Jak třídíte prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
15.7.17 10:13

Praní dětských světlých věcí

Ahojte chtěla jsem se zeptat, jak perete barevné oblečení. Konkrétně se mi jedná o ty světlé pastelové barvy třeba v kombinaci s bílou.
U nás se vždy třídilo na tmavé světlé a barevné (červené+ hnědé+ fialové) a když to šlo tak ještě zelené+ modré. Vše (kromě ručníku a ložního) jsme prali na 30-40°C. Tchýně má teorii, že když k bílé přidá zelenou, tak se ji ta bíla „vybělí“ a zbaví žlutého nádechu :lol: Jak to máte vy?
Navíc teď nevím, co těmi dětskými věcičkami, které jsou většinou bíle se žlutým lemem nebo s modrýma pruhama atd…prát to s bílým? Nebo samostatně?
Navíc na dětské budu používat jiný prací prostředek než na naše oblečení a asi i jiný prací program. Když ale ty malé oblečky rozdělím podle barvy tak je to vždycky malá hromádka (rozhodně ne celá pračka) :pocitac: :roll: Poraďte mi prosím, jak to nejlíp vyřešit :think: Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
15.7.17 10:21

Netridim to.. Bileho mame strasne malo takze by nebyla ani z pulky pracka zaplnena. Detske peru s nasim normalnena 40 a druv jsen to prala v detskem pracim prasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
15.7.17 10:21

@ayra.5 ja peru tedy detske i nase pradlo dohromady, nemyslim si, ze je nutne to nejak rozdelovat. Jinak peru zvlast rucniky, uterky, lozni a pak tridim na svetle a tmave a uplne zvlast cerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
15.7.17 10:22

Ja netridim, peru vse dohromady. Maximalne tak treba detske + nase mensi kusy, pradlo, druha hromadka nase kalhoty, tricka, a treti rucniky a povleceni. Podle barev netridim, ale nekde jsem cetla ze pokud je tricko bile a ma treba maly barevny obrazek/lem apod. tak uz se ma prat s barevnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
15.7.17 10:28

Třídím: tmavé-černé, bílé, růžovo-červené, barevné, ložní prádlo, ručníky, džíny. Každých cca 10 dní mám plnou pračku od každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.7.17 10:30

@Dominika19 oni to nebudou dětské ale úplně miminkovské. To jsi teda taky dřív prala zvlášť? A pak tedy poloviční pračku nebo všechno pro mimi dohromady? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
15.7.17 10:36

@ayra.5 nee ani miminkovske jsem neprala zvlast. Vse peru dohromady i ty detske (synové maji 3 a 1 rok). Ja jsem i nase prala v prasku pro miminka.. Zvlast peru jen povleceni a rucniky. Jo a rifle taky zvlast. Jinak vsechno dohromady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 10:36

Miminkovské peru zvlášť na krátký program

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.7.17 10:46

Já jsem asi rebelka, normálně peru dětské od miminka s naším, na 40°.. jediné co peru zvlášť jsou montérky, pracovní trika atd. od manžela… a pak ložní prádlo, ručníky na vyšší stupeň
nemáme tolik bílého třeba abych zaplnila celou pračku

• Citovat
  • Upravit
3084
15.7.17 10:56

Netřídím žádné barvy, peru dohromady bílou s černou i červenou. Ani dětské neperu zvlášť. Jen ručníky a utěrky dávám na 90 stupňů, jinak peru vše na 40. Nikdy se mi nic neobarvilo ani nezničilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
15.7.17 11:05

Dětské peru normálně s naším prádlem a neperu ani ve speciálním prášku, holky nikdy na prášek nereagovaly. Peru v tom, co je zrovna v akci :mrgreen: Netřídím podle barev, zvlášť peru ložní, ručníky, utěrky a spodní prádlo, vše na 60, zbytek na 40. Pračku bílého prádla bych nenaplnila snad ani za měsíc, takže dohromady beru v podstatě tmavé a barevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 11:09
@Terezxx píše:
Netřídím žádné barvy, peru dohromady bílou s černou i červenou. Ani dětské neperu zvlášť. Jen ručníky a utěrky dávám na 90 stupňů, jinak peru vše na 40. Nikdy se mi nic neobarvilo ani nezničilo :)

jak můžeš prát bílou s černou? Vždyť ta bílá musí být zašedlá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
15.7.17 11:09

Tridim na dohromady bile a pastelove barvy, potom vse barevne krom cerne a zvlast peru cerne pradlo.
Tridim taky podle materialu, protoze volim jiny praci program a pak taky peru zvlast rucniky, uterky a lozni pradlo, to peru na 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
15.7.17 11:11
@Terezxx píše:
Netřídím žádné barvy, peru dohromady bílou s černou i červenou. Ani dětské neperu zvlášť. Jen ručníky a utěrky dávám na 90 stupňů, jinak peru vše na 40. Nikdy se mi nic neobarvilo ani nezničilo :)

to musi vypadat teda, staci vyprat cerne veci treba se sedivymi a pak uz ta cena neni cerna, ale jsou na ni proste ta sediva vlakna videt, neni to pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 11:11

Peru zvlášť černé zvlášť barevné a zvlášť bílé, jednou omylem se mi dostaly bílé kalhotky k černému prádlu a už byly ošklivé zašedlé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný