Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@růžový achát no, to je tak, když ty protivné ženské nastavují pravidla pro další generace. Chce to změnu ale fykt (doufám, že ty co si řeknou, že takové vážně nebudou). Snad nám to vyjde ![]()
Nijak, buď svá, přirozená, slušná, nedovol, aby na tobě bylo znát, že jsi z ní nervózní, nenech se vykolejit. Bylo by dobrý, kdyby viděla, že máš jejího syna opravdu ráda. Víc ani nejde dělat. Buď si na tebe zvykne nebo ne. S některými lidmi je to těžké. Hodně štěstí ![]()
no,triky neexistují,jediné co musí tak zvyknout si,že jsi,ostatní je druhotné,je minimum tchýní,které milují své snachy,důležité je jen to,jestli si s manželem rozumíte a podporujete se,tchýně nežije váš život,ale když uvidí,že je její dítě šťastné,časem pochopí…každná matka chce,by její dítko bylo šťastné ne?
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké rady na to jak se spratelit se svou tchýni? Od samého začátku me asi úplně nemusí (přítel žije s rodiči na vesnici a já jsem z města u Prahy- pro ni prazanda) děla mi naschvaly a vše co reknu nějak shodí. Přítel se me vždy zastane, takže už to nedělá před ni ale vždy když jsme samy dvě tak má narážky… jak bych se s ni mohla trosku spratelit, jsme zasnoubení a já chci mít s jeho rodiči dobře vztahy… s tchanem není žádný problem ???? dekuju
Můj názor: pokud budoucí tchýně dělá snaše naschvály a dává najevo, jak moc ji nemusí bez jakéhokoliv důvodu, je to kráva a ty s tím nic neuděláš. Naopak bych se jí vyhýbala, občas lidí donutí ke slušnému chování zjištění, že jejich hrubost nebude tolerována.
Někomu trvá si zvyknout, ale zavděčit bych se nesnažila, když tam budeš, tak dělat něco v domácnosti, ale zas se nenech zotročit a dělat úplně vše, prostě pomáhej, zapojuj se, nic nepřeháněj, bud slušná, milá. Jestli má tchyně rozum, uvidí, že má dobrou snachu, pracovitou, šikovnou, která má jejího syna ráda a časem si vytvoříte vztah. Jestli ne a uvidí tě jen jako příčinu toho, že se synáček pustil její sukně a chce do svého, tak pro ni můžeš dělat cokoliv a stejně tě nebude mít ráda a bude tě vidět jako příčinu toho.
Jinak o blbých narážkách bych referovala partnerovi, at o tom ví a když toho bude hodně, tak jí podle všeho bude schopný něco říct, nenech se tím trápit, řekni jí, aby se k tobě chovala slušně, že ty jí nic neděláš.