Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Monchichik Já se nechci rozhádat a nikdy nevídat. Hledám kompromis a smír, řešení situace a dobré vztahy. Jasně, vyprdnout se na ní můžu vždycky, na to radu na fóru nepotřebuju.
Sednout všichni včetně tvého muže a tchána a na rovinu si promluvit, vysvětlit svoje pocity, požádat, v rámci zachování hezkých rodinných vztahů o respektování vašeho soukromí. Nic jiného se asi udělat nedá.
@Russet a to jako myslis, ze by cizi zenskou pustili s ni na vysetreni do ordinace, aby ji ocumovala?
By byla max v cekarne, to prece neni porod…
Zakladatelko tak ono v tomhle pripade to jinak nepujde, pokud si nevymezis hranice, tak tchyne ti bude organizovat zivot stale, takze stretu se s ni nevyhnes. Pak si musis vybrat, jestli se nechas komandovat anebo ji reknes svuj nazor s tim, ze se urazi.
@Chytrak píše:
@Russet a to jako myslis, ze by cizi zenskou pustili s ni na vysetreni do ordinace, aby ji ocumovala?By byla max v cekarne, to prece neni porod…Zakladatelko tak ono v tomhle pripade to jinak nepujde, pokud si nevymezis hranice, tak tchyne ti bude organizovat zivot stale, takze stretu se s ni nevyhnes. Pak si musis vybrat, jestli se nechas komandovat anebo ji reknes svuj nazor s tim, ze se urazi.
Jakou cizí? Je to tchýně. Pokud bych souhlasila já, pustí kouknout kohokoliv ![]()
@Russet jakoze by tchyne asistovala doktorovi pri gynekologickem vysetreni?
Aha, tak jo, tohle jsem nevedel, ze jde…nicmene je to jeji volba a klidne muze jit sama.
@Chytrak píše:
@Russet jakoze by tchyne asistovala doktorovi pri gynekologickem vysetreni?Aha, tak jo, tohle jsem nevedel, ze jde…nicmene je to jeji volba a klidne muze jit sama.
Sedíš si na kabelu? Zakladatelka psala, že tam chtěla jít. To se samozřejmě zakladatelce nelíbilo. Ale kdyby měla s tchýní hezký vztah a tchýně byla zvědavá, třeba by ji tam jiná těhotná klidně vzala. Třeba moje tchýně byla těhotná v době, kdy ten ultrazvuk nebyl na takové úrovni, ani nevím, jak moc se při vyšetření používal. Kdyby mi řekla, já bych tam hrozně ráda s tebou šla, tak bych ji třeba i vzala. Doktorce bych řekla, že jsem přišla s maminkou a je to. Nedávno jsem viděla, jak do kabinky na převlékání šla dcera s mamkou, prostě se s ní šla na vyšetření podívat. Neseděla v čekárně ![]()
@Russet ja to treba tchyni sama navrhla, je to fajn zenska a proc by nemohla videt vnouce a poslechnout si srdicko. Kdyz me chtela pak doprovazet az moc, na kontrolu cukru atp (i dovolenou by si byla vzala) normalne jsem rekla, ze neni duvod ![]()
Ahoj,
Zkys tchyni nastavit zrcadlo, a ve stejném duchu jí do života kecat taky.
Třeba spustit, že jste ski kokem pohřební služby a viděli tam krásnou rakev, ze by jí určitě byla. Jestli si ji nechce vyzkoušet?
Nebo tedy začít s něčím méně morbidním a třeba zacut mluvit o tom, že by se neli zbavut tiho stareho mixéru a kouout kuchyňského robota Bosch. A mluvit ve stejném stylu, jako ona mluví s tebou.
@Krychle píše:
Je to tvůj problém, že s ní stále diskutuješ a podobně. Začni u sebe, vymez se, nevysvětluj. Odpovídej, že to bude pouze podle tebe a manžela. Odejdi pryč, když tě řeči nebaví. To, co se ti děje, je jen proto, že jí to dovoluješ.
Presne tak. Uz ted si zacni zakladatelko rikat sve nazory, protoze az bude mimi, bude to mozna jeste horsi. Bud slusna, ale stuj si za svym. Ja si tim taky prosla a udelala jsem chybu, ze jsem dlouho mlcela. Ted jsem se razne ozvala, protoze me k tomu tchyne doslova vyprovokovala a jsem ta spatna ja. Takze hodne sil ![]()
@Milan42 píše:
Ahoj,
Zkys tchyni nastavit zrcadlo, a ve stejném duchu jí do života kecat taky.
Třeba spustit, že jste ski kokem pohřební služby a viděli tam krásnou rakev, ze by jí určitě byla. Jestli si ji nechce vyzkoušet?Nebo tedy začít s něčím méně morbidním a třeba zacut mluvit o tom, že by se neli zbavut tiho stareho mixéru a kouout kuchyňského robota Bosch. A mluvit ve stejném stylu, jako ona mluví s tebou.
Holky to vám věřím, že je to náročné ale myslete i na to, že její pomoc se časem fakt hodí, je lepší udržet si co nejklidnější vztahy
@karolinalovosi hele, nám by manželovi rodiče taky rádi organizovali život, ale praktická pomoc jaksi není, jen dobré rady. Takže to taky není pravidlem, že prarodiče pomáhají a kvůli tomu si člověk má nechat líbit všechno. Pokud si jednou za měsíc řeknou, většinou den dopředu, holky tam jdou na jeden den o víkendu, dopředu hlídání naplánovat odmítají a když si řekneme my konkrétní termín, tak zatím nikdy čas neměli. Vždycky si tam ještě povolají bezdětnou švagrovou a ta už nám to i vyčetla, že musí hlídat naše děti. Ono je to potom těžké.