Jak "nezabít" tchánovce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
29.12.19 12:58

Kašlou na Vás celou dobu tak proč furt za nimi chodíte? Rozhodně se nic nezlepší ;). Nikam bych nechodila a pokud se ozvou tak pozvat na odpolední návštěvu a to je tak vše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
29.12.19 13:19

Je tady moc odpovědí, tak odpovím takhle hromadně - jezdíme tam, protože jsou to manželovi rodiče. Já tam jezdím minimálně, do narození syna jsme tam nebyli skoro vůbec a chlap se tam občas stavil sám. Teď tam jsme tak jednou nebo dvakrát za měsíc třeba na hodinu, max. na dvě. Kdyby bylo na mě, nejezdíme tam vůbec, já to chtěla utnout už dávno. Ale manžel to bere tak, že to jsou jeho rodiče a má vůči nim asi nějakou povinnost nebo co. Nevím. Každopádně on to chce udržovat alespoň tak. A já možná nějak doufala, že jako prarodiče budou třeba jiní, než jací byli ke svým dětem, ale asi máte pravdu, takoví lidé se prostě nezmění. Já mám sto chutí jim říct, že to, co investovali do vztahu se svými dětmi a pak i s námi, to se jim teď vrací, tak si nemůžou stěžovat a divit se. Ale tchán je skoro 200 kilový zamračený chlap, co furt jenom nadává a bojím se, že by po mně nějak vyjel. Já jsem na to citlivka prostě z něho mám větry :lol: Ale je fakt - co by z takových prarodičů malý asi tak měl. Nic. Maximálně by tam chodil makat. Asi v první řadě zkusím znovu promluvit s mužem a pokud i tak nepřistoupí na to, že tam chodit nebudeme, tak nejspíš budu muset promluvit přímo s nima. Chlap je takový, že se neozve, řekne, že to vadí mně, tak se mám ozvat já. Díky za odpovědi :palec:

• Citovat
  • Upravit
34393
29.12.19 13:29

@pujda Já ti nevím no, ale chovat se ke mně někdo takhle, tak tam prosě nepojedu :nevim: Jestli to manželovi nevadí, tak tam může jezdit sám. Kdybys jim řekla, co ti vadí, tak pochybuji, že by to k něčemu bylo, oni by to určitě viděli jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
29.12.19 13:30

@pujda ohrazovat, vymezovat, nejezdit. pri ohrazovani nevyjizdet a nevybuchovat, ale vlidne a klidne rikat ne, ne, ne, je to moje dite, ja ho znam nejlip a vim, co potrebuje, bude to takhle. a nediskutovat co kdo kdy jak a proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
29.12.19 13:32

Muj pocit je takovy: Nemas je rada, jezdis k nim s odporem a cokoli reknou, beres jako utok. Pises, ze tam jste 1×-2× za mesic na hodinu az dve. Promin, ale to je tak kratka doba, ze stihnete maximalne vypit kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.19 13:52
@cecetka píše:
Muj pocit je takovy: Nemas je rada, jezdis k nim s odporem a cokoli reknou, beres jako utok. Pises, ze tam jste 1×-2× za mesic na hodinu az dve. Promin, ale to je tak kratka doba, ze stihnete maximalne vypit kafe :mrgreen:

Někdo se za tu dobu stihne řádně pohádat, znam z širší rodiny. Skoro pokaždé, začne to tím kafem a vycitkama, co kdo kdy udělal před X lety a za hodinu byval odjezd domu, radne pohadani.

• Citovat
  • Upravit
71
29.12.19 14:02

No rozhodně bych si o tom s manželem promluvila. Jak jsem psala, měla jsem stejnou babičku a jsem ráda, že jsem se kontaktu s ní vyhla. Teď máte dítě maličké, ale v budoucnu, až to bude vnímat, bude to o něčem jiném. Držím palce a neudržovala bych kontakt za každou cenu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.19 14:06

@cecetka Já k nim necítím nic, ani lásku, ale ani žádnou nenávist nebo odpor a tak. Naopak jsem se snažila ty vztahy třeba i zlepšit, ale je fakt, že tohle asi nepůjde. Oni jsou tak nějak zajeti v tom svém a jiný pohled neexistuje. A ne, opravdu nic neberu jako útok. Ale neustálé poznámky o tom, jak dělám špatně, že ho nosím a špatně ho uspávám a špatně ho držím a mám ho nechat vybrečet a nemám ho nechávat spát…je to otravné. Zvlášť v případě, že doteď neměli snahu s námi nějak komunikovat a zajímat se, ale najednou jsou takhle výřeční. To fakt není o tom, že bych to od nich vnímala jako útok a neměla je ráda. A ano, přijedeme, oni nás zasypou výčitkama, jak jezdíme málo (přitom do teď nás neměli potřebu vůbec vídat), manžel si vypije kafe, já poslouchám, co dělám špatně a zase jedeme. Proč na těch vztazích manžel tak trvá, to nevím.
Zatím jsem byla potichu a nic jsem jim neříkala, když mi tak dvacetkrát řekli, že bych ho měla položit, nechala jsem si ho u sebe a prostě nereagovala. Tak nevím, jestli se příště nějak ohradit nebo vysvětlit, že já to vidím jinak než oni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.19 14:10

