Jak naučit tchýni zvonit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2739
3.10.11 17:11
Anonymní píše:
meravigliosa píše:
Anonymní píše:
Eemii píše:
A co ti odpovi,kdyz se ji zeptas,proc opet zvoni,kdyz si ji prosila,aby nezvonila?A neplete si prozvoneni na mobil se zazvonenim? :mrgreen:
tak ta moje řekne vždycky jéé já zapoměla :-? .Andrea
Andy, tak pod stromček jej kúp vitamíny na lepšiu pamúť a s anjelským úsmevom povedz, aby si nezabudla, že nemáš zvoniť… :mrgreen:
tyjo baby vy ste tu vážně geniální :lol: elektrika.. napínáčky.. léky na paměť… zvonění v noci u ní… jaj uplně se tetelim blahem při představě jak se kroutí pod elektřinou :D vážně psychotim no :/

a ten účes… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.10.11 17:16

Nečetla jsem diskuzi,
vypni zvonek..I „na truc tchýni“.
Jinak návštěva se může ohlásit i prozvoněním na mobil v tichém režimu..
Já zvonek vypínám a nemám s tím problém. Nečekané návštěvy stejně nemám ráda a že by šel někdo jen tak kolem a toužil nás navštívit, to se nestává - všichni jsou v práci..
Aspoň mě tu neotravují např. elektrikáři nebo plynaři, když chtějí do vchodu - mám zvonek první na dosah ale bydlím v nejvyšším patře :cert:

Kdyby mě někdo urgentně potřeboval, stejně zavolá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
3.10.11 17:16

No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.11 17:23
Eemii píše:
No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny 8-o

takovejch rozhovorů bylo vážně už několik a ona to odkýve, omluví se a pka jde a znova to udělá naprosto bezelstně..otevřu dveře, čumím na ní jakože CO? PROČ? A ona kouká jak anděl, řeknu ji „ten zvonek“ prosbným tónem a ona ÁAAjo, promiň… několikrát to projde.. třeba 3 týdny dělám, že nic, zapírám se… dám třbe ai malé spát do ložnice kam ovšem svítí celý den sluníčko takže to není uplně ideální ale budiž…pak to zas nevydržim, s manžou na ní vlítnem… týden to třeba vydrží… pak zas nanovo…

• Citovat
  • Upravit
8561
3.10.11 17:48

No, mě by zajímalo proč tam vůbec takto leze každej den. Já bych vypěnila dávno, nesnáším debily ale jěště víc zlomyslné lidi.

Otevřela bych jí a řekla že dokud se nenaučí jedno jediné pravidlo dál nepůjde a zase zabouchla. A takto bych to dělala dokud se to nenaučí.

A nebo vypla ten zvonek jak už tu spousta holek psalo a snažila bych se jí v maximální možné míře vyhybat a kdyby se na to zeptala tak vždy se stejnými slovy, že dokud se nenaučí respektovat moji rodinu a moje pravidla tak bude v minimální míře vídat děti protože já nemusím respaktovat ten její režim. Grrr, jak já takový lidi nenávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
3.10.11 17:49

Jěště že moje tchýně se vlastnímu synovi ozve jednou za půl roku takže myslím nehrozí ani toto i po mém porodu, pochybuju že se vůbec ukáže a bude chtít vidět vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
3.10.11 17:56
Anonymní píše:
Eemii píše:
No tak si s ni o te kravine,kterou neni schopna akceptovat narovinu promluvit,v pritomnosti manzela,kdyz to neudela on..Rict ji,ze at se nezlobi,ale dela denne furt dokola vec,na kterou je upozornovana a nerespektuje.A ze neni mozne,aby na to stale zapominala.Dyt je to hrozny 8-o
takovejch rozhovorů bylo vážně už několik a ona to odkýve, omluví se a pka jde a znova to udělá naprosto bezelstně..otevřu dveře, čumím na ní jakože CO? PROČ? A ona kouká jak anděl, řeknu ji „ten zvonek“ prosbným tónem a ona ÁAAjo, promiň… několikrát to projde.. třeba 3 týdny dělám, že nic, zapírám se… dám třbe ai malé spát do ložnice kam ovšem svítí celý den sluníčko takže to není uplně ideální ale budiž…pak to zas nevydržim, s manžou na ní vlítnem… týden to třeba vydrží… pak zas nanovo…

