Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…
Ne, normalni chlap to nedela a normalni pary si pred porizenim ditete domluvi, jak budou s rodicakem fungovat
pro me uplne nepochopitelna situace od a do z, jak z Vymeny manzelek ![]()
Přítel moc nevydělá, takže intelektu nejspíš příliš nepobral. Tos ale věděla, ne?
Promiň, ale nevím jestli to je víc k smichu nebo k pláči. Téměř kazdy den tu čtu něco podobného. Normální to není, ale bohužel je to tvoje blbost skym jsis udělala dítě. ![]()
No jo, PŘÍTEL…
nebudu ošklivá, nebudu ošklivá, nebudu ošklivá…
A tys mu dovolila utrácet peníze za fitko a tréninky? Ať si jde zaběhat do lesa, blb. Navíc nechápu, proč bys mu měla říkat, že si koupíš něco pro sebe.. Proboha, s kým to žiješ ![]()
@gebča píše:
No jo, PŘÍTEL…nebudu ošklivá, nebudu ošklivá, nebudu ošklivá…
a tím že by se z něj stal manžel tak by se to změnilo…???
@gebča píše:
No jo, PŘÍTEL…nebudu ošklivá, nebudu ošklivá, nebudu ošklivá…
Myslis, ze den po svatbe by se kvuli SJM promenil v empatickeho gentlemana
?
Jestli ono neni lepsi mit kkta pritele, nez-li kkta manzela.
Příspěvek upraven 30.07.20 v 18:18
No takhle to končí velice často, když si uděláš dítě s kamarádem, který se nerad dělí o své zdroje. Je to tady dnes a denně, ale bohužel dnešní mladé holky to mají asi nastavené tak, že já osobně tomu vůbec nerozumím
Nechápu, jak může rodina s děckem fungovat v módu „moje - tvoje“, tím spíš v případě, že nemají peněz na rozhazování a je teda potřeba ty výdaje nějak „centrálně“ plánovat.
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…
Tvl, další hulvát, co si myslí, že když je ženská doma na RD, tak on je pan živitel a ona bude kupovat jen to, co on jí DOVOLÍ…
![]()
Já být na tvém místě, tak mu zas vypočítám výdaje na mimino… On je stejný otec jako ty matka, tak ať cvaká…
![]()
Opravdu to není normální a chlapec by měl z těch výšin hezky slétnout dolů - ty nejsi jeho otrokyně, která něco může až pán dovolí…
![]()
@Veru1987 @ontarova.stara vy to porad nechapete-ne svatbou se clovek nemeni a ano, i manzel muze byt kok.ot. Ale resenim spolecne budoucnosti a planovanim svatby se tyhle „vadne kusy“ uz z principu nikdy nezabyvaji. Kdyby variantu svatby a sjm nadhodila kazda zena pred porizenim mimina, dost mozna by ubylo deti, vyrustajicich v prostredi jako toto
tech je mi totiz vzdy nejvic lito. Ale chapu, ze kazde zbozi ma sveho kupce.
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku...dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtelakoupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mizacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…
Smutný příspěvek. V případně společné kasy partnerů je standardizovaným způsobem to, že každý přispívá podle svých možností, nejsnazší je model, kdy oba ze svých prostředků uvolníte určitá procenta. Střelím, vymezíte si, že si každý necháte 30 % svého platu na své věci a zbylých 70 % jde na společné konto. Kdo bere vyšší plat, logicky více dává. Ale na tom není nic špatného, jste přeci partneři.
Tvůj protějšek se podle toho bohužel moc nechová. Fráze „ja ti to dovolil“ mluví za vše a předpokládám, že se týká i jiných oblastí vašeho vztahu. Zmiňuješ, že „dostáváš“ zatímco přítel „vydělává“, domnívám se, že tvé finance jsou vzhledem k provozu domácnosti a péče o rodinu dost vydřené, to nemyslím jako ironii, ale fakt. Nicméně tvůj partner to vidí jinak. Nepřijímej jeho úhel pohledu, byla by to cesta do pekla, vymez se, stanov hranice, které mu již nedovolíš překročit, a to urychleně.
Píšeš, že se o něj staráš. Fajn. Kdo se stará o tebe? Kdo dovolil, že tě ponižuje člověk, který by ti měl být nejbližším? Tady vůbec nejde o nějaký nákup v trafice, jde o základní pilíře vašeho vztahu, které se jeví dosti vratké, pakliže je svou péči nedržíš ty.
Takže ano, normální chlap toto nedělá. Muž o svou ženu pečuje, dělá mu dobře, když je šťastná. A platí to i naopak. U vás se staráš jen ty, tak hlavně, že má tvůj protějšek čas a peníze na fitko.
Kdeže se dá koupit ta kniha: „Jak si neuplést děcko s prvním debilem, kterého potkám? “
@unuděná píše:
@Veru1987 @ontarova.stara vy to porad nechapete-ne svatbou se clovek nemeni a ano, i manzel muze byt kok.ot. Ale resenim spolecne budoucnosti a planovanim svatby se tyhle „vadne kusy“ uz z principu nikdy nezabyvaji. Kdyby variantu svatby a sjm nadhodila kazda zena pred porizenim mimina, dost mozna by ubylo deti, vyrustajicich v prostredi jako tototech je mi totiz vzdy nejvic lito. Ale chapu, ze kazde zbozi ma sveho kupce.
tak já měla štěstí dítě jsem si udělala s přítelem, a svatba byla když byli dceři tři.