Jak si poradit s urputnou tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12708
17.8.19 12:55
@chaela píše:
Promiň, ale pokud tam jet nechces, tak to nemáš ani domlouvat. Taky bych se naštvala, kdybych byla s někým domluvena a ono mu pak do toho „něco vlezlo“. A že nepojedete kvůli zubum… To je taky super, to byste se nemuseli vidět klidně rok. Chápu, že se vám tam nechce trmacet bez auta, ale nechápu, proč teda říkáte, že přijedete, když to očividně udělat nechcete a pak jen hledáte výmluvy. Já jsem třeba před pár dny tchýni řekla, že dnes nepřijdeme, máme doma pardenniho novorozence, teprve se szivame, zvykame si, zatím moc nevíme, kdy, co a jak, je nam prostě líp doma. Ona to pochopila a řekla, ze se teda stavi někdy v týdnu ona k nám. Hotovo, domluveno. Jsme dospělý svepravny lidi. Zkuste se taky nějak domluvit ke spokojenosti všech.

Přesně tohle mě napadlo při čtení taky, souhlasím se vším. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
17.8.19 12:56

Naprdet, at se treba zvencne… proste ted neprijedete, protoze ted se deje toto a jestli ma zajem, at dorazi ona. Se prece nezblaznite, protoze tchyne neni schopna pochopit, ze ted neni vhodna doba na objizdeni rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
17.8.19 15:05

Nejela bych, ale já bych jim to ani nenabízela, že bychom tam kdy jeli na noc. Bez auta, tahat sebou malé miminko, půl domácnosti a psa do bytu 2+1, to opravdu ne. Ať přijedou oni na oběd a na kafe.
Taky nemáme auto, jsme zvyklí jezdit všude autobusem a třeba k mojí mámě také jezdím na víkend (i s miminkem jsem jezdila) autobusem. Ale do velkého domu, kde máme vlastní postel. Ne do 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.8.19 15:32

Řekni pravdu. Že rostou zoubky a že nemáte auto, tak vlakem tahat malé bolavé dítě je blbost. Kdyby bylo aspoň to auto, tak bych jel - zoubky jsou taková otravná neustálá bolest. S tou se naopak dobře bojuje výměnou prostředí, novými podněty, které dítěti zaměstnají hlavičku nad něčím jiným.

Proti zdi se ale těžko tlačí a tak bych hned přidal protinávrh, že je ale ráda uvidíš, ať přijedou oni autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7709
17.8.19 17:29
@MP Krista píše:
Chudák pes a chudák dítě!!!

To si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.8.19 18:33
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu, už jsem z toho zoufalá… Tchýně žije od nás 60km… byli jsme s ní domluveni na minulý víkend že přijedeme se synem na noc, bohužel nám do toho něco vlezlo… to bylo histerie… ona uražená, naštvaná atd… aby jí manžel uklidnil tak jí řekl že přijdeme teď v sobotu do neděle… jenže synovi rostou zoubky, je protivnej, furt pláče, nespí, já jsem úplně vyřízená…
Jenže oba se děsíme reakce pokud jí řekneme že to zase odložíme… takže nevím jestli tam jet i přes tohle všechno a nebo jí prostě říct že zase ne, poradíte? :think:

Tak však tam můžete být jako doma, ještě vám babi uvaří, uklízet se nemusí, budete na vše 3 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.8.19 18:46

Já bych klidně jela, i na noc, a aby si i užil prarodičů na více než půlden.
Ty si chvíli třeba odpočineš, když je poprosíš, aby s ním šli ven, na zahradu, na procházku.
Nedělalo by mi problém, abych tam dojela, je to, přeci, jen 60 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová