Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Lucy75 Dekuju. No to je druha věc. Resim to takhle vyhroceně ja, protože manžel je fakt flegmous. Jemu ty peníze za to asi nestojí. Ale on nevybehaval pul roku příspěvek na peci na syna, on neresi proplácení věcí od pojišťovny atd. To vše já. Navíc jak byste se stavěli k tomu, ze se chce manžel s bratrem nadále občas vídat jako tomu bylo doteď? Jako manžel at se s ním baví, ale chce brat i syna
No tak psala si, že žijete z jednoho příjmu a tady, že pobírás pnp. Tudíž z něj můžeš na moře ušetřit a nebo si ho odpustit a na dovolenou šetřit 5 let. Navíc, nemyslím si, že bratr tvého může je tvůj. Problém. Ať situaci řeší on. Peníze dostanete, že se ti nelíbí výše částky, to už je druhá věc. Bohužel.
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Přesně, bratr je taky takový rodinný miláček, ale jak je vycuranej to už nikdo vidět nechce. A co se strýci stalo?
Onemocnelo mu srdce, mel komplikovanou zlomeninu nohy takze lita po operacich a nemuze skoro chodit
chudak si ty penize ani nemuze uzit ![]()
@Anonymní píše:
@Lucy75 Dekuju. No to je druha věc. Resim to takhle vyhroceně ja, protože manžel je fakt flegmous. Jemu ty peníze za to asi nestojí. Ale on nevybehaval pul roku příspěvek na peci na syna, on neresi proplácení věcí od pojišťovny atd. To vše já. Navíc jak byste se stavěli k tomu, ze se chce manžel s bratrem nadále občas vídat jako tomu bylo doteď? Jako manžel at se s ním baví, ale chce brat i syna
Možná právě proto, že je tvůj manžel flegmouš, tak to dopadlo takhle. Bratr asi moc dobře ví jak na něj, a věřím tomu, že mu to i náležitě vysvětlil tak, že on třeba žádnou křivdu necítí. Ty s tím bohužel neuděláš vůbec nic ![]()
@Anonymní píše:
No, obrat bratra s postiženým dítětem je teda hodně chucpe…
Co se týká toho styku… Připadá mi, že je v tom něco, co nevíš. Jsou to rodinné peníze a prostě se tak rodina dohodla, byť ti to může připadat nespravedlivé. Pokud se tvůj muž nebrání, tak je v tom asi fakt něco jiného a pratr ho nějak „umluvil“. Zkus to z něj v klidu dostat.
@arinecka Jo, je to manipulator. Treba z dědictví od matce bratr dostal dům, a můj manžel 2+1
Je to prostě paráda ![]()
@marra2 píše:
No tak psala si, že žijete z jednoho příjmu a tady, že pobírás pnp. Tudíž z něj můžeš na moře ušetřit a nebo si ho odpustit a na dovolenou šetřit 5 let. Navíc, nemyslím si, že bratr tvého může je tvůj. Problém. Ať situaci řeší on. Peníze dostanete, že se ti nelíbí výše částky, to už je druhá věc. Bohužel.
PNP je primárně určen na „nákup“ služeb pro postiženého, jako jsou rehabilitace, stacionáře, pomůcky apod. Není to žádný plat pro pečovatele.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zanechání anonymu. Vím, ze peníze nejsou všechno, ale máme nemocné dítě a manželův bratr nás obral o 190 000. Stalo se to tak, ze manželův otec napsal všechny účty na bratra s tím, ze az na nich doběhne terminovany vklad, tak se rozdělí vše na polovinu. Ted je to ale tak, ze nám bratr dá polovinu jen z jednoho účtu, kde je 250 000, a druhý účet, na kterém je 380 000 si nechá a pres to nejede vlak. Strasne se ted kvůli tomu hadame už několik dní. Je mi z toho uplne špatně. Nechtěla jsem mu to nechat jen tak bez boje, ale je fakt, ze když je to napsané na nej, tak s tím ani otec ani nikdo už nic nezmůže… Vím, ze karma je zdarma, ale pro nás by ty peníze znamenaly několik dovolenych u moře, což by malému moc pomohlo. Navíc jsem na rodičovské a kvůli nemoci malého nebudu moci v nejbližších letech do práce… Je mu z toho špatně. Prosím o radu, jak se nad to co nejrychleji povznést? Děkuji za přečtení.
U nás se stala situace dom po rodičích+ pozemky jsi rozdělili 2 děti na které to rodiče napsali a zbylí 3 sourozenci nedostali nic. Rodiče jsi naivně mysleli že si to všichni spravedlivě rozdělí. Nerozdělili a rodina rozhadana. Je to z muž. strany tak přej do toho nemám co mluvit. Je to smutné.
@Bábrdl Probirali jsme to ted asi 4 dny. Bracha se cítí ještě zneuznanej, ze žil ve stejném městě jako otec a zbytek rodiny, a my jsme si dle jeho slov užívali života v Praze a byli jsme vysmaty. Takže asi si tu péči vyčíslil na tech 190 000 ![]()
@Anonymní píše:
U nás se stala situace dom po rodičích+ pozemky jsi rozdělili 2 děti na které to rodiče napsali a zbylí 3 sourozenci nedostali nic. Rodiče jsi naivně mysleli že si to všichni spravedlivě rozdělí. Nerozdělili a rodina rozhadana. Je to z muž. strany tak přej do toho nemám co mluvit. Je to smutné.
To je to samý. Ze ty co dědili můžou v klidu spát?
@Lucy75 píše:
píšu ti možnosti, co se dá dělat, na druhé straně..
ano, dokud otec žije a dar byl s výhradou (rozdělení mezi bratry), tak notářsky ověřit to prohlášení o daru mezi oba syny, to zvládnete i bez právníka a podat tr. oznámení zvládne každý.. mám zkušenost, že část lidí se „vycuká“ a z obav z trestního řízení (které je narozdíl od civilního pro vás zdarma) stav napraví..
vy se hlavně musíte domluvit s MANŽELEM, zda to ON chce takto řešit.. jsou to hlavně jeho peníze/dědictví…
prostě on jen řekne, že dostal dar a nikdo nedokáže, jaký byly jeho podmínky v okamžiku darování…expost prohlášení, i třeba otcce jako dárce, podle mě nic nezmění
@Anonymní píše:
@arinecka Jo, je to manipulator. Treba z dědictví od matce bratr dostal dům, a můj manžel 2+1Je to prostě paráda
Vzala sis nesprávného bratra
s tím svým budeš asi do smrti chudá ![]()
@Bábrdl PNP máme ted nově, je to 1. stupeň, 3 300 Kč měsíčně. Z toho na moře fakt asi nenasetrim. Moře řeším proto, ze syn má nemoc, při které je těm dětem u moře moc dobře. Je to dle doktorů skoro povinnost tam každý rok jezdit. Takže čekat 5 let je v tomto případě blbý. Nerada bych tuto diskuzi ale stočila tímto směrem. Se synem si poradime i bez těchto peněz, jen mne to zamrzelo vůči němu a chtěla jsem, abyste byli komplet v obraze.
Víš co, prostě se musíš hodně zajímat a řešit. Zajít si za právníkem, notářem, sehnat si informace a starat se o svoje práva. Pokud kromě toho spoření existuje i jiné dědictví, třeba nemovitosti, tak můžete požadovat u dědického řízení zápočet na dědický podíl vůči daru za života…
https://www.mesec.cz/…ce-a-vas-ne/
@Anonymní píše:
@Bábrdl Probirali jsme to ted asi 4 dny. Bracha se cítí ještě zneuznanej, ze žil ve stejném městě jako otec a zbytek rodiny, a my jsme si dle jeho slov užívali života v Praze a byli jsme vysmaty. Takže asi si tu péči vyčíslil na tech 190 000
Ok, takže bratr manželovi vysvětlil, že on se o otce staral, když vy jste žili v Praze, a proto si myslí, že si zaslouží víc peněz. A tvůj muž s tím souhlasil.
Myslím, že s tím toho moc neuděláš. ![]()