@Mína.Ell Díky moc. Já si myslím, že pokud kontakt budeme nadále udržovat, tak to fakt bude jen a jen horší. Na místě mého manžela bych o ten vztah ani nestála, ale on to má jinak.

• Citovat
  • Upravit
71
29.12.19 14:15
@Anonymní píše:
@Mína.Ell Díky moc. Já si myslím, že pokud kontakt budeme nadále udržovat, tak to fakt bude jen a jen horší. Na místě mého manžela bych o ten vztah ani nestála, ale on to má jinak.

Hlavně, aby to neovlinilo váš vztah s manželem.
Asi rozumím i Tvému muži, naopak by se Tě měl zastat, když mají řeči na to, jak chováš, uspáváš a krmíš vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
29.12.19 14:22
@Anonymní píše:
Proč na těch vztazích manžel tak trvá, to nevím.

Protoze to jsou jeho rodice? :roll:

Tak tam nechod, pokud to manzel pochopi. Muze tam chodit sam, i s ditetem (hodinu dite bez tebe vydrzi). Ale treba v tobe citi oporu, treba mu hodne pomaha, ze tam jste spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
29.12.19 14:48

Tak pokud to má manžel jako povinnost, že jsou to jeho rodiče, tak ať tam klidně chodí. Ale já ani dítě bysme tam prostě nešly…S nimi nemá cenu vůbec mluvit, protože nevěřím, že by připustili, že bylo někdy něco špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.12.19 17:54
@pujda píše:
Je tady moc odpovědí, tak odpovím takhle hromadně - jezdíme tam, protože jsou to manželovi rodiče. Já tam jezdím minimálně, do narození syna jsme tam nebyli skoro vůbec a chlap se tam občas stavil sám. Teď tam jsme tak jednou nebo dvakrát za měsíc třeba na hodinu, max. na dvě. Kdyby bylo na mě, nejezdíme tam vůbec, já to chtěla utnout už dávno. Ale manžel to bere tak, že to jsou jeho rodiče a má vůči nim asi nějakou povinnost nebo co. Nevím. Každopádně on to chce udržovat alespoň tak. A já možná nějak doufala, že jako prarodiče budou třeba jiní, než jací byli ke svým dětem, ale asi máte pravdu, takoví lidé se prostě nezmění. Já mám sto chutí jim říct, že to, co investovali do vztahu se svými dětmi a pak i s námi, to se jim teď vrací, tak si nemůžou stěžovat a divit se. Ale tchán je skoro 200 kilový zamračený chlap, co furt jenom nadává a bojím se, že by po mně nějak vyjel. Já jsem na to citlivka prostě z něho mám větry :lol: Ale je fakt - co by z takových prarodičů malý asi tak měl. Nic. Maximálně by tam chodil makat. Asi v první řadě zkusím znovu promluvit s mužem a pokud i tak nepřistoupí na to, že tam chodit nebudeme, tak nejspíš budu muset promluvit přímo s nima. Chlap je takový, že se neozve, řekne, že to vadí mně, tak se mám ozvat já. Díky za odpovědi :palec:

Tedy co vy nestihnete za tu hodinovou návštěvu, to se jen tak nevidí. :potlesk: :potlesk: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
3931
29.12.19 18:21

@Uslava To by jste se divila co lidi stihnou za hodinovou návštěvu. Nevyžádaných keců může padnout tuna a potom se i ta hodina vleče týden.

Za mě, kdyby do mě někdo celou dobu takhle ryl, tak je pošlu někam a řeknu že už tam prostě jezdit nebudu. A pokud se za tebe manžel nepostaví, tak ať si tam jezdí sám. Prarodičům může ukazovat fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3749
29.12.19 18:38
@Lalelale píše:
Já nechápu tu všeobecnou snahu za každou cenu udržet kontakt s tchanovci, co nestali ani o vlastní děti a pak se vztekat, že vztahy nejsou ideální a že to nejde vydržet. Vůbec bych k nim nejezdila.

Úplně mi toto mluví z duše!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová