Přítel řeší rozdělení peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
31.7.20 08:49
@werajsik píše:
Tak nevíš, jakým způsobem mají vyřešené bydlení… Můj chlap vydělá o cca 2-3 tisíce víc s odpočtem na 2 děti (výroba na 1 směnu, bez přesčasů). Já jsem teď taky na RD, takže totéž co zakladatelka. Bydlení máme svoje, bez hypo, žádné jiné úvěry nemáme. Takže s přehledem vycházíme s chlapovým příjmem a můj rodičák zůstává na účtě na jiné, než běžné výdaje (např. dárky pro děti, výlety, dovolená, oblečení, aj.). A přesto nám na konci každého měsíce zůstává nějaká částka, která tvoří naši rezervu. Není to sice tak vysoká částka, jako když jsem chodila do práce, ale dobré něco.

Jojo, třeba jim po zaplacení všeho nutného pořád zbývá 15tis a to se skutečně dá celkem v pohodě. Ale píše, že si nekupuje nic pro sebe, jen ty náplně. Což samo o sobě hodně vypovídá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.7.20 08:51

@elibro Máš naprostou pravdu, moc hezky jsi to napsala. Ne nadarmo se říká, že okolí si k tobě dovolí přesně tolik, co mu dovolíš ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
31.7.20 09:00
@unuděná píše:
Jojo, třeba jim po zaplacení všeho nutného pořád zbývá 15tis a to se skutečně dá celkem v pohodě. Ale píše, že si nekupuje nic pro sebe, jen ty náplně. Což samo o sobě hodně vypovídá :think:

Tak asi jo… Ale pokud má chlap výhrady k jejímu utrácení tak:
1. měl by sám omezit své výdaje za fitko, které je podle mě vyšší výdaj, než náplně do cigaret
a 2. jde to přece říct i jinak, než já jsem ti jako něco dovolil??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.7.20 09:09
@werajsik píše:
Tak já jsem vysloveně alergická na tyto typy chlapů, kteří si myslí, že když je žena na MD/RD, tak má právo pouze držet hubu a roztáhnout chlapovi na požádání :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Já jsem dost vznětlivá povaha, takže kdyby se něco takového stalo mně, měla bych rudo před očima a s největší pravděpodobností (hraničící s jistotou) bych udělala scénu klidně i na ulici. :mrgreen: :mrgreen:
Dokážu se mrknutím oka změnit z mírumilovného :andel: na běsnícího :cert::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dobře, tak bys měla rudo před očima a udělala afektovanou scénu na ulici a co by se změnilo? Jaký by byl přesah pro příště? :think:

Příspěvek upraven 31.07.20 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.7.20 09:09

@werajsik Ale samozřejmě, já ho nechci obhajovat 8) Myslím, že už jsem ho tu zdrbla víc, než dost :mrgreen: Spíš jak jsem si to přečetla znovu, tak mi došlo, že to nemusí být tak černobílé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
31.7.20 09:11
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…

Je to teda trochu mimo téma. Trochu dost :jazyk: Ale zkoušela sis někdy míchat náplně sama? vyjde to na třetinu(ne-li méně) a chutná 3× lépe(ne-li více) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
31.7.20 09:18
@Nora4 píše:
@unuděná

Kdyby se množily pouze dokonalé kusy, tak by ubylo dětí natolik, že by se sesypala ekonomika tak, že by i covid čuměl s otevřenou pusou.. kolik je těch milujících, laskavých, věrných, dobře zaměstnaných, nápomocných, slušných, čistotných, časově nevytížených… mužů, co nejsou na chlapy, jsou plodní, mladí a nemají blbou matku?? :nevim:

A to ještě kolik procent z těch mužů skončí s ženou podobných kvalit, místo aby je uhnala nějaká hysterická kráva. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.7.20 09:26

Tak ony ty naplne do tech cigaret nejsou zrovna levne. My jsme teda oba nekuraci. Ale kupovala jsem loni zname tri krabicky naplni za ostrihani do iqos. Ona bafa jednu za druhou, takze klidne stahne i dve krabicky za den tech naplni. Je strasny zavislak a zahani tim sve deprese. Nestastne reseni. Jedna krabicka loni vysla na 100,–. Za mesic se to nascita.

