Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Saraai - na výpočet Jonášovky musíš mít přesně hodinu narození ![]()
Kontakt na berun jiný nemám než přes SZ. Zkus to znovu ![]()
Dobre pondelni rano. Nikdo doufam, ze na svyho manzu nemusim nic vymyslet, snad jsem zadelali.
Myslim, ze prave ovuluju. Tak ted zas to desny cekani a doufam, ze na konci nebude zklamani.
Ale Tvuj chlap je teda bajecny, kdyz se takhle snazi, vsechno poctive papa a jeste cvici specialni cviky. K tomu bych toho svyho nedonutila ani se strelnou zbrani u spanku. ![]()
Sunn no podle ty webovy stranky snad staci vedet hodinu jen priblizne, stejne mi to tenhle mesic vychazi total mimo ovulaci, tak se uvidi.
jinak pokud chcete cist o Jonasove metode, tady je toho tolik, ze ani nemam energii se tim vsim prokousat.
http://www.fertility-rhythms.com/index.html
Saraai - díky, ale anglicky si moc nepočtu.
Berun o Jonášovce napsala deníček. Najdeš ho mezi snažilkovskýma a je tam rok starý, zkusím ti ho vyhledat.
A hodně štěstí při tuleníčku!!! AŤ to vychytáte ![]()
DENÍČEK OD BERUN :
Jonášova metoda aneb ministudie Snažilek o její funkčnosti
Berun nám odeslal následující článek: "Jak funguje Jonášova metoda? Dá se z pouhého data narození zjistit termín ovulace? Je možné na základě této metody vybírat pohlaví miminka? Všechny tyto otázky a ještě mnohem víc, bych se chtěla pokusit zodpovědět na základě praktické zkušenosti s výpočtem Jonášovy metody. Každého kdo do toho půjde se mnou vítám!!!
Astrologií se zabývám od svých 16 let. Za tu dobu jsem nejednou zjistila, že zákonnitosti, o kterých vypovídá, nejsou jen prázdné fráze pomateného věštce, ale že se opírají o zkušenosti a studie, které astrologii provázejí od počátků. Z rozboru osobnosti se dá zjistit jaké jsou naše předpoklady k umění, lásce, kariéře. Jaké jsou naše vztahy, co nám dali rodiče, kteří lidé nás přitahují, anebo v jaké fázi svého života se právě nacházíme, co nás trápí a co právě řešíme.
Jonášova metoda je také jednou ze studií, kterou na základě pozorování vypracoval MUDr. Jonáš a přitom překvapivě zjistil, že se z postavení Měsíce (Luny) v horoskopu (nativitě) ženy dá určit datum, kdy proběhne ovulace a žena je plodná bez ohledu na fázi svého menstruačního cyklu.
Základem výpočtu je znát přesný čas narození a místo zrození ženy. Partnerův výpočet je v tomto případě nepodstatný. Na základě vypracování horoskopu se vypočte úhel (stupeň) vzdálenosti mezi Sluncem a Lunou. Tento úhel není nic jiného, než fáze Luny, která je u každé ženy jiná. V případě že se žena narodí za Novoluní (Slunce a Luna jsou na stejném stupni u sebe) je pravděpodobné, že v období Novoluní bude tato žena plodná. Pakliže se narodí za úplňku bude Slunce a Lunu dělit od sebe cca 180 stupňů (jsou ve vzájemné opozici-naproti sobě) a tedy i za této fáze Luny, která se vždy pravidelně jednou za měsíc opakuje, stejně jako MS cyklus, bude tato žena plodná. Zde musím podotknout, že většina žen se rodí za ubývající, či přibývající Luny-je tudíž nutné vypočítat přesnou stupňovou vzdálenost a na základě tohoto přesného výpočtu (jen díky znalosti přesné hodiny zrození) určit její plodný den-Ovulaci.
Ovulace dle Jonáše probíhá u ženy přesně v době, kdy je je na obloze stejná Lunární fáze, při které se žena narodila. To znamená, že ze znalosti přesného času narození ženy,lze přesně určit hodinu a minutu této chvíle.
Toto přesné postavení Luny, jako při narození se opakuje měsíc co měsíc, proto v tabulce výpočtu metody najdete většinou jedno datum v měsíci, maximálně dva.
Pakliže chcete otěhotnět za pomoci Jonášovy metody je dobré začít s tulením již 12 hodin před hodinou, která je v tabulce uvedena vzhledem k předpokladu, že spermie putují k vajíčku cca 12 hodin. Tulení je všaj dobré opakovat co nejvíce přibližně k tomuto datu.
A co pohlaví miminka???
Pohlaví dle studií určuje postavení Luny v ženských-sudých (holčička), nebo mužských-lichých (kluk) znameních. Jestliže své miminko splodíte v okamžiku, kdy je Luna v ženském znamení např. Raku je pravděpodobné, že se Vám narodí holčička. A pokud se to zadaří v Blížencích…tak tu máme dvojčátka:)
Bohužel u této prognózy radím postupovat opatrně. Nelze přesně určit zda ke splození mimíska došlo právě ve chvíli, kterou ukazuje tabulka. Luna je velmi rychlá a každá minuta jí může posunout do jiného znamení:)
Toto je teorie a teď pomalu k praxi…
Kdo z Vás je citlivější jistě cítí jak ho ovlivňují Lunární fáze ať už negativně, nebo pozitivně. Luna je velmi důležitým elementem, který ovlivňuje náš život a zejména ten ženský. Až budete mít tu správnou náladu, otestujte si, jak na Vás působí úplněk. Někdo nemůže spát, už pár dní před ním cítí napětí, je podrážděnější, nebo přichází neobvykle bolestivá MS. Napadlo Vás někdy, že se po úplňku výrazně změní ráz počasí??? Pokud je předtím hezky tak se po úplňku dočkáme deště či chladnějšího počasí a naopak. Za přibývající Luny se nám hůř hubne, zatímco při ubývající je snadnější tohoto vlivu využít k ubývání na váze.Luna ovlivňuje příliv a odliv a vůbec i naše myšlení a cítění. Je to mocná čarodějka tak proč by nemohla ovlivnit i naše plodné dny na základě našeho data narození? A co prognóza jestli to bude holčička, nebo chlapeček??? I to bude předmět našeho praktického zkoumání v tomto denníčku. Proto prosím všechny snažilky, kterým jsem výpočet poskytla a které tuto metodu využily (nemusí se to zdařit hned první měsíc) ať všem předají svou zkušenost. Bude to běh na dlouhou trať, protože na to, zda funguje prognóza pohlaví mimíska, budeme potřebovat minimálně 9 měsíců:) Moc Vám to všem přeju a těm které mají zájem o můj výpočet ještě nabízím mail: hyleg@centrum.cz Dotazy a zkušenosti vítány!!!"
BERUN (deníček vyšel 31.03. 2005)
Sunn - děkuji za radu.už jsem na tento meilík napsala o radu vypočítání podle jonášovky tak jsem na to zvědavá.
Sun- moc dekuji za vyhledani clanku - podle te anglicke strany mi ovulace vysla uplne jindy nez ten vrchol podle Jonase, tak uvidim, jak to dopadne. Zkousela to jedna moje kamaradka, co ma 2 deti a ted je po treti tehu, ale nevyslo ji to ani u jednoho tehu, tak koufam, ze presto, ze u me to taky nevychazi, fazolka se uhnizdi.
Jinak my to podle Jonasovy metody zkousime vicemene uz rok a ono furt nic. ![]()
Ale jednou to prijit musi, no ne?
Jinak my to podle Jonasovy metody zkousime vicemene uz rok a ono furt nic. ![]()
Ale jednou to prijit musi, no ne?
Alia - a zkousite to taky podle tradicni metody plodnych dnu?
Ahojte,
aby som trochu odlahcila Berun - plodne dni podla mesiaca, mozete ziskat aj tu (laickym okom sa to zhodovalo s Jonasom):
http://www.antear.sk/link2.html
Inak kvoli statistike, aj mne urobila pred rokom Berun tabulku (este raz diky) - s ovu sa to prekryvalo len raz a odvtedy mam cez tie „mesacne“ dni ms… ![]()
no, v kazdom pripade zatial nic ![]()
Tiez by som rada vedela co su to za cviky pre chlapov…(teda nie zeby som si robila velke nadeje toho mojho na to navnadit
)
Vela stastia! ![]()
souris
Ahoj,
posuvam hore v nadeji, ze sa niekto najde co sem napise link na tie chlapske cviky od Mojzisovej. ![]()
Dakujem. ![]()
Souris
ani ja cviky pro muze neznam, ale slysela jsem, ze existuji asi 3. Tak to by mely byt nekde spolu s ostatnimi cviky Mojzisove. Ja to necvicim, tudiz nemam tuseni, kde to hledat.
Moc děkuji za rady, jak otěhotnět. Zkusila jsem si napsat o Jonášovu metodu ( moc díky za odkaz na meil
) a pak uvidíme.