Jak třídíte prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
15.7.17 11:24

Tridim podle barev detske a dospele dohromady. Kdyz je hodne pradla tam detske a dospele zvlast dle barev. Cervene, modre a zelene a cerne, hnede a zlute, bile nekdy s bezovym nebo zlutym. Tohle na 40. Dospele spodni pradlo zvlast tmave na 60, bile s plinami, bryndaky na 60. Rucniky, uterky na 60, lozni dle barev na 40. Mam v koupelne 5kosu na pradlo a dle kamaradek jsem maniak, ale nam resp mne to takhle vyhovuje. Peru obden a pouzivam jen prasek batole i pro dospele.

• Citovat
  • Upravit
24Martina
15.7.17 11:31

Holky a s čím perete šedé? Já vždycky vaham kam ho přihodit :oops:

• Citovat
  • Upravit
1185
15.7.17 11:38

Vždycky jsem prala dětské i miminkovské prádlo dohromady s naším. Prádlo dělím na tmavé (černé), barenvé (tmavší), barevné (světlejší) a bílé. Pak ještě peru zvlášť manželovo moneterky a ponožky z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
15.7.17 11:39

@24Martina Když je to tmavě šedá, hodím to k černému. U světle šedé do barevného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
15.7.17 11:43

Tridim bile + svetle, tmave + cerne, rucnik, lozni. Vse dohromady nase i deti. Jinak k dvoubarevnemu pradlu…meli jsme ruzna skoleni ohledne odevnich materialu a reklamaci kvuli prani. Pokud mas treba tricko cervene a bile rukavy, tak se ma prat s bilym pradlem. Cervena barva by mela byt tak obarvena aby nepustila. Zatimco kdyz vyperes treba s jinym barevnym pradlem, tak to muze ty bile rukavy obarvit. Snad jsem to napsala srozumitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.17 11:44

Taky. tridim jen ba cerne, cervene, barevne, bile. Ale clovek uz vi ktere obleceni je v poho a klidne to muzu dat dohromady.
Miminkovske sem prala vzdy samostatne ale dohromady. Cervene lemy pusti vzdycky. A v klasickem prasku. Kdyz sem videla testy prasku deckych tak bylo zjisteno ze slozeni je uplne stejny jako klasickej prasek Meni se jen vune, protoze obsahuje avivaz a samozrejme cena. :zed: Ja prala vzdy v Arielu. A byla sem max spokojena.
Klidne priznam ze pracka o 20 programech je pro me uplne zbytecna. Stacilo by mi 5. A prat v normalnim programu ktery pere 2 hodiny a vic me vytaci. Davam vetsinou zkraceny hodinovy. A pradlo mam ciste. Kdyz se to pere tak dlouho tak se to po case zapere, barvy blednou, delaj se cucky.

• Citovat
  • Upravit
17472
15.7.17 11:44

Tmavé, světlé na 40, cejchy na 60 (alergie) a ručníky na 90, prací gel ten, co je zrovna v akci :lol: že bych šedou neměla prát s černou mě nikdy nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
15.7.17 11:49

Třídím klasicky bílé, černé, barevné, ložní prádlo, ručníky, utěrky zvlášť taky rifle. Dětské peru v dětském prášku, miminkovské bodíčka jsem prala i na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
15.7.17 11:50
@Lamátko píše:
jak můžeš prát bílou s černou? Vždyť ta bílá musí být zašedlá 8o

Mám trička normálně bílá, i vše dětské je krásně bílé. Možná je to tím, že neperu v českém prášku a avivazi. :nevim: Manžel zase nosí do práce černé oblečení, pracovní a také na něm nevidím změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
15.7.17 11:51

Jo a na bílé nepoužívám aviváž, to potom prádlo šedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.7.17 11:54
@Terezxx píše:
Mám trička normálně bílá, i vše dětské je krásně bílé. Možná je to tím, že neperu v českém prášku a avivazi. :nevim: Manžel zase nosí do práce černé oblečení, pracovní a také na něm nevidím změny.

Hm to je tedy divný že ta bílá je bílá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
15.7.17 11:55

@Inam díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
165
15.7.17 12:10

Ja tridim dle barev - ciste bila, bila s necim, cervena + ruzova, svetle zelena + tmave zluta, cerna, sediva+svetle hneda. Hodne pouzivam hadriky proti obarvovani. Peru vse se sensitive arielem a sensitive dezinfekci na pradlo na 30, 40, rucnky na 50 a uterky na 60. Mam dve pracky - jednu malou (na 4 nebo 5kg) a na 8kg s extra velkym otvorem do bubnu - genialni pro prani perovych bund, perin,..Zehlim vyjimecne, proto ta dezinfekce. Drive jsem pouzivala misto toho ocet. Avivaz pouze Frosh a nebo Ecover a spise mene, nez vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.7.17 12:15

@Terezxx Nechapu, jak cerna nemuze obarvit svetlejsi obleceni 8o Zkusila jsi prilozit bile triko, co peres nekolik mesicu dohromady s tmavym, k novemu bilemu tricku? Fakt tam neni rozdil? Pokud ne, pak by to byla revoluce v prani a dost by to vsem ulehcilo zivot a snizilo naklady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.17 12:17

Peru podle složení špinavého prádla :D :D většinou rozděluji na černé, barevné a bílé prádlo. Pokud mám v prádle jeden ručník, tak to hodím společně se zbytkem, pokud mám víc cejchů a ručníků, peru zvlášť. Pokud mám málo bílých věcí, hodím do do várky, kde je jen světlé a šedé prádlo a barevné vytřídím zvlášť. Červená barva se hodně chytá na bílou. Peru vše na 60, protože máme starou pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný