Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co jso PROKAZATELNE dostala darem, je tve. Vse ostatni je soucasti sjm, tzn. je to vase dohromady a to i dluhy. Je jedno, kdo co zaplatil, kdo si nabral pujcky, je to VASE.
Ano, je normální chtít po rozvodu všechno napůl. Pračku jsi nekoupila po dobu trvání manželství jenom sobě, dluhy nejsou jenom jednoho nebo druhého z manželů. Tak to prostě je.
Ano, s dluhem jako takovým problém nemám. Ale nepřijde mi normální, že chce zaplatit půlku kola, který je dcery… ![]()
Nebo že si nabral sám pro sebe půjčku pár dní před tím, než jsme se rozvedli… ![]()
Dluhy, které. jsme si nabrali spolu, ano, dám klidně hned. To mi problém nedělá. Ale přece nemůžu zaplatit půjčku, kterou si vzal on sám, bez toho abych něco věděla.
To bylo trochu zákeřný. 😡
@alun-ka píše:
Ano, je normální chtít po rozvodu všechno napůl. Pračku jsi nekoupila po dobu trvání manželství jenom sobě, dluhy nejsou jenom jednoho nebo druhého z manželů. Tak to prostě je.
Pračku jsem nakupovala vůbec sobě. Kupovala jsem ji do toho baráku, aby si mohla dcera v čem prat. Protože tamta
se prý rozbila.
Musis pochopit, co je spolecne jmeni manzelu
https://www.penize.cz/…meni-manzelu
Společné jmění manželů je majetek i dluhy (u dluhů až na výjimky nezáleží, kdo si je vzal).
Zkus se konkrétně zeptat v občanské poradně (zdarma), nebo u advokáta jaké máš možnosti.
Porad se s právníkem. Ale bohužel manželství má i svá (obrovská) finanční rizika.
S manželem jsme se rozvedli, máme dvě děti, jedno nezletilé a dluhy.
Jelikož on zůstat na baráku, kde jsme žili (u svých rodičů) dítě je tedy napsane do jeho péče, protože chtelo zůstat tam…
Až dneska přišel papír, že bývalý manžel žádá o polovinu dluhů. S tím souhlasím. Ale on si bral půjčky sám pro sebe ještě v obě manželství, ale nebyli jsme už spolu.
Vzala jsem si kolo, i kolo mé druhé zletile dcery. Dal mi podepsat předávací protokol. Protokol úplně na všechno, i na mě auto. Dal mi k tomu jen tak zimní kola, no ty chce taky proplatit.
Chce půlku všeho. Kupovala jsem novou pračku ze svých peněz, aby měla dcera v čem prat prádlo, a nechala jsem tam všechno nádobí a spotrebice, které jsem dostávala od mých rodičů. Chce za všechno půlku.
Je to normální? Koupím pračku a on chce půlku???
Nic tam společného není, jediný společného máme dítě a dluhy. Jinak jsme vše dostali od rodičů k narozeninám, svatbě, vánocům atd.
A je normalni chtít po rozvodu všechno napůl???
Co mám dělat???