Jak odejít z manželství s miminkem? Formality

Anonymní
31.7.20 18:09

Jak odejít z manželství s miminkem? Formality

Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o radu tu, která má zkušenosti a dovedla by mi poradit ohledně formalit… S manželem žijeme v podnájmu s pětiměsíčním miminkem, chtěla bych od něj odejít, a ač mi v srpnu končí mateřská a začíná rodičák, mám nasetreno dost financí, abych dejme tomu cca půl roku, možná i déle, zvládla vyjít s rodičovským příspěvkem, platit nájem, jídlo, apod. a úplně neživořit. Ovšem nemám kam jít, podnájem je pro mě tedy jediné řešení a otázka je, zda vůbec lze nějaký najít, když můj oficiální příjem bude pouze rodičák? A pokud bych žádala o příspěvek na bydlení, asi musím mít nejdříve vyřešený rozvod a péči o dítě? Jak v tomhle případě prosím postupovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
263
31.7.20 18:26

K rodičům, rodině min. Do vyřešení soudu. budete v lepší pozici, takhle byste např. Musela u soudu vysvětlit, kde jste vzala peníze, hlavně to jsou peníze v sjm? vemte si pravnika a nechte si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
31.7.20 18:34

Zaprvé bych řekla manželovi že to neklape, že se chci odstěhovat a rozvést (jestli není magor). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8303
31.7.20 18:40
@Anonymní píše:
Jak odejít z manželství s miminkem? Formality

jednoduche, vezmi igelitku a dite a jdi, k rodicum, ke znamym, do noveho podnajmu,
spise by me zajimalo, co je pravym (mozna skrytym) duvodem k takovemu razantnimu kroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
31.7.20 18:43

No a s manželem jsi o tom mluvila? Opravdu není jiná možnost, než rozchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
31.7.20 18:45

Ale jinak jak říká @Kokolina29, sežeň si právníka. Veškeré finance co máš našetřené budou pravděpodobně spadat do SJM, s tím počítej. Pravděpodobně budeš mít těžší sehnat podnájem, majitelé neradi berou matky s dětmi, nebudeš mít prakticky žádný příjem. Jak to chceš řešit až dojdou finance?
Až se odstěhuješ, dáš žádost o rozvod, požádáš o alimenty a výživné na sebe. Až budeš mít vyřešený rozvod, pak můžeš řešit příspěvek na bydlení.

Nevím teda jak to máš s manželem, co máte za problémy, ale každopádně, jestli je to normální chlap, tak bych se s ním snažila rozejít v dobrým. Jakože ne ze dne na den se odstěhovat a nic nerict, nepůjčovat mu malýho a tak. Může se to pak vymstít u soudu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí