Jak pomoct tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
28.7.19 19:46

To musí chtít tchýně a sama to řešit, ale neudělá nic. nadávat bude ale nic víc. Když si vzpomenu u nás jak tchýně se chovala ke staršímu, přinesl maturitní vysvědčení a hned jestli už má práci. U mladšího neřeší nic. Z čeho žijí netuším :roll: Raději si k důchodu vezme brigádu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
28.7.19 20:21

Jestli chceš něco dělat, donuť manžela, ať se do toho vloží on. Ty do toho nemáš co mluvit, znáš je o desítky let míň než oni sebe navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.7.19 20:25
@hanka.br. píše:
Co myslíš - kdo tohle monstrum z Markéty udělal? Ona se taková nenarodila, takhle ji tvoje zlatá tchýně vychovala. Takže tím mokrým hadrem by spíš zasloužili rodiče.

Ona se taková mohla narodit, může mít poruchu osobnosti. Hned bych matku nevinila. Ono se to říká, když člověk takový problém nemá. Já bych na jejím místě požádala o svěření do pěstounské péče a s dcerou se rozloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
28.7.19 20:26

@Čičorečka A co by ten manžel měl udělat? Vlítnout na ségru a vyhodit jí s dítětem, psem a kočkama na ulici, i když by matka nesouhlasila? Tohle si musí vyřešit ona, nikdo jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
28.7.19 20:48

@arinecka to já přece nevim, co by s tím mohl udělat. Ale určitě to bude vědět líp než zakladatelka, nebo my všechny dohromady. Přece jen je to jeho matka a jeho sestra. Já bych třeba věděla, jak vlastní matce domluvit. Nebo bráchovi. Ale tchýni? To bych si fakt netroufla odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.19 20:55
@Anonymní píše:
Ahoj
Prosím o zachování anonymu. Možná se potřebuji jen vykecat. Ale pokud by měl někdo nápad jak pomoct. Ráda uvítám.
Svoji tchyni mám jako druhou mamku, často si voláme. Vždy si máme co říct. Rády se vidíme ale dělí nás 200km.
Manžel má sestru. Moje švagrová, říkejme jí Markéta.
Markéta má 25 let je nejmladší ze všech sourozenců, žije s mamkou (moje tchyně) doma nedělá vůbec nic, nádobí a oblečení v pokoji jí hnije, v bytě neuklidí, nepomůže. Mamka chodí pracovat na turnusy a je těsně před důchodem. Takže sil jí ubývá. Markéta dom dotáhla štěně, dvě koťata…o nic se nestará. Mamka je zlatý člověk takže se o ně stará, nevyhodila by je ani nedarovala… Samozřejmě jí likvidují byt, protože všichni mají cca rok a jsou v plné síle.
Markéta se ovšem rozhodla že by chtěla dítě, ovšem nemá chlapa, za mě je špína a nikdo normální by s ní prostě nevydržel… Jenže Markéta je asi velmi plodná a ihned do toho vlítla, otec neznámý, když je mamka v práci o malou se stará Markéta. Jakmile má mamka volno mezi šichtama hlídá mamka celé dva dny kdy má volno, a Markéta lítá nikdo neví kde, pro mě je to těžko pochopitelná situace, protože jsem byla přísně vychována a jaksi tohle nechápu. Přitom manžel a můj švagr jsou gentlemani fajn chlapi.
Je mi mamky líto, byla u nás teď na víkend a starala jsem se o ni jako all inclusiv pomalu snídaně do postele aby se taky cítila opečovávaná. Manžel jí samozřejmě vždy domluvá, že prostě musí Markétu už „vyhodit“ z domu ať se uvědomí a začne fungovat, jenže mamka má teď strach i o tu malou co má necelé tři měsíce.
Nějaké posílání sociálky atd vůbec nepřipadá v úvahu takže prostě tak no… Jsem z toho sama špatná a ráda bych ji nějak pomohla… Jenže nevím jak, za mě by Markéta potřebovala dostat pár přes tlamu mokrým hadrem :roll:
Vím že takových situaci je v ČR milion, ale trápí mě to :(

U nás si takhle vychovali muže, chová se k nim jako k plebsu, až je mi stydno. Já mám rodiče rozvedené. On vůbec neví, co má a akorát po nich furt steka. Prosím ponechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
5487
28.7.19 22:18
@Čičorečka píše:
@arinecka to já přece nevim, co by s tím mohl udělat. Ale určitě to bude vědět líp než zakladatelka, nebo my všechny dohromady. Přece jen je to jeho matka a jeho sestra. Já bych třeba věděla, jak vlastní matce domluvit. Nebo bráchovi. Ale tchýni? To bych si fakt netroufla odhadnout.

