Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše: Více
Kouzlo nepravidelných dvanáctek denní/noční
. Vychází to tak, že půlku měsíce trávím v práci, půlku doma. A vlastně celý den před noční mám taky volno, takže do 18:30 hod. bývám doma a mám taky spoustu volného času.
@Bytsamsebou píše: Více
Aha, ok, když ti to vyhovuje. Pro mě by to nebylo, dny, které celé trávím v práci, by mě neskutečně sr.aly a stejně bych ve svém volnu musela dohánět to, co jsem zanedbala během služby
Zdravotní riziko nočních služeb taky nepodceňuji. Já mohu taky takhle klidně pracovat (nemám danou pracovní dobu), ale zjistila jsem, že takto mi to vyhovuje nejvíc, mít to celé volné odpoledne a neřešit směny.
edit: každopádně o našich pracovních dnech tahle diskuze není, takže to asi ukončíme ne?
Já mám svou práci ráda, často v ní odpočívám
. Radši si udělám v týdnu 2 dvanáctky denní, než vstávat 5 dnů po sobě
. Noční mám taky v klidu, nepracuju u pásu…
@unuděná tady jde o čas pro sebe, relax, dobití baterek… A je jedno, zda jsi matka na rodičáku, nebo matka v práci.
No každý je nějaký. Mě vyhovuje pravidelnost a režim, především ve spánku. Denně spím 7,5-8,5 hodiny a od té doby, co to tak mám, pozoruji opravdu velké zlepšení vitality a energie, takový větší elán do života. Noční by mě zničily, i kdyby mě práce bavila sebevíc. Zničí mě i například koncert, na kterém jsme s manželem byli minulý čtvrtek a přišli domů v jednu
Druhý den mozková mlha, a to jsem měla jen dvě piva
Ale to už je něco za něco ![]()
Já spím 8-12 hodin
. Na noční často taky ![]()
Tak to se nedivím, že tě baví práce, když na noční zvládneš 8-12 hodin spánku
![]()
Na noční ne, to doma
. Na noční tak 4, rekord byl 8
.
No právě, to bych nedala, prostě ta spánková nepravidelnost je za mě zdravotní riziko a čím jsem starší, tím víc na sobě pozoruji, že kvalitní a pravidelný spánek v dostatečné délce dělá divy a naopak ![]()
Vždyť toho nespím mnohem víc jak ty
! Já mám kvalitní spánek a mám hodně energie ![]()
Zapomínáš na jedno - pravidelnost. Ta je v tom nejdůležitější ![]()
Za mě byla pravidelnost na houby, protože jsem stejně chodila spát v různé časy a musela ráno vstávat
. Tři roky jsem si ji odtrpěla a nikdy bych se k osmičkám nevrátila! Zlaté dvanáctky ![]()
Však říkám, v pořádku, každému vyhovuje něco jiného, mě by tohle dělalo problémy ![]()
@Bytsamsebou Ale neodpustím si popíchnutí - když trávíš celý volný den na emiminu, tak to s tím aktivním odpočinkem ve dny, které máš pro sebe, asi tak žhavé nebude, co? ![]()
Teď jsem přišla z 20 km procházky se psem
. Stíhám i tři věci zaráz
.