Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak zrovna ve vašem případě moc nevidím důvod, proč to nezkusit ![]()
Máme takový případ v rodině. Rozešli se mladí, bohužel ani nevím proč, on se oženil, ona vdala, oba měli děti. Oba se rozvedli, když byly jejich deti v puberte a dali se spolu dohromady. Jsou teď spolu skoro 20 let.
Nemám zkušenost přímo s „ex“, ale s kamarádem. Nejdříve jsem ho nesnášela (do teď nevím proč), pak jsme k sobě jako kamarádi našli cestu a stali jsme se těmi nejlepšími s tím, že jsme k sobě měli citově blízko. Občas jsme se chytili za ruku, posadil si mě na klín… až z toho vyvrcholilo přátelství s benefity. A já se zamilovala. On mi city opětoval, ale vztah nechtěl. Do toho se kolem mě začal motat někdo jiný a já svolila ke vztahu s tím druhým. Kamarádství jsem přerušila jen s benefity, jinak trval nadále. Vztah s tím druhým byl krátký a prvnímu, komu jsem se šla vyplakat byl právě tenhle kamarád. A zas jsme se vodili za ruce až to zase skončilo u kamarádství s benefity, které se nakonec změnilo časem na vztah. Poučili jsme se z chyby. Jakmile byl (tehdy ještě) kamarád na druhé koleji před mým (teď už) ex, žarlil, že jsem dala před ním přednost jinému. A já v náručí ex myslela často na svého současného. Teď jsme spolu velice šťastní. Jediné, co mohu podotknout, že jsme byli mladí a nezkušení. A zajistili jsme, co je to opravdu mít rád a ztratit toho, koho opravdu miluješ.
Máme případ v rodině. Sestra kdysi dávno, to už je tak 20 let zpátky chodila s jedním milým klučinou, tenkrát mu bylo tak 23, teď už je mu 44. Sestra se s ním rozešla, protože se pobláznila do někoho jiného. Ona je taková trochu problematická. Pak se vdala, mládenec si taky někoho vzal a celých těch 20 let nebyli vůbec v kontaktu. Sestra už má dospělou dceru, ten hoch tři děti a před asi tak dvěma lety se nějak potkali na fb a kontaktovali se…teď se dali znovu dohromady, ale jsou od sebe tak 300 km. Jenže mi příjde, že on by se pro ni mohl rozdat, tak jako vždycky i tenkrát a sestra si toho bohužel moc neváží. Ale jsou už spolu dva roky. Myslím, že jestli tam kdysi byla jiskra a chováte se k sobě hezky a ne jako moje sestra k onomu hochovi, tak si myslím, že by to šanci mohlo mít celkem velkou. Neházet flintu do žita.
Ahojky, najde se tu někdo, kdo se po „mnoha“ letech vrátil ke své(mu) bývalé(mu)..? Jsem již nějakou dobu sama, s bývalým přítelem máme syna, vztahy fungují i po rozchodu. Po celé ty roky, co jsme spolu byli, jsem byla v kontaktu i s prvním přítelem, kontakt byl minimální (přání k narozeninám, Vánocům) rozešli jsme se po 4 letech velmi mladí, ale vztah sám o sobě byl skvělý.. Jen tam bylo to „mládí“
s druhým přítelem a taťkou syna jsme spolu byly přes 10 let, ale povahové jsme se k sobě úplně nehodili.. Což se začalo projevovat asi po 7 letech vztahu, kdy opadla zamilovanost a alespoň za mě, v téhle fázi, má nastoupit to partnerské přátelství.. U nás to bohužel moc neklaplo, tak jsme to ukončili a fungujeme jako rodiče podle mě velmi dobře.. Ale teď po cca 12 letech jsem se sešla s prvním ex.. No a prostě mi bylo strašně moc fajn. Žádný vztah z toho ještě není, jen mě zajímalo, zda jste se třeba taky dali dohromady s ex, ale ne takový ten návrat po měsíci ???? mám takovou teorii, že je vždy důležité se podívat zpětně na důvody rozchodu, pokud si lidé nerozuměli v sexu, v povahach, hádali se, nadávali se.. A spoustu dalšího, myslím, že se to časem opakuje znovu.. Ale já vždy na ten první vztah vzpomínala velmi hezky, chovali jsme se k sobě skvěle a prostě se rozešli, protože jsme byli svoji první.. Budu ráda za Vaše zkušenosti a snad budou vesměs se šťastným koncem ????