Aha,tak to je sila..a co treba dat k tomu zvonku ceduli - PROSIM NEZVONIT OD…DO…,DETI SPI,DEKUJI :mrgreen: ..pak uz se na nic nevykeca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.11 18:11

ono záleží i na tom jaký má zakladatelka ke své tchýni vztah a jakého je zrna. nechci moralizovat, ale občas jsou snachy ke tchýním také dost drsné a některé příběhy si pod vlivem emocí „přikrášlí“. tím nechci tu „zákeřnou“ tchýni obhajovat, protože kdo ví, kde je pravda :nevim:

toť jen zakladatelce k zamyšlení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.11 18:45
Anonymní píše:
ono záleží i na tom jaký má zakladatelka ke své tchýni vztah a jakého je zrna. nechci moralizovat, ale občas jsou snachy ke tchýním také dost drsné a některé příběhy si pod vlivem emocí „přikrášlí“. tím nechci tu „zákeřnou“ tchýni obhajovat, protože kdo ví, kde je pravda :nevim:toť jen zakladatelce k zamyšlení.

jj to respektuji a jako snacha se opravdu velmi zamýšlím, nejsem člověk co udělá rychlí závěr jen kvůli tomu, že někdo nešlape jak já si představuju a proto tu mám svého muže, kterého se vždy ptám zda-li je to normální, že se bojím, že to už reálně nedokážu posoudit… on mi říká, že si myslí, že už je to stářím, že toto na ní nidky nepozoroval.. až když odešel, zároveň šla do důchodu, je sama a já myslim, že jsem ji vzala smysl život a aona s emi za to mstí i na dětech…

k dalším ona je tu každý den, zvoní ale dál nechodí.. chodí mi ke dveřím jen zdělovat důležité poznatky, potřeby a tak no… a že se rozhodla pro rekonstrukci bytu a samo, že to bez nás nepůjde tak tu ej ještě dvakrát tak často…

• Citovat
  • Upravit
5077
3.10.11 20:34

Ahoj,
a co takhle ji přechytračit, poslat sms, děti jsou spát, počkat až dorazí k tomu zas.anému zvonku, hezky si popovídat, vypakovat ji a pak dát spát děti. Nebo bych ji to nepsala, stejně je ti to na houby a ona tam leze.
Jinak já bych to nevydržela a zvonek by dávno nebyl a na dveřích by byla cedule jako kráva NEZVONIT!
My to tak máme taky, zvonek je stále vypnutý, na obejdy nemám náladu a návštěvy se domlouvají mobilem, a jsem spokojená. U nás to bylo taky pravidlem, že jakmile jsem dala děti spát, všichni k nám lezli a zvonili jak diví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
3.10.11 21:26
konévka píše:
Nejde ten zvonek vypnout? :nevim:

Bych spíš doporučila vypnout tchýni :-D Normálně jí někam zavři, připoj tam zvonek a občas si pořádně zazvoň. Nechápu, proč to nechápe :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
3.10.11 21:45

Zakladatelko, obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho. Já se tedy snažím chovat slušně, mám nadmíru empatie, ale tohle by u mě vyvolalo velmi razantní reakci.
Pokud není ani po roce schopna pochopit, že nemá v době spánku dětí a takto „pozdě“ večer zvonit a jindy nechodí a ty sama jsi si už jistá, že je to z její strany úmysl, pak bych ji příště přivítala kýblem ledové vody!
Někdy je třeba na těžký kalibr nasadit ještě těžší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
3.10.11 22:25
Anonymní píše:
jak mam naučit tu starou k… zvonit… už milionkrát jsem ji prosila div ne na kolenou, že mám malé děti které po obědě a večer po somé spí.. ona vždycky v tu dobu příjde a opře se o ten zvonek… není blbá, ani bůhví jak stará aby tohle nepochopila a nemohla mi udělat tu rados ta respektovat moji domácnost… abych měla aspoň ty dvě hodinky denně od malých klid, mohla se bez hltání najíst, poklidit si, sednout si k televizi a slyšet ji.. mám zlaté děti, které mi ten prostor pro vydechnutí denně dopřávají ale tchýni která mi veškerý režim ničí … přesně jsem ji zopakovala v kolik chodí spát, kdy se budí a že mi zkutečně nevadí když příjde když jsou vzhůru…ale v ten čas ať proste na zvonek nesahá…