Ty vado, tak to já mám přesně naopak. To první je mrtvá zóna a tchýně si nechá poradit a dá si říct velmi snadno. Bude to i povahami :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.7.19 22:27

@Enmamma :lol: jo ale to by dcera musela souhlasit a na to taky každý nemá žaludek brát vlastnímu dítěti jeho dítě, kojence :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
28.7.19 22:34
@Enmamma píše:
Ona se taková mohla narodit, může mít poruchu osobnosti. Hned bych matku nevinila. Ono se to říká, když člověk takový problém nemá. Já bych na jejím místě požádala o svěření do pěstounské péče a s dcerou se rozloučila.

cože? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.7.19 07:55
@Enmamma píše:

Souhlasím s prvními třemi větami. Stačí si přečíst diskusi babičky Kristýnky. Na odebrání vnoučete vlastní dceři bych tedy žaludek neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.7.19 07:57
@divine woman píše:
Souhlasím s prvními třemi větami. Stačí si přečíst diskusi babičky Kristýnky. Na odebrání vnoučete vlastní dceři bych tedy žaludek neměla.

Já to chápu, ale dcera může zvednout kotvy, odejít i s dítětem a přitom se nadále chovat stejně a s dítětem to může dopadnout špatně. Zachránila bych to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.7.19 08:11
@Enmamma píše:

Porucha osobnosti? To určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.19 08:12

Markéta určitě z domu dobrovolně nepůjde. Nemá důvod, má tam přece svoji služku… No je to blbá situace, a nechápu ji. Za prvé já bych si tohle ke své mamce nedovolila to co ona a kdyby tak bych od ní dostala takovou mlatu a klidně i ve 35 letech…
Manžel ji teda před x lety lištil, až si rozsekla čelo o futra, protože došla Markéta domů a mi tam byli na návštěvě seděli jsme v obýváku a ona nás klasika ani nepozdravila, tak jí mamka něco řekla a ona na ni „drž hubbu ty pixo“ no a manžel vyskočil od stolu a jednu ji šupl… Že takto s mamkou mluvit nebude takže bůh ví co se tam děje normálně. Ale když se ptáme mamky tak řekne že už se s ní třeba měsíce nebaví atd. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59395
29.7.19 10:04

@Enmamma Vidíš to jednoduše :lol: A asi se o malou postará když babička odjela pryč. To by jí tam s miminem asi nenechala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
29.7.19 10:29
@Anonymní píše:
Markéta určitě z domu dobrovolně nepůjde. Nemá důvod, má tam přece svoji služku… No je to blbá situace, a nechápu ji. Za prvé já bych si tohle ke své mamce nedovolila to co ona a kdyby tak bych od ní dostala takovou mlatu a klidně i ve 35 letech…
Manžel ji teda před x lety lištil, až si rozsekla čelo o futra, protože došla Markéta domů a mi tam byli na návštěvě seděli jsme v obýváku a ona nás klasika ani nepozdravila, tak jí mamka něco řekla a ona na ni „drž hubbu ty pixo“ no a manžel vyskočil od stolu a jednu ji šupl… Že takto s mamkou mluvit nebude takže bůh ví co se tam děje normálně. Ale když se ptáme mamky tak řekne že už se s ní třeba měsíce nebaví atd. :nevim:

Jak se s ní může měsíce nebavit, když se jí teď intenzivně stará o děcko? A pokud s ní mluví tak, že maminku oslovuje „píčo“, tak to mamka něco někde hodně posrala. :roll: To je obraz její výchovy, jak s ní holka mluví. Pokud to má takovou intenzitu, tak bych ji ani nelitovala, může si za to sama a pokud jí k tomu ještě slouží, tak je pěkně hloupá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová