Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Burj Chalifa píše:
zklidni žáhu a a nehraj si na soudce, kdo má a nemá právo říci svůj názor.
No komentovat uz te nebudu, hadam ze jsi se presunula do jinych diskuzi - pekne si koupnout do dalsich lidi tak ahoj ![]()
Zakladatelko, nemusíš tu nikomu vysvětlovat proč, co a jak. Jak vidíš, Burj Chalifa ti určitě nepomůže ani radou
tak se před ní nemusíš obhajovat. Většinou jsem jen nakukovatelka a do diskuzí přispívám sporadicky, ale zatím jsem si nevšimla, že by KOMUKOLI jakkoli poradila. Jízlivé a urážlivé komentáře je lepší ignorovat, protože právě o tohle těmto „prudičům“ jde. Urazit, ponížit. Co jsi měla nebo neměla dělat v minulosti už asi víš, teď potřebuješ radu od těch, které poradit chtějí.
Sama jsem se ocitla v situaci, kdy jsem zůstala sama s malou dcerou a po určitou dobu pobírala příspěvek na bydlení. Moc mi to pomohlo po dobu, kdy jsem opravdu potřebovala a ač jsem se za to tenkrát děsně styděla, státu jsem to v dalších letech vrátila (a stále vracím) bohatě.
V zásadě bych řešila, jak máš veliké dítě (resp. kolik času zbývá do doby, než půjde do školky), jaké je tvoje vzdělání (protože jsou i zaměstnání, které jde dělat při mateřské za pomoci nějaké slečny, která občas pohlídá). Pak také aktuální situace se současným partnerem (máš možnost odkládat bokem nějaké finance, nebo jsi úplně bez prostředků).
Útěku z bytu bych se nebála. Kamarádku jsme stěhovali během partnerovy ranní šichty a zvládlo se to i s nábytkem (děti neměli a vše co si vzala bylo její). Jsou organizace, které pomohou i s následným stykem otce s dítětem. Mají právníky, pomůžou. Pokud tě bije a bil, je dobré mít k tomu zápisy od policie.
Držím palce, ať to zvládnete.