Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bytsamsebou píše: Více
Aha, tak já to „přepnutí do relaxačního módu“ mám silně spojené s vypnutím všech displejů a elektronických kravin ![]()
@unuděná píše: Více
Asi tak podobne jako s tvoji pracovni moralkou, ze ![]()
Budme radi za lidi, kterym nepravidelnost nevadi, je fajn, ze nekdo takove prace dela rad.
A abych se vratila k puvodnimu tematu. Mne na boj se stresem velmi pomaha sport, pohyb na cerstvem vzduchu, obcas s radosti az do uplneho zniceni.
@Hibou píše: Více
Už jsem zde několikrát psala, že dělám práci, ve které jsou procesní prodlevy, proto stíhám v pracovní době i emimino. Normy plním na 200 %, neměj obavy. A pracovní dobu nemám pravidelnou, mohu dělat noční, dvanáctky, mohu si udělat práci na měsíc za týden a zbytek měsíce mít volno, ale vyhovuje mi to takto ![]()
Já jsem ADHD aktivní magor
. Za těch 20 km jsem nebyla celou dobu aktivní, ale občas se koukala na mapy, kde jsem, nebo něco vyfotila a přitom napsala větu na eMimino
.
A jinak právě to „stíhám i tři věci naráz“ je u mě to, čeho se zbavuji, abych si udržela psychické zdraví a co radím zakladatelce. Vezmu věci na ten koníček a vypadnu z denních povinností, kde naráz pracuji, věším prádlo, táhnu vývar a učím se s dětmi shodu podmětu s přísudkem
Telefon mám někde na dně, pro případ nouze a jdu se nabít činností, na kterou jedinou se musím plně soustředit a nemohu u ní dělat nic jiného. To je za mě nejlepší restart ![]()
Za těch pár minut, co jsem tu nebyla, jsem udělala asi šest věcí a můžu se do rána flákat
. Ale stejně si něco vymyslím. Mám psychické zdraví naprosto v pořádku, protože mám na sebe spoustu času a chodím třikrát týdně do přírody na čerstvý vzduch a užívám si relax
. A můžu být ty čtyři hodiny v přírodě offline, i doma ve volném čase! ![]()
Hele ale já to psala zakladatelce, ne tobě, která „máš psychické zdraví naprosto v pořádku“. Ona ne a to, co popisuju já, jí může pomoci. Dost pochybuji, že si užíváš čerstvý vzduch a relax s telefonem v ruce, kde šmejdíš na emiminu, ale je to tvoje věc. Mě pomáhá se těchto guilty pleasures zbavit a věnovat se intenzivně jen jedné činnosti. To mi pomáhá zregenerovat a mít zase sílu v běžném životě jet naplno. Ad zakladatelka.
To si piš, že užívám. Z těch 4 hodin venku jsem byla na internetu max. 10 minut
. Někoho mobil prostě neobtěžuje
.
A ted se podivej, co pise @Bytsamsebou ve svem prvnim prispevku. Cela tahle nesmyslna diskuze vznikla tvym rypanim do jejich prispevku ![]()
Já ale nijak nezatracuju její původní příspěvek. Přečti si kompletní dialog a na co jsem reagovala a jak ona šla po mě, že lze mít mraky volného času i s plným úvazkem a dvěma dětma ![]()
Nešla jsem po tobě, jen jsem konstatovala, že mám taky dvě děti a práci na plný úvazek a do toho spoustu volného času!
Ja mam tedy pocit, ze to bylo presne naopak. Proc si nemuzes pripustit, ze to tak treba nekdo ma? Proste si rict, je ta je sikovna, ze to takhle zvlada. A ne se snazit ji presvedcit. ze to prece neni mozne.
Jo, v pohodě, já taky rejpla až ve chvíli (a napsala jsem to), když jsi prohlásila, že jsi poslední 4 hodiny byla relaxovat venku, ale za tu dobu ti tu přibylo několik desítek příspěvků
Jinak je fajn, že relaxuješ, jak ti vyhovuje. Já to mám jinak než ty a proto jsem zakladatelce napsala to, co funguje na mě a totální restart ![]()
Vždyť jsem několikrát psala, že je v pořádku, že jí to takhle vyhovuje, ale mě by to nevyhovovalo
Nebo to tam snad nevidíš? ![]()