tak dnes opět tak až jsem nadskočila a přísahám bůh, že na něj sáhne ještě jendou a tu ruku ji zlomim :/

máte zkušenost? Jak vysvětlit dospělému člověku tak primitivní věc? Mučí mě tím už rok, dennodenně.. už nevim kde brát trpělivost na to abych se k ní zvládala chovat slušně..
:think: :think: kdyby jsi měla děti ve věku 15 a 18 let,kluka a holku ( chodí po ibědě taky spát :mrgreen: ) tak jsemš určitě moje švagrová a jestli k tomu tchýně řekne jé oni už nespí? Tak jsem na stopro moje švagrová :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.11 23:03
tetma píše:
Anonymní píše:
jak mam naučit tu starou k… zvonit… už milionkrát jsem ji prosila div ne na kolenou, že mám malé děti které po obědě a večer po somé spí.. ona vždycky v tu dobu příjde a opře se o ten zvonek… není blbá, ani bůhví jak stará aby tohle nepochopila a nemohla mi udělat tu rados ta respektovat moji domácnost… abych měla aspoň ty dvě hodinky denně od malých klid, mohla se bez hltání najíst, poklidit si, sednout si k televizi a slyšet ji.. mám zlaté děti, které mi ten prostor pro vydechnutí denně dopřávají ale tchýni která mi veškerý režim ničí … přesně jsem ji zopakovala v kolik chodí spát, kdy se budí a že mi zkutečně nevadí když příjde když jsou vzhůru…ale v ten čas ať proste na zvonek nesahá…

tak dnes opět tak až jsem nadskočila a přísahám bůh, že na něj sáhne ještě jendou a tu ruku ji zlomim :/

máte zkušenost? Jak vysvětlit dospělému člověku tak primitivní věc? Mučí mě tím už rok, dennodenně.. už nevim kde brát trpělivost na to abych se k ní zvládala chovat slušně..
:think: :think: kdyby jsi měla děti ve věku 15 a 18 let,kluka a holku ( chodí po ibědě taky spát :mrgreen: ) tak jsemš určitě moje švagrová a jestli k tomu tchýně řekne jé oni už nespí? Tak jsem na stopro moje švagrová :mrgreen:

nejsem :lol: mám batolata… ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.11 23:06
strace píše:
Zakladatelko, obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho. Já se tedy snažím chovat slušně, mám nadmíru empatie, ale tohle by u mě vyvolalo velmi razantní reakci.
Pokud není ani po roce schopna pochopit, že nemá v době spánku dětí a takto „pozdě“ večer zvonit a jindy nechodí a ty sama jsi si už jistá, že je to z její strany úmysl, pak bych ji příště přivítala kýblem ledové vody!
Někdy je třeba na těžký kalibr nasadit ještě těžší :nevim:

přišel mi domů právě chlap.. tak mu to říkám, že OPĚT… a on první co, že to napíše na dveře teda no… páč o víku přišla sousedka, které jsme to ani nikdy neříkali… je ve věku tchýně a potichoučku klepá… jen nehtem aby to nerušilo… tak mi ted manža říká, jakto, že to chápe člověk kterýmu jsme to neříkali, jen tím, že ví, že ty malé děit máme a ONA ta jeho máma NE!!!! Takže posedíme, pořešíme a uvidíme co se bdue dít dál… bud odpojí ten zvonek, nebo napíše ceduli… věřím, že zde zmineny nápad zazvonit ji tak cca ve 4 ráno, který me velmi zaujal také navrhnu… at panímáma pochopí tedy po zlém…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová