Jak se smířit s tím, že nás bratr okradl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
29.1.20 13:30

@Bábrdl Já bych asi fakt šla za právníkem. Kdyby manžel zakladatelky viděl, že se bratr stará atd, tak by měl sám třeba říct " hele brácho, tebe to stálo peníze a čas, tak si nech třeba dvě třetiny " ale aby si to nechal sám pro sebe jen tak? To asi tátovi neřekl než mu to poslal, že se dělit nehodlá. Já bych se klidně rozhádala, protože je to u mě prostě prasárna, ať by šlo o jakoukoliv částku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 13:30
@Anonymní píše:
Můj táta přepsal celý barák i s pozemky na mojí ségru, aby si mohla vzít hypotéku a dům si zrekonstruovat, prý jestli ji nějaké peníze zbydou tak mi je dá… Nedostala jsem nic…Máme dvě děti, hypotéku, barák napůl v rekonstrukci, takže peníze by se hodili, ale holt to beru jak to je…

A dokážeš se se sestrou normálně bavit?

• Citovat
  • Upravit
1322
29.1.20 13:35

@berusa.m protoze moje maminka je od malicka po uraze temer slepa a poslouchala svou matku na slovo. :nevim: davala k ni cely svuj invalidni duchod po dobu 15 let, pak nas konecne a tatkou poslechla a prestala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.20 13:38

@berusa.m ano delily by se, dle zaveti, ktera byla napsana na me :nevim: on by dostal jen minimum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 13:39
@Anonymní píše:
A dokážeš se se sestrou normálně bavit?

My jsme se spolu nikdy nějak extra n bavili, je to smutné, ale je to tak. Spíš jsem tohle nečekala od táty, že udělá.. Smutnější je to víc o to, že moje máma je samozřejmě na její straně, jaký je to chudáček, že musí splácet hypotéku a že kdybych já na něco měla mít nárok tak to notář nepřepíše a podobný blaboly. :roll: Holt ona se chlubí barákem, který si nechala komplet zrekonstruovat a my tu šetříme a rekonstrukci dělá víceméně muž s pomocí tchána sám.

• Citovat
  • Upravit
29.1.20 13:46

Je to nechutné. Být bratrem styděla bych se. Bohužel v rodině máme podobný případ, jen s celým domem. Nedalo se s tím nic dělat a bratři už spolu přes 30 let nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.1.20 13:50
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zanechání anonymu. Vím, ze peníze nejsou všechno, ale máme nemocné dítě a manželův bratr nás obral o 190 000. Stalo se to tak, ze manželův otec napsal všechny účty na bratra s tím, ze az na nich doběhne terminovany vklad, tak se rozdělí vše na polovinu. Ted je to ale tak, ze nám bratr dá polovinu jen z jednoho účtu, kde je 250 000, a druhý účet, na kterém je 380 000 si nechá a pres to nejede vlak. Strasne se ted kvůli tomu hadame už několik dní. Je mi z toho uplne špatně. Nechtěla jsem mu to nechat jen tak bez boje, ale je fakt, ze když je to napsané na nej, tak s tím ani otec ani nikdo už nic nezmůže… Vím, ze karma je zdarma, ale pro nás by ty peníze znamenaly několik dovolenych u moře, což by malému moc pomohlo. Navíc jsem na rodičovské a kvůli nemoci malého nebudu moci v nejbližších letech do práce… Je mu z toho špatně. Prosím o radu, jak se nad to co nejrychleji povznést? Děkuji za přečtení.

Neokradl. Nechal si peníze vašeho otce. Ten by měl zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.1.20 13:50

@Mika.ella1 Díky za vysvětlení. Maminka je asi dobrá duše. :( Tak snad se to jejímu bratrovi jednou vrátí i s úroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
29.1.20 13:53
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zanechání anonymu. Vím, ze peníze nejsou všechno, ale máme nemocné dítě a manželův bratr nás obral o 190 000. Stalo se to tak, ze manželův otec napsal všechny účty na bratra s tím, ze az na nich doběhne terminovany vklad, tak se rozdělí vše na polovinu. Ted je to ale tak, ze nám bratr dá polovinu jen z jednoho účtu, kde je 250 000, a druhý účet, na kterém je 380 000 si nechá a pres to nejede vlak. Strasne se ted kvůli tomu hadame už několik dní. Je mi z toho uplne špatně. Nechtěla jsem mu to nechat jen tak bez boje, ale je fakt, ze když je to napsané na nej, tak s tím ani otec ani nikdo už nic nezmůže… Vím, ze karma je zdarma, ale pro nás by ty peníze znamenaly několik dovolenych u moře, což by malému moc pomohlo. Navíc jsem na rodičovské a kvůli nemoci malého nebudu moci v nejbližších letech do práce… Je mu z toho špatně. Prosím o radu, jak se nad to co nejrychleji povznést? Děkuji za přečtení.

