Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl Já bych asi fakt šla za právníkem. Kdyby manžel zakladatelky viděl, že se bratr stará atd, tak by měl sám třeba říct " hele brácho, tebe to stálo peníze a čas, tak si nech třeba dvě třetiny " ale aby si to nechal sám pro sebe jen tak? To asi tátovi neřekl než mu to poslal, že se dělit nehodlá. Já bych se klidně rozhádala, protože je to u mě prostě prasárna, ať by šlo o jakoukoliv částku…
@Anonymní píše:
Můj táta přepsal celý barák i s pozemky na mojí ségru, aby si mohla vzít hypotéku a dům si zrekonstruovat, prý jestli ji nějaké peníze zbydou tak mi je dá… Nedostala jsem nic…Máme dvě děti, hypotéku, barák napůl v rekonstrukci, takže peníze by se hodili, ale holt to beru jak to je…
A dokážeš se se sestrou normálně bavit?
@berusa.m protoze moje maminka je od malicka po uraze temer slepa a poslouchala svou matku na slovo.
davala k ni cely svuj invalidni duchod po dobu 15 let, pak nas konecne a tatkou poslechla a prestala ![]()
@berusa.m ano delily by se, dle zaveti, ktera byla napsana na me
on by dostal jen minimum ![]()
@Anonymní píše:
A dokážeš se se sestrou normálně bavit?
My jsme se spolu nikdy nějak extra n bavili, je to smutné, ale je to tak. Spíš jsem tohle nečekala od táty, že udělá.. Smutnější je to víc o to, že moje máma je samozřejmě na její straně, jaký je to chudáček, že musí splácet hypotéku a že kdybych já na něco měla mít nárok tak to notář nepřepíše a podobný blaboly.
Holt ona se chlubí barákem, který si nechala komplet zrekonstruovat a my tu šetříme a rekonstrukci dělá víceméně muž s pomocí tchána sám.
Je to nechutné. Být bratrem styděla bych se. Bohužel v rodině máme podobný případ, jen s celým domem. Nedalo se s tím nic dělat a bratři už spolu přes 30 let nemluví.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zanechání anonymu. Vím, ze peníze nejsou všechno, ale máme nemocné dítě a manželův bratr nás obral o 190 000. Stalo se to tak, ze manželův otec napsal všechny účty na bratra s tím, ze az na nich doběhne terminovany vklad, tak se rozdělí vše na polovinu. Ted je to ale tak, ze nám bratr dá polovinu jen z jednoho účtu, kde je 250 000, a druhý účet, na kterém je 380 000 si nechá a pres to nejede vlak. Strasne se ted kvůli tomu hadame už několik dní. Je mi z toho uplne špatně. Nechtěla jsem mu to nechat jen tak bez boje, ale je fakt, ze když je to napsané na nej, tak s tím ani otec ani nikdo už nic nezmůže… Vím, ze karma je zdarma, ale pro nás by ty peníze znamenaly několik dovolenych u moře, což by malému moc pomohlo. Navíc jsem na rodičovské a kvůli nemoci malého nebudu moci v nejbližších letech do práce… Je mu z toho špatně. Prosím o radu, jak se nad to co nejrychleji povznést? Děkuji za přečtení.
Neokradl. Nechal si peníze vašeho otce. Ten by měl zasáhnout.
@Mika.ella1 Díky za vysvětlení. Maminka je asi dobrá duše.
Tak snad se to jejímu bratrovi jednou vrátí i s úroky.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zanechání anonymu. Vím, ze peníze nejsou všechno, ale máme nemocné dítě a manželův bratr nás obral o 190 000. Stalo se to tak, ze manželův otec napsal všechny účty na bratra s tím, ze az na nich doběhne terminovany vklad, tak se rozdělí vše na polovinu. Ted je to ale tak, ze nám bratr dá polovinu jen z jednoho účtu, kde je 250 000, a druhý účet, na kterém je 380 000 si nechá a pres to nejede vlak. Strasne se ted kvůli tomu hadame už několik dní. Je mi z toho uplne špatně. Nechtěla jsem mu to nechat jen tak bez boje, ale je fakt, ze když je to napsané na nej, tak s tím ani otec ani nikdo už nic nezmůže… Vím, ze karma je zdarma, ale pro nás by ty peníze znamenaly několik dovolenych u moře, což by malému moc pomohlo. Navíc jsem na rodičovské a kvůli nemoci malého nebudu moci v nejbližších letech do práce… Je mu z toho špatně. Prosím o radu, jak se nad to co nejrychleji povznést? Děkuji za přečtení.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale přijde mi hrozné, že s tatínkem v podstatě na smrtelné posteli řešíte prachy. Je mi ho líto. Pokud by mi nedejbože umíral táta, byly by mi nějaké s prominutím prachy u pr..ele. Mamku už nemám a jsem šťastná za tátu a doufám, že tu bude co nejdéle. Táta se znovu oženil, má tři malé prcky, takže vím, že po něm nic nedostanu, ale ani bych nic nechtěla. Bráškové jsou malí a budou to potřebovat víc. Píšeš, že bratr ho dal do domova důchodců, ale tvůj manžel snad také, když jste si ho ani vy nevzali k sobě. Je mi z těchto diskuzí zle.
