Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vsimla jsem si ze dost z vas perete spodni pradlo na 60. nevybledne vam to? ja mam na vsech cedulkach vzdy 40, na podprdach je 30 nebo rucni prani.
snazim se dodrzovat. proc perete na 60? ![]()
Černé, bílé, červenofialovorůžové, modrozelenošedé, žlutobéžovotělové. Všechno na 40, ložní prádlo a ručníky na 60, utěrky na95, jemné drahé prádlo na 30.
jo a ještě jena kategorie - dětské, to většinou na 30.
Příspěvek upraven 18.02.17 v 18:43
@Bůča píše:
Vsimla jsem si ze dost z vas perete spodni pradlo na 60. nevybledne vam to? ja mam na vsech cedulkach vzdy 40, na podprdach je 30 nebo rucni prani.snazim se dodrzovat. proc perete na 60?
Předpokládám, že kvůli hygieně. Ono je to lepší, ale to prádlo to ničí.
Ja peru zvlast detske barvy dohromady pouzivam kvalitni peasek a mam I kvalitni bavlnu tak are nebojim zabarveni na 40, dospele peru taky na 40 zvlast tmave a svetle, rucniky a uterky na 60.
Bile, barevne, cerne. Do barevneho davam papirky proti zaprani, peru 40-60°.
Povleceni peru na 40-60° zalezi jaky je to material.
Rucniky a uterky na 90°.
Zaclony provazkove mame na 30° samostatne po jedne v pytliku, nejmensi zdimani, vesim mokre.
Periny a polstare vlakno peru na 30-40° ( min.2× rocne a deckam dle potreby).
Prehoz na sedacku na 30° 2× mesicne i deky k tv.
Ty jo, jak to třídíte dle těch barev, to naplníte třeba jen červeným pračku? Podle mě je to strašné plýtvání, pokud někdo pere jen určitou barvu, když to není aspoň půl pračky… Já třeba ani bílým nenaplním pračku, i když je vše špinavé. Barevné dávám vše dohromady včetně černé a nikdy nebyl problém. Je to každého věc samozřejmě, ale teda takhle se s tím mrcasit a plýtvat vodou a elektřinou, to za mě teda ne…
Jo a my mame 7kg pracku a zaplnena je vzdy, chtela bych zazit, ze tam dam na rychlo program 3 veci, to u nas nehrozi. Je nas, ale 5. Ty 3-4 pracky plne tydne mame no.
@Fazulina píše:
Ty jo, jak to třídíte dle těch barev, to naplníte třeba jen červeným pračku? Podle mě je to strašné plýtvání, pokud někdo pere jen určitou barvu, když to není aspoň půl pračky… Já třeba ani bílým nenaplním pračku, i když je vše špinavé. Barevné dávám vše dohromady včetně černé a nikdy nebyl problém. Je to každého věc samozřejmě, ale teda takhle se s tím mrcasit a plýtvat vodou a elektřinou, to za mě teda ne…
Jsme tři a pračku naplním
Máme hodně oblečení, takže mi nevadí že třeba zrovna tu červenou peru jednou za 14dní-tři týdny… U nás teda jede pračka denně aspoň várka (plná).
Ručníky 60
utěrky 90
třídím na: bílé, černé, modré, zelené, červené/růžové/fialové, někdy modré a zelené dohromady
většina barevného na 40
ale třeba rifle a některé dětské s potiskem nebo jemné prádlo na 30
všechny trička, kalhoty a tepláky peru na ruby, ale se to tolik neopíralo
Na 40 se senzitive práškem - dětské (zvlášť tmavé a světlé) - oblečení, osušky.
Pro nás dospělé:
Na 40 - zvlášť bílé, barevné a černé (tmavé) - od spodního prádla, přes trička až po povlečení.
na 60 - montérky a partnerovo pracovní oblečení
na 90 - ručníky, utěrky, kapesníky
@Fazulina píše:
To asi záleží, kolik má člověk věcí a jak často pere. Někdo má prát kousků a nosí je delší čas.
Já tím červenofialovorůžovým, zelenomodrošedým atd. s předhledem pračku naplním. Jsme tři. Hadrů máme milion a pereme furt. ![]()
Ja to vic netridim prave proto, ze bych nenaplnila pracku, mam na osm kilo. Poloprazdnou peru jen tu bilou, bile s nicim holt michat nejde. Takove hory spinaveho pradla, abych pracku pri vetsim trideni naplnila, nemam kde skladovat.
jeden gel i aviváž na všechno (ručníky bez aviváže)
peru většinou 1-2 pračky denně, jsme tři (já a dvě malé děti)
Třídím
Bílé 60 Červené 40
Modré 40
Ručníky 60
Samozřejmě červené a odstíny (hnědá i černá), modrá a odstíny (zelená i černá), k ručníkům povlečení, plínky, utěrky atd
Peru tak 3 pračky týdně, občas 4
@Fazulina píše:
Tak já tím červeným pračku v pohodě nejpozději za 2 týdny náplním. Horší je to s bílým, ale to mám strach prát s něčím jiným.
A třeba na černou mám speciální prášek pro černé oblečení. Ale tam taky není problém pračku naplnit.