pozdě“ večer zvonit a jindy nechodí a ty sama jsi si už jistá, že je to z její strany úmysl, pak bych ji příště přivítala kýblem ledové vody!
Někdy je třeba na těžký kalibr nasadit ještě těžší
přišel mi domů právě chlap.. tak mu to říkám, že OPĚT… a on první co, že to napíše na dveře teda no… páč o víku přišla sousedka, které jsme to ani nikdy neříkali… je ve věku tchýně a potichoučku klepá… jen nehtem aby to nerušilo… tak mi ted manža říká, jakto, že to chápe člověk kterýmu jsme to neříkali, jen tím, že ví, že ty malé děit máme a ONA ta jeho máma NE!!!! Takže posedíme, pořešíme a uvidíme co se bdue dít dál… bud odpojí ten zvonek, nebo napíše ceduli… věřím, že zde zmineny nápad zazvonit ji tak cca ve 4 ráno, který me velmi zaujal také navrhnu… at panímáma pochopí tedy po zlém…