Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lena.ve Jo to je problem, ze nemas pritele, plno lidi rado travi cas v paru, pripadmne s jinyma parama a ty tam jsi pate kolo u vozu.
Hledas vubec nekoho? Nektery holky si na leto porizujou chlapa jen kvuli tomu, aby mely co s kym delat, takove ty letni lasky tomu rikaji. ![]()
@Sandokanos
Určitě nehodlám být s někým jen proto, aby mi přes léto zaplnil políčka v diáři
. To nic proti nikomu, ať se každý zařídí dle svého, ale já takto nefunguju..
@lena.ve píše:
@Sandokanos
Určitě nehodlám být s někým jen proto, aby mi přes léto zaplnil políčka v diáři. To nic proti nikomu, ať se každý zařídí dle svého, ale já takto nefunguju..
No ja ti jen vysvetluju, ze proste to pohodove leto si moc bez partnera neuzijes. Od urciteho veku je to proste sparovany, lidi budou radsi travit cas s tim svym protejskem, nez te zvat na aktivity s nima. Mozna nejaky kaficko s kamaradkou, nebo vyrazit nekam na diskoteku(ale tady muze byt problem, ze partner te kamaradky to moc neschvaluje). Ale nemuzes cekat, ze lidi ti budou venovat nejak moc casu. No normalka.
Proc treba nevyuzijes ten cas k randeni, v lete se seznamuje nejlip prave z tech duvodu jak pisu. ![]()
@Sandokanos
Hele já fakt neočekávam, že se o mne zadaní přátelé budou starat jak o mimino
. Chápu, že mají vlastní životy. Určitě to myslíš dobře, ale nepřijde mi nic divnýho na tom, být nějaký čas single. Vztahy vznikají a rozpadají se a pokud nelezeš ze vztahu do vztahu, jen abys s někým byl, tak tam prostě to meziobdobí, kdy jsi sám, nastane. Nepřijdu si kvůli tomu malomocná nebo prašivá
. Ani to není něco, co mám teď na sílu potřebu měnit, není to nemoc. Ale musim ti teda říct, že nějaká méně sebevědomá holka by z těch tvých příspěvků snad chytla mindrák…Asi se pro mne víc hodily rady, kde najít lidi v podobné situaci, jak se více dostat do společnosti apod. Ale i tak děkuji ![]()
@lena.ve píše:
@Sandokanos
Hele já fakt neočekávam, že se o mne zadaní přátelé budou starat jak o mimino. Chápu, že mají vlastní životy. Určitě to myslíš dobře, ale nepřijde mi nic divnýho na tom, být nějaký čas single. Vztahy vznikají a rozpadají se a pokud nelezeš ze vztahu do vztahu, jen abys s někým byl, tak tam prostě to meziobdobí, kdy jsi sám, nastane. Nepřijdu si kvůli tomu malomocná nebo prašivá
. Ani to není něco, co mám teď na sílu potřebu měnit, není to nemoc. Ale musim ti teda říct, že nějaká méně sebevědomá holka by z těch tvých příspěvků snad chytla mindrák…Asi se pro mne víc hodily rady, kde najít lidi v podobné situaci, jak se více dostat do společnosti apod. Ale i tak děkuji
Teď jsem dočetla, co jsi sem napsala - a odvolávám svůj včerejší nápad. ![]()
Jsi úplně jiná liga ![]()
Ty to dáš s naprostým přehledem
, i když budou ty chvilky s pocitem osamělosti. ![]()
@Dája999
Ahoj, teď si nejsem úplně jistá, jestli to nebylo myšleno jako ironie, ale pokud ne, tak děkuji
. Mne ten tvůj včerejší nápad ale vůbec neurazil!
Jen jsem zvyklá nechat nějakým věcem vlastní průchod a netlačim na pilu
. Až to přijde, tak to přijde. Třeba za pár let zjistím, že to byla chybná životní filozofie, že už to takhle nefunguje, ale tím, že se teď budu stresovat, si stejně nijak nepomůžu, tak proč to dělat
.
@lena.ve píše:
@Dája999
Ahoj, teď si nejsem úplně jistá, jestli to nebylo myšleno jako ironie, ale pokud ne, tak děkuji. Mne ten tvůj včerejší nápad ale vůbec neurazil!
Jen jsem zvyklá nechat nějakým věcem vlastní průchod a netlačim na pilu
. Až to přijde, tak to přijde. Třeba za pár let zjistím, že to byla chybná životní filozofie, že už to takhle nefunguje, ale tím, že se teď budu stresovat, si stejně nijak nepomůžu, tak proč to dělat
.
Ani homeopatické množství ironie, čistý kompliment ![]()
Myslím, že tvá životní filozofie nemá chybu ![]()
Z čeho jsem v šoku - jak máš ve svém věku srovnáno, to je až neuvěřitelné… o tebe se vážně není třeba obávat ![]()
Přeji ti hodně štěstí
![]()
No, tak koukám, že od mladé slečny se mám co učit. Je mi jednou tolik a právě strach z toho být nějaký čas sama mi nedovolí skončit vztah, ktery tak jako tak vede ke konci. Ale připravují se na to opatrně, na fb jsem našla skupinky lidí, kteří mají stejné zájmy jako já, hory, zvířata, tvoření… A není problém si s někým jen tak napsat, v podstatě zabít čas, nemít pocit samoty… Vlastně stejně, jako to dělá spousta lidí tady na emiminu ????Držím pěsti, ať se daří.
@Dája999 píše:Myslím, že tvá životní filozofie nemá chybu
Přeji ti hodně štěstí
Z čeho jsem v šoku - jak máš ve svém věku srovnáno, to je až neuvěřitelné… o tebe se vážně není třeba obávat![]()
Dáji,mam ze zakl.uplne stejny pocit,ta se fakt „neztrati“. ![]()
@lena.ve Jsem na tom podobne,jen je mi vic a introvert nejsem. Spis trochu zas problem ohl.zdravot.stavu a ze jsem skoro cely den v praci a po navratu toho moc uz doma nezvladnu,ale jinak to taky nelamu pres koleno,aneb slovy me kamosky - vse ma svuj cas.
Zustan takova,jaka jsi. ![]()
Jinak uplne sama nejsem,jsem pejskar cely zivot a bez tohohle partaka
si zivot predstavit nedokazu.
Noo, když si vzpomenu, jaký guláš jsem občas dokázala mít v hlavě ještě po čtyřicítce …
- takhle se stydím ! ![]()
@Dája999 píše:
@Žirafa 69Noo, když si vzpomenu, jaký guláš jsem občas dokázala mít v hlavě ještě po čtyřicítce …
- takhle se stydím !
Jeejda,to urco neni zac se stydet. Kazdy jsme jiny,kazdemu jinou dobu trva,nez se s necim vyrovna,nez nekomu zas uveri,nez… Kazdy svym tempem,no.
A je uplne jedno,kolik cloveku je.
Chces zase moje „priznani“? Nemela bych si (byť jen obcas) rikat neco v tom smyslu,ze kdo by chtel zenskou s bolestma apod,navic kdyz vesmir se nepta,jestli to je nebo neni nase přáni,ale… kdyz on kazdy ma sem tam chvile nejake te nepohody,kdy takto smýšlí/mluvi. ![]()
Zdravim a rozumim, samoty jsem si v zivote uzila moc a moc. A to je mi asi tak o 10 vic
Je to opravdu o tom partnerovi. Pokud chces ted v lete super zabavu a venku, ja radim KOLO. Je to bozi, vyrazis ven, treba se muzes i vykoupat nebo nekam podivat, nebo i seznamit, cyklisti jsou druzni. A kazdopadne sama na kole nevypadas vubec divne. Ja jsem ted ve vztahu, ale jezdim vetsinou sama a zjistila jsem ze me to i tak bavi (pritel kolo nerad
), asi tim ze na me doma nekdo ceka.. A sla bych do ty seznamky, mne to vyslo. Jsem tezky introvert, jinak nemam sanci se seznamit..Drzim palce ![]()
@Žirafa 69 @Dája999
Tak moc děkuju holky, je to moc milý tohle číst
. Vím, že to zvládnu, zvládla jsem horší
. Jen jsem chtěla vymyslet, jak ten čas „o samotě“ lépe využít. Nebo spíše jak si ho užít a né brát to jako přežívání. Často se mi to i daří, ale musím upřímně i sama sobě přiznat, že v poslední době do toho mám mnohdy daleko. Sešly se mi tu od vás všech fajn nápady, tak něco z toho určitě zkusím
. A na ten správnej vztah si prozatím klidně počkám
. Přeji hezký den
.
@Žirafa 69 píše:
Jeejda,to urco neni zac se stydet. Kazdy jsme jiny,kazdemu jinou dobu trva,nez se s necim vyrovna,nez nekomu zas uveri,nez… Kazdy svym tempem,no.A je uplne jedno,kolik cloveku je.Chces zase moje „priznani“? Nemela bych si (byť jen obcas) rikat neco v tom smyslu,ze kdo by chtel zenskou s bolestma apod,navic kdyz vesmir se nepta,jestli to je nebo neni nase přáni,ale… kdyz on kazdy ma sem tam chvile nejake te nepohody,kdy takto smýšlí/mluvi.
Žirafko ![]()
jasně, že každý máme občas pochybnosti (a přemýšlivý člověk je náchylnější být „řešitel“), no a chodí i vlny nenálady, smutku, pocitu osamění - to jsem psala i @lena.ve, že je to taková daň ze single života, ale stupnice je :
píšu to čistě za sebe - pro mě jednoznačná volba. Výhoda introverze ![]()
Chápu, že pro někoho, kdo není rád sám, je to těžší. ![]()
@Anonymní píše:
No, tak koukám, že od mladé slečny se mám co učit. Je mi jednou tolik a právě strach z toho být nějaký čas sama mi nedovolí skončit vztah, ktery tak jako tak vede ke konci. Ale připravují se na to opatrně, na fb jsem našla skupinky lidí, kteří mají stejné zájmy jako já, hory, zvířata, tvoření… A není problém si s někým jen tak napsat, v podstatě zabít čas, nemít pocit samoty… Vlastně stejně, jako to dělá spousta lidí tady na emiminu ????Držím pěsti, ať se daří.
Ahoj, děkuju za příspěvek. Poslední vážný vztah jsem končila s tím, že prostě zůstanu sama, na nějaký čas určitě, s těžkým srdcem, ale musím ti říct, že přestože to má i ty svý stinný stránky jako tu samotu, nic se nevyrovná tomu klidu a pocitu úlevy, když to uděláš. Pokud víš, že spravit už to nepůjde, tak se toho neboj
.