Příspěvek upraven 31.07.20 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
31.7.20 09:27
@Bafonek píše:
@Nora4 :lol: Fakt koukám jak obrovské mám štěstí, že můj chla převážnou většinu /ne všechno/ z tvého výpisu splňuje. Děkuju, děkuju a děkuju za něj i když mě někdy s.re :lol: :lol: :srdce:
Ve všem super, jen je na chlapy? :think:
@LaPaloma píše:
Pár jich bude. Ale ti si vzali blbou ženskou a píšou na e-mimino, jak jsou nešťastní. :mrgreen:
:kytka: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
31.7.20 09:37
@elibro píše: …
Slýchám to co chvíli od ženských v azylu. Pořád tytéž vzorce. Občas se v nich vzbouří nějaký malý kousek, ale jinak má PÁN nárok na cokoli. Vládnout penězi, zadlužovat rodinu, neinformovat partnerku (ale ono o není partnerství, ona je to fakt spíš vztah pán-podřízená), vládnout jejím tělem - ať je to právo na sex kdykoli, určování kdy a kde smí být, fyzické násilí… Pán má nárok. Jenže to celé funguje jen proto, že to ty holky pořád vnitřně přijímají, stejně, jako tady zakladatelka. …

Tak ženské v azylu, říkáš. :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
31.7.20 09:45
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…

Pokud máte tak napnutý rozpočet, že 150 Kč navíc za cigarety znamená možný hlad na konci týdne, tak… ne stejně se chová jako blb.

Zkus si o tom s ním promluvit v klidu. Nehádej se, proč on může a ty ne - na to je teď pozdě a nemáš páky, aby sis změnu nastavení prosadila. Spíš s ním projdi účty, jaké výdaje kdo máte (přepni ho do racionálního módu) a zeptej se ho, zda jste na tom skutečně tak špatně, aby řešil 150 Kč, které mineš o trochu dřív, než bys je minula normálně. S trochou štěstí a naznačování (fakt bych mu přímo nevpaloval, že je chudák, když jsi na něm finančně závislá), mu příště ego nedovolí hádat se s tebou kvůli drobným a spíš bude mít dobrý pocit, že ti dopřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
31.7.20 11:43
@Tajemný ráček píše:
Tohle je zde dost často. Takže když skončím v práci a budu dělat přesně polovinu práce doma, tak to bude ok…ne nebude to ok, protože nebudou peníze ani na základní životní potřeby.

To si to trochu pretočil, oni by k sobě oba měli mít respekt a uvědomit si, že každý v té rodině dělá něco, je přínosný něčím jiným… No a pokud ona jemu nevyčítá posilovnu, proč on jí najednou predhazuje, že on vydělává, zatímco ona dostává půlku toho, co on?

Proč jsem napsala, že mu to má spočítat? Protože on si evidentně neuvědomuje hodnotu toho, co ona dělá…taky by se mohli vyměnit a on být doma s dítětem a ona jit pracovat…

Víš ona by si tu náplň stejně koupila třeba za 14 dní, takhle vlastně ještě za jednu ušetřila… Tohle je prostě na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
31.7.20 11:51
@Jahor píše:
Tak ženské v azylu, říkáš. :think: ;)

asi mi nějak uniká tvoje pointa. Je to jedna ze skupin, se kterými pracuju a tohle téma je dost obvyklá písnička.

Nicméně… Ty „naše“ ženské se vzbouřily aspoň v nějakém ohledu - kolik ženských u nás žije s pocitem, že jsou chlapovi podřízené a v rodině až na posledním místě, to by bylo asi hodně zajímavé číslo…

• Citovat
  • Upravit
17308
31.7.20 11:51
@welovefashion píše:
To si to trochu pretočil, oni by k sobě oba měli mít respekt a uvědomit si, že každý v té rodině dělá něco, je přínosný něčím jiným… No a pokud ona jemu nevyčítá posilovnu, proč on jí najednou predhazuje, že on vydělává, zatímco ona dostává půlku toho, co on?

Proč jsem napsala, že mu to má spočítat? Protože on si evidentně neuvědomuje hodnotu toho, co ona dělá…taky by se mohli vyměnit a on být doma s dítětem a ona jit pracovat…

Víš ona by si tu náplň stejně koupila třeba za 14 dní, takhle vlastně ještě za jednu ušetřila… Tohle je prostě na hlavu…

Hele nikdo neví, jak to doma mají, kdo drží kasu a je zodpovědný za chod domácnosti. Kdyby tu napsal ten chlap, že si koupil permici do fitka na kvartál dopředu, protože to bylo výhodnější, a že si na nájem teda půjčí, taky by se nikdo nedivil, že ho baba seřvala. A taky bych byl opatrný při srovnávání cvičení a kouření ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
31.7.20 12:04
@werajsik píše:
Tak já jsem vysloveně alergická na tyto typy chlapů, kteří si myslí, že když je žena na MD/RD, tak má právo pouze držet hubu a roztáhnout chlapovi na požádání :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Já jsem dost vznětlivá povaha, takže kdyby se něco takového stalo mně, měla bych rudo před očima a s největší pravděpodobností (hraničící s jistotou) bych udělala scénu klidně i na ulici. :mrgreen: :mrgreen:
Dokážu se mrknutím oka změnit z mírumilovného :andel: na běsnícího :cert::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Krom toho jsi ještě smajlíkový typ:-(
Víš, že by stačil jeden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí