Jak se smířit s tím, že nás bratr okradl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.20 12:56

@Lucy75 Dekuji moc za rady, toto proberu s manželem. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
78489
29.1.20 12:56
@Bubla Bůčková píše:
„Vyhrajou si“ „až tu nebudeme“ „sourozenec je největší dar“… Zakladatelko, chápu, zkusit řešit s právníkem jedině :nevim:

tady asi právník nic nezmůže, jedině by byl otec v době přepisu peněz nesvéprávný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
29.1.20 12:57
@Anonymní píše:
@Lucy75 Dekuji moc za rady, toto proberu s manželem. Zakl.

no ono v podstatě budete moci být rádi, když vám dá půlku z jednoho účtu, když by vám nedal nic, nemá nikdo žádné páky mu to poručit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
29.1.20 12:58
@Anonymní píše:
@Monchichik Tata už je jen ležící v domově důchodců. Je to hrozne řešit to s ním, z toho je mi nejhůř. Bratr si myslí, ze tak to je spravedlivé prostě. Je strasne na peníze. Ze ma zásluhy, když žil ve stejném městě jako otec a občas mu šel nakoupit, asi. My dlouho žili jinde.

Spravedlivé je to rozdělit na půl, nehledě na to, že to tak chtěl otec a jsou to jeho peníze…no hele, já bych možná přistoupila i k tomu, že na něj můžu někoho klidně poslat ohledně těch pojistných podvodů…že když on je svi. ně, tak já budu taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
29.1.20 12:58
@Anonymní píše:
@Ou No a ty myslis, ze by právník něco zmohl, když reálně jsou ty úcty napsané na bratra? Zakl.

píšu ti možnosti, co se dá dělat, na druhé straně..
ano, dokud otec žije a dar byl s výhradou (rozdělení mezi bratry), tak notářsky ověřit to prohlášení o daru mezi oba syny, to zvládnete i bez právníka a podat tr. oznámení zvládne každý.. mám zkušenost, že část lidí se „vycuká“ a z obav z trestního řízení (které je narozdíl od civilního pro vás zdarma) stav napraví..
vy se hlavně musíte domluvit s MANŽELEM, zda to ON chce takto řešit.. jsou to hlavně jeho peníze/dědictví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 12:59

@Mika.ella1 Pane Bože, to je fakt hrozný ale. Zajímavý, u nas se bratr taky cítí ukrivdene.

• Citovat
  • Upravit
1322

@stinga no on soudne muze vzit dar zpet, protoze se syn chova neeticky ale velka sance neni no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325

@Mika.ella1 Já bych ho snad nechala zmlátit jak žito :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale

Já bych to brala tak, že bratr se odkopal a vy to víte. Jinak bych to brala tak, že když to řeknu hodně hnusně, největší hlupák je v tomhle případě otec, které se jako mnoho dalších lidí zařídil tak, že „někdo jistě bude poctivý a zařídí spravedlivé rozdělení“. Dnes a denně člověk vidí, že jak majetek nebo dědictví není vyporadane okamžitě a ne per huba, tak to dopadá špatně. Buď ráda, že vám dá aspoň něco. Nemusel by.

• Citovat
  • Upravit
25179
29.1.20 13:02
@Anonymní píše:
@Ou No a ty myslis, ze by právník něco zmohl, když reálně jsou ty úcty napsané na bratra? Zakl.

myslím, že by něco zmohlo písemné a notářsky ověřené prohlášení otce, dokud je ještě mezi vámi. Datum, já ten a ten, našetřil jsem tolik a tolik, vše na účtech číslo…Svěřil jsme do správy syna XY, ale moje přání je, aby byla částka rozdělena mezi syna XY a AB spravedlivě napůl, tudíž cca 200 000 korun českých každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.20 13:02
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Pane Bože, to je fakt hrozný ale. Zajímavý, u nas se bratr taky cítí ukrivdene.

Vis, nejvetsi krivdu jsme v tom stejne citili od babicky, protoze jsme ji celou dobu rikali at da penize na ucet, at je nema doma, ze presne tohle strejda udela. Nechtela, pry by toho nebyl schopny, jeji milacek :nevim: ale u nas fakt zafungovala karma a to dost rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 13:03

@Lucy75 Dekuju. No to je druha věc. Resim to takhle vyhroceně ja, protože manžel je fakt flegmous. Jemu ty peníze za to asi nestojí. Ale on nevybehaval pul roku příspěvek na peci na syna, on neresi proplácení věcí od pojišťovny atd. To vše já. Navíc jak byste se stavěli k tomu, ze se chce manžel s bratrem nadále občas vídat jako tomu bylo doteď? Jako manžel at se s ním baví, ale chce brat i syna :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
36556
29.1.20 13:03
@Bubla Bůčková píše:
„Vyhrajou si“ „až tu nebudeme“ „sourozenec je největší dar“… Zakladatelko, chápu, zkusit řešit s právníkem jedině :nevim:

Trochu mi připadá, že se tím v každé takové diskuzi utěšuješ, protože na druhé nemáš odvahu :mrgreen:

Což plně chápu. :lol:

Jenže tady nám do té teorie manžel zakladatelky hodil vidle. Vztah s bratrem mu zjevně stojí za 180 tisíc, chce se s ním dál vídat i se svým synem. Takže… :think:

Příspěvek upraven 29.01.20 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 13:05

@Mika.ella1 Přesně, bratr je taky takový rodinný miláček, ale jak je vycuranej to už nikdo vidět nechce. A co se strýci stalo?

• Citovat
  • Upravit
1322
29.1.20 13:05

@Monchichik co si na nem vzit :nevim: on na to chovani dojede. Uz ho zalovala sousedka za napadeni. Je jen otazka casu kdy nase*e nekoho nespravneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová