Jak třídíte prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
18.2.17 17:06

Světlé na 40
Tmavé na 40
Spodní prádlo, ponožky, ložní na 60
Ručníky, osušky a látkové plenky (pouze na krmení a pod hlavičku) na 90

Problémy s poloprázdnou pračkou nemám, vzhledem k počtu dětí peru většinou 2 od každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.2.17 17:10

Bílé a všechno ostatní. Prádlo je sice poněkud zaprané, ale nehodlám v pračce točit 4 kousky od některého druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
18.2.17 17:15

Och. Ja jsem asi uplne mimo zeny, az se skoro stydim teda. Vsechno obleceni na 40 (dospele/detske), obcas, kdyz si vzpomenu, tak bile a svetle zvlast od tmaveho a barevneho, ale ne vzdy. Povleceni, rucniky, uterky atd na 90. The end…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
18.2.17 17:17

Bile na 50, svetle na 50, tmave na 50 a rucniky a uterky na 90. Driv jeste zvlast bavlnene plenky na 60 -90. Jsme tri a kdybych mela tridit dukladneji, tak nemame co nosit, protoze bych nenaplnila pracku. Mame malo obleceni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
18.2.17 17:18

Bílé na 60, barevné na 40 (červená, oranžová, fialová a modrá, zelená), Tmavé na 40. Funkční oblečení na 30. Utěrky, ručníky a povlečení zvlášť na 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
18.2.17 17:19

Já to dělám podobně jako kamarádka :D Jsme dva a toho oblečení prostě moc není. Zvlášť peru akorát ložní prádlo na 60, takový šusťákový věci, svetry + choulostivější prádlo (různé noční košilky a tak) na 30, rifle…Všechno ostatní pro mě patří do kategorie „běžné prádlo“ a peru to na 40…Nechce se mi prát např. 2 kousky červeného prádla zvlášť :) A ještě chlapovi věci do práce peru zvlášť…Ale je jasný, že třeba to šusťákový apod. peru jednou za čas, takže nejvíc se u nás pere to běžný a jednou týdně chlapovo hadry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
18.2.17 17:23
@sakota píše:
Och. Ja jsem asi uplne mimo zeny, az se skoro stydim teda. Vsechno obleceni na 40 (dospele/detske), obcas, kdyz si vzpomenu, tak bile a svetle zvlast od tmaveho a barevneho, ale ne vzdy. Povleceni, rucniky, uterky atd na 90. The end…

Já taky, protože koukám, že skoro všichni perou běžné věci jako ponožky a trička jen na 40. Já to tam švihám na 60 :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.2.17 17:26

Ručníky, utěrky, povlečení na 60 a třídím na světlejší a tmavší. Ostatní prádlo peru na 40,třídím na bílé, černé-tmavé, barevné červeno, růžovo, fialovo, barevné modro, zeleno. Podle potřeby peru na delší nebo kratší program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
18.2.17 17:32

Týýýjova - to zírám, kolik kombinací se dá vymyslet :mrgreen:

Mně poslední dobou začíná vadit to, že jak peru kalhotky na 60, tak se strašně rychle opíraj (krajky apod.) a je to takový zahnuslý… :poblion:
Ale strkat je k tričkům se mi nezdá a vytvořit jim zvlášť další kategorii už by mě položilo :pocitac: :lol:

Koukám, kolik lidí pere trička na 60… to bychom měli ze všeho crop-topy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.2.17 17:33

Peru na 40, a třídím na světlé, tmavé a pak na podobné barvy, když se mi toho sejde víc. jediné co peru zvlášť jsou přítele montérky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.17 17:33

Dětské na 40 s dětským práškem.
Naše na 40 a to červené, modré, tmavé, bílé
Ručníky a povlečení na 60 a buď kapsle na bílé nebo prášek na barevné a tmavé v gelu perwoll :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
18.2.17 17:34

Třídím na světlé a tmavé, stupně volím dle zašpinění. Ručníky peru zvlášť vždy na 60, když je místo, přidám k tomu nějaké prádlo. Proč perete skoro všechny bílé prádlo na 60? Jaký e rozdíl mezi špinavým bílým a zeleným tričkem?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
18.2.17 17:35

Jako Tva kamaradka, jen dve kategorie a vse na 40. Bile peru jen jednou tydne, barevne tak obden. Plus samozrejme pak lozni zvlast, uterky taky zvlast. Lozniho je vzdy plna pracka nebo dve, navic susim na specialni program v susicce. Uterky stradam par mesicu nez je vyperu, mam jich hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
18.2.17 17:36
@Freya10 píše:
Týýýjova - to zírám, kolik kombinací se dá vymyslet :mrgreen:

Mně poslední dobou začíná vadit to, že jak peru kalhotky na 60, tak se strašně rychle opíraj (krajky apod.) a je to takový zahnuslý… :poblion:
Ale strkat je k tričkům se mi nezdá a vytvořit jim zvlášť další kategorii už by mě položilo :pocitac: :lol:

Koukám, kolik lidí pere trička na 60… to bychom měli ze všeho crop-topy :mrgreen:

ono hodně záleží na materiálu triček, ponožek… Protože umělé materiály fakt 90 nevydrží, šedesátku záleží na poměru bavlny. Kdo pere na 90 ponožky, musí mít fakt extra velký podíl bavlny, většina se srazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
18.2.17 17:40
@Fazulina píše:
Třídím na světlé a tmavé, stupně volím dle zašpinění. Ručníky peru zvlášť vždy na 60, když je místo, přidám k tomu nějaké prádlo. Proč perete skoro všechny bílé prádlo na 60? Jaký e rozdíl mezi špinavým bílým a zeleným tričkem?:-)

já teda peru bílá bavlněná trička na 90. Trička s větším podílem uměliny na 40. Zelené bavlněné bych prala na 60 (pokud nemá potisk - i když ho obracím dovnitř, opírá se). Kromě kalhot, co mám na holém těle a je bavlněné, peru min na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný