Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek píše:
@Jahor Impotent?. No, kluka už máme skoro dospělého a další pokusy nemíním činit.
Tak nevím, že by?
![]()
![]()
Prostě se diskuzi o jeho matce zdvořile vyhneme, žádný problém. ![]()
@zoidberg píše:
Hele nikdo neví, jak to doma mají, kdo drží kasu a je zodpovědný za chod domácnosti. Kdyby tu napsal ten chlap, že si koupil permici do fitka na kvartál dopředu, protože to bylo výhodnější, a že si na nájem teda půjčí, taky by se nikdo nedivil, že ho baba seřvala. A taky bych byl opatrný při srovnávání cvičení a kouření
No v podstatě zbytečné je oboje, cvičit se dá i doma nebo na venkovních hřištích zdarma 😏 ale každý z nich má něco za co utrácí, a fakt nemyslím, že by jí měl kvůli 150 Kč predhazovat, že nic nevydělá… Fitko je určitě větší finanční položka ![]()
@unuděná píše:
No zjevně kuřivo a posilka jsou u nich životně důležitá věc, oblečení nebo nedejbože oprava zubu, to by byl těžký nadstandart![]()
@werajsik píše:
Tak já jsem vysloveně alergická na tyto typy chlapů, kteří si myslí, že když je žena na MD/RD, tak má právo pouze držet hubu a roztáhnout chlapovi na požádání![]()
![]()
![]()
Já jsem dost vznětlivá povaha, takže kdyby se něco takového stalo mně, měla bych rudo před očima a s největší pravděpodobností (hraničící s jistotou) bych udělala scénu klidně i na ulici.![]()
Dokážu se mrknutím oka změnit z mírumilovnéhona běsnícího
…
![]()
![]()
![]()
![]()
Aha. To mne by bylo hanba dělat scény na ulici. To dělá můj pětiletý občas a stydím se za něj strašně.
@elibro V souvislosti s jinou diskuzi me napadlo, zda ty azylaky poskytuji klientkam i nejakou hlidaci sluzbu, aby se z toho marastu mohly dostat co nejdriv drivejsim navratem do pracovniho procesu?
@Svistice nemůžu se zaručit, že to nějaký neposkytuje, ale rozhodně to není standard. Ale je obvyklé, že se snaží třeba pomáhat s nalezením míst ve školkách či školách. V podstatě je azylák levné ubytování v bezpečí se sociálním poradenstvím. Jinak jde ale o to, aby se matky dokázaly o sebe a o děti postarat jako „venku“. Pokud bude klientka závislá na hlídání v azylu a po půl roce z něj odejde, tak je opět v háji… Takže spíš jde o to je naučit, jak to zvládat bez sociálních služeb.
Nicméně třeba u nás si matky někdy hlídají děti navzájem, někdy i kvůli práci.
@elibro píše:
asi mi nějak uniká tvoje pointa. Je to jedna ze skupin, se kterými pracuju a tohle téma je dost obvyklá písnička.Nicméně… Ty „naše“ ženské se vzbouřily aspoň v nějakém ohledu - kolik ženských u nás žije s pocitem, že jsou chlapovi podřízené a v rodině až na posledním místě, to by bylo asi hodně zajímavé číslo…
Ale je hodně žen, kterým model, kdy ony doma dělají vše a pořádně, vyhovuje.. Hodně chlapů třeba nějaký důkladný úklid nehroti a nepoznaji rozdíl mezi rychlým povrchovym úklidem a hloubkovým, ale ty ženy to chtějí mít perfektní kvůli sobě.. Naoko si pak stěžují, ale raději si vše udělají samy, akorát ten chlap to často neoceni tak, jak by si představovaly
@Beckyttine5 hele, to není o tom, kdo doma zachází s hadrem. To je o tom, S KÝM se jako s hadrem zachází.
@welovefashion píše:
To si to trochu pretočil, oni by k sobě oba měli mít respekt a uvědomit si, že každý v té rodině dělá něco, je přínosný něčím jiným… No a pokud ona jemu nevyčítá posilovnu, proč on jí najednou predhazuje, že on vydělává, zatímco ona dostává půlku toho, co on?Proč jsem napsala, že mu to má spočítat? Protože on si evidentně neuvědomuje hodnotu toho, co ona dělá…taky by se mohli vyměnit a on být doma s dítětem a ona jit pracovat…
Víš ona by si tu náplň stejně koupila třeba za 14 dní, takhle vlastně ještě za jednu ušetřila… Tohle je prostě na hlavu…
Myslím si, že jsem nic neobrátil. Komentář byl o vyúčtování domácích prací. No a tohle může fungovat, pokud pracují partner/ka vydělává dostatečné množství peněz. Pokud tomu tak není, tak to postrádá smysl, protože pokud se vydělávající rozhodne, že místo vydělávání peněz, přebere polovinu domácích prací, tak to bude pro rodinu velký finanční problém.
@Tajemný ráček píše:
Myslím si, že jsem nic neobrátil. Komentář byl o vyúčtování domácích prací. No a tohle může fungovat, pokud pracují partner/ka vydělává dostatečné množství peněz. Pokud tomu tak není, tak to postrádá smysl, protože pokud se vydělávající rozhodne, že místo vydělávání peněz, přebere polovinu domácích prací, tak to bude pro rodinu velký finanční problém.
Takže ano o vyúčtování, ale rozhodně ne o tom, aby on jí tu platbu dával, ale aby jí dokázal ocenit a pochopil to, že ona pro něj dělá věci z čisté lásky a nehraje si na moje tvoje, chápeme se?
A btw. pokud by on přebral půlku domácích prací, pak by ona měla třeba čas si vydělat také nějaké peníze navíc, ale to už je jen hypotetická možnost