@Anonymní píše:
@Bábrdl Ne on s tím nesouhlasí, ale nehádá se kvůli tomu jako já.
A není on mezi dvěma mlýnskými kameny. Tobě říká „jo, nesouhlasím s tím, ale už to neřeš“. A bratrovi „Jo, asi máš pravdu, ale XY to vysvětlovat nechci“? ![]()
Já jsem kdysi udělala něco, co bylo potřeba udělat a nikdo z rodiny to udělat nechtěl. A dostala jsem díky tomu možnost bydlet „zadarmo“ v bytě v centru Prahy a svůj pronajímat.
V dnešní době už se na ten závazek, co jsem přijala, nevzpomene. Ale že jsem zadaro bydlela roky kousek od Václaváku občas slyším. ![]()
@marra2 píše:
Ano, ale realita v 99%je taková, že se z této dávky žije. Protože většina pečujících, musí být s dětmi 24 hodin doma. Ale zakl. Píše, že mají 1 stupeň. Tudíž může jít na brigádu a na moře vydělat. Když je tedy tak důležité. Ale to už odbočujeme od tématu. Jen se mi nelíbí zmínka o postiženém diteti a mori.Ti s penězi nesouvisí.
Ano a tohle uvažování tomu napomáhá. Ty máš přece příspěvek na péči, tak si z něj ušetři na to a na to. ![]()
@carola Me je taty taky líto. Samozřejmě ze to hádání neprobíhalo před nim, ale bez nej. Nechtěla jsem, aby šel táta do DD, ja jsem ho chtěla vzít k nám domů, ale narozením nemocného dítěte se to stalo nereálným.
@berusa.m myslim, ze uz vratilo
i jeho manzelce, ktera mu s tim pomahala (ta se snazila babi premluvit aby i mamky vkladni knizky napsala na ne )
no a za odmenu ma ted doma nemocneho stareho morouse co je na ni zlej.
Příspěvek upraven 29.01.20 v 14:16
@carola píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale přijde mi hrozné, že s tatínkem v podstatě na smrtelné posteli řešíte prachy. Je mi ho líto. Pokud by mi nedejbože umíral táta, byly by mi nějaké s prominutím prachy u pr..ele. Mamku už nemám a jsem šťastná za tátu a doufám, že tu bude co nejdéle. Táta se znovu oženil, má tři malé prcky, takže vím, že po něm nic nedostanu, ale ani bych nic nechtěla. Bráškové jsou malí a budou to potřebovat víc. Píšeš, že bratr ho dal do domova důchodců, ale tvůj manžel snad také, když jste si ho ani vy nevzali k sobě. Je mi z těchto diskuzí zle.
Souhlasím, taky mi z toho bylo až úzko, když jsem to četla. Ale ono to není jen na smrtelné posteli. Moje blízká kamarádka má dvě malé děti, její babička se v létě rozhodla, že nebude sedět na penězích, ale protože vnoučata už jsou dospělá a starají se o sebe (a v minulosti jim taky pomáhala a vkládala na stavebko peníze), tak že podaruje pravnoučata (kterým se to třeba bude hodit na vzdělání a do začátku, měla jen přání, ať s tím zacházejí rodiče=vnoučata zodpovědně). Každému pravnoučeti dala okolo sta tisíc. No a sestra té mé kamarádky šla dělat babičce peklo, že finančně doplácí na to, že se jim podařilo jenom jedno dítě, a že je babička pěkně nespravedlivá, dokonce po té asi osmdesátileté babičce chtěla příslib, že když se jim ještě jedno dítě povede, tak těch sto litrů babička ještě někde vyštrachá
Dokonce pak ještě řešila na Vánoce, že to taky není spravedlivý, když její rodiče koupí každému vnoučeti dárky za stejné peníze, že děti té mé kamarádky (její sestry) si s hračkami můžou hrát navzájem a mají jich v podstatě dvojnásobek, tak že by rodiče měli dát jí např. 3tis. na dárky pro jedno dítě a její ségře 4tis. na dárky pro dvě děti, protože dvojnásobek spravedlivý není. Její rodiče ani babička nechápou, výchovu měly holky stejnou, a jedné pak takhle hrábne kvůli penězům ![]()