Nečetla jsem celou diskuzi, ale přijde mi hrozné, že s tatínkem v podstatě na smrtelné posteli řešíte prachy. Je mi ho líto. Pokud by mi nedejbože umíral táta, byly by mi nějaké s prominutím prachy u pr..ele. Mamku už nemám a jsem šťastná za tátu a doufám, že tu bude co nejdéle. Táta se znovu oženil, má tři malé prcky, takže vím, že po něm nic nedostanu, ale ani bych nic nechtěla. Bráškové jsou malí a budou to potřebovat víc. Píšeš, že bratr ho dal do domova důchodců, ale tvůj manžel snad také, když jste si ho ani vy nevzali k sobě. Je mi z těchto diskuzí zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 13:57
@Anonymní píše:
@Bábrdl Ne on s tím nesouhlasí, ale nehádá se kvůli tomu jako já.

A není on mezi dvěma mlýnskými kameny. Tobě říká „jo, nesouhlasím s tím, ale už to neřeš“. A bratrovi „Jo, asi máš pravdu, ale XY to vysvětlovat nechci“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 14:00

Já jsem kdysi udělala něco, co bylo potřeba udělat a nikdo z rodiny to udělat nechtěl. A dostala jsem díky tomu možnost bydlet „zadarmo“ v bytě v centru Prahy a svůj pronajímat.

V dnešní době už se na ten závazek, co jsem přijala, nevzpomene. Ale že jsem zadaro bydlela roky kousek od Václaváku občas slyším. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 14:02
@marra2 píše:
Ano, ale realita v 99%je taková, že se z této dávky žije. Protože většina pečujících, musí být s dětmi 24 hodin doma. Ale zakl. Píše, že mají 1 stupeň. Tudíž může jít na brigádu a na moře vydělat. Když je tedy tak důležité. Ale to už odbočujeme od tématu. Jen se mi nelíbí zmínka o postiženém diteti a mori.Ti s penězi nesouvisí.

Ano a tohle uvažování tomu napomáhá. Ty máš přece příspěvek na péči, tak si z něj ušetři na to a na to. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 14:02

@carola Me je taty taky líto. Samozřejmě ze to hádání neprobíhalo před nim, ale bez nej. Nechtěla jsem, aby šel táta do DD, ja jsem ho chtěla vzít k nám domů, ale narozením nemocného dítěte se to stalo nereálným.

• Citovat
  • Upravit
1322
29.1.20 14:13

@berusa.m myslim, ze uz vratilo :palec: i jeho manzelce, ktera mu s tim pomahala (ta se snazila babi premluvit aby i mamky vkladni knizky napsala na ne ) :mrgreen: no a za odmenu ma ted doma nemocneho stareho morouse co je na ni zlej.

Příspěvek upraven 29.01.20 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
29.1.20 14:13
@carola píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale přijde mi hrozné, že s tatínkem v podstatě na smrtelné posteli řešíte prachy. Je mi ho líto. Pokud by mi nedejbože umíral táta, byly by mi nějaké s prominutím prachy u pr..ele. Mamku už nemám a jsem šťastná za tátu a doufám, že tu bude co nejdéle. Táta se znovu oženil, má tři malé prcky, takže vím, že po něm nic nedostanu, ale ani bych nic nechtěla. Bráškové jsou malí a budou to potřebovat víc. Píšeš, že bratr ho dal do domova důchodců, ale tvůj manžel snad také, když jste si ho ani vy nevzali k sobě. Je mi z těchto diskuzí zle.

Souhlasím, taky mi z toho bylo až úzko, když jsem to četla. Ale ono to není jen na smrtelné posteli. Moje blízká kamarádka má dvě malé děti, její babička se v létě rozhodla, že nebude sedět na penězích, ale protože vnoučata už jsou dospělá a starají se o sebe (a v minulosti jim taky pomáhala a vkládala na stavebko peníze), tak že podaruje pravnoučata (kterým se to třeba bude hodit na vzdělání a do začátku, měla jen přání, ať s tím zacházejí rodiče=vnoučata zodpovědně). Každému pravnoučeti dala okolo sta tisíc. No a sestra té mé kamarádky šla dělat babičce peklo, že finančně doplácí na to, že se jim podařilo jenom jedno dítě, a že je babička pěkně nespravedlivá, dokonce po té asi osmdesátileté babičce chtěla příslib, že když se jim ještě jedno dítě povede, tak těch sto litrů babička ještě někde vyštrachá :poblion: Dokonce pak ještě řešila na Vánoce, že to taky není spravedlivý, když její rodiče koupí každému vnoučeti dárky za stejné peníze, že děti té mé kamarádky (její sestry) si s hračkami můžou hrát navzájem a mají jich v podstatě dvojnásobek, tak že by rodiče měli dát jí např. 3tis. na dárky pro jedno dítě a její ségře 4tis. na dárky pro dvě děti, protože dvojnásobek spravedlivý není. Její rodiče ani babička nechápou, výchovu měly holky stejnou, a jedné pak takhle hrábne kvůli penězům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová