Jak vycházíte s mateřskou?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kvaček Tahle to taky ještě beru, ano dobře 2 účty, ale máte to jako společné, ale někdo taky platí to a manžel (přítel) to a přes to vlak nejede
, když to mamince nevyjde, nedostane…toto nechápu.
My třeba taky ze začátku měli 2 účty, peníze na mém se šetřily, zůstavali tam, vše se bralo z manželova (tehdy ještě z přítelova) a když náhodou nevyšlo, tak se vzalo z mojeho, ale žádné vyčítání a to jsme spolu jen chodili. To si nedovedu představit kdyby to tak bylo s mimčem, jako že by mi nic nedával nebo JEN 2000kč
, vžyt to dítko má 2 rodiče, né jen maminku ![]()
Mě by osobně nevyhovoval styl… chodíme nakupovat společně na 99 procent.. A to taky nemylsím zle, ale prostě vybírat peníze společně chodit nakkupovast společně, nevím, prostě já jsem člověk, který si rád sám zajde na nákup bez chlapa a mít prostě svoje peníze- společné, kde si v klidu nakoupím..
Kolem sebe mám známé, které samy nenakupují nic, když se potřebuje oblečení vyberou s chlapem a jedou - třeba zimní věci a nebo nákup jídla.. Mají společný učet, ale taky všechno kupují s chlapem a to mi přijde takové, že nemají vlastní možnost nákupu, nebo jak to napsat..
Někdy je společný učet větší zlo než dva učty… a to když chodí vybírat jeden a jeden rozhoduje co se bude kupovat i když je to na společné věci…ono asi záleží i na těch dovu, jak to mají mezi sebou..
Znám případ, kdy mají společný učet, chlap zaplatí cokoliv neni problém, ale taky vybere, kdy se mu to hodí, takže známá mu říká i 3krát než donese z učtu peníze- bez vyčitek, ale prostě než se rozhoupe..Takže někdy má v peněžence stovku, že chlap zapoměl vybrat, že nemá dnes peníze..
Příspěvek upraven 01.07.12 v 22:23
@kvaček No my chodíme společně hlavně proto, že jezdíme autem na nákupy do Globusu atd., takže chodí spíš proto, aby mi pomohl s taškama atd., rozhodně mi nekecá do nakupování a kdyby chtěl, tak má smůlu
, ale my se většinou shodnem a to i okolo věciček pro malého, jídla atd.
@wenrus tak záleží na těch dvou, ale právě mám v okolí spíš to, že s chlepem všude a chlap kecá i do oblečení pro děcka, co běžně kupují ženské…
@kvaček píše:
Někdy je společný učet větší zlo než dva učty… a to když chodí vybírat jeden a jeden rozhoduje co se bude kupovat i když je to na společné věci…ono asi záleží i na těch dovu, jak to mají mezi sebou..
Znám případ, kdy mají společný učet, chlap zaplatí cokoliv neni problém, ale taky vybere, kdy se mu to hodí, takže známá mu říká i 3krát než donese z učtu peníze- bez vyčitek, ale prostě než se rozhoupe..Takže někdy má v peněžence stovku, že chlap zapoměl vybrat, že nemá dnes peníze..Rozhodně záleží na obou, to souhlasím, naštěstí mám hodného a rozumného manžela, jasně, né vždycky to tak jde…
Příspěvek upraven 01.07.12 v 22:23
Rozhodně záleží na obou, to souhlasím, naštěstí mám hodného a rozumného manžela, jasně, né vždycky to tak jde…
@Lynette píše:
Promiň ale tvůj chlap je normální hajzl. On bere takový peníze a ty se ho musíš doprošovat o 2000?Tak s takovým idiotem bych nebyla ani minutu. Ale neříkej mi že před dítětem byl jinej! Když si vybereš takovýho vola za otce svýho dítěte, tak pak nebreč že nemáš ani na mýdlo. Já být na tvým místě tak se rozvádím a jdu od něj - alimenty vypočítané z jeho platy by rozhodně byly mnohonásobně vyšší než 2000!
přesně to jsem chtěla napsat…musela si vědět do cěho jdeš…fakt když to tu čtu v těch diskuzích..jaký idioty si holky vybíraj za manžele a pak brečej ze idiotem zůstali i když si pořídili dítě..
jako fakt nechápu
![]()
rozvěď se a budeš mít takový alimenty, že si z toho pronajmeš vilu ![]()
Jako jestli ti dává a barák ti nepatří, tak jsi v reálu co do výživného a potřeb na děti a sebe bitá. Podle zákonu. Zamysli se nad vámi a začni jednat.
@danik píše:
My to máme úplně stejně, 1 účet, na něj chodí můj rodičák, manželova výplata. Vždy na začátku měsíce vybereme peníze na měsíc (neřešíme zda z rodičáků či z výplaty, prostě z našeho účtu) a HOTOVO, ev. dovybereme. Přijde mi to normální!!!
přesně tak!
Tak holky vcera jsme s manzelem probiraly tak do 1h do rana nase penize a nas, sveril se mi ze mel nejaky problemy v praci se zamestnancem neco udelal spatne tak si takhle vybil vztek na me strasne se mi omlouval, ze miluju me tak i deti ze pro nas udela vsechno, ze jina v tom neni a ze se semnou nikdy nerozvede a takovy ze uz se bude o nas poradne starat, tal jsme se domluvily ze mi znova bude davat plnou sumu abysme byli ceĺ rodinka spokojena, dneska cekam na plenky ze doveze 5tery a nejaky jidlo a ze mi jeste prida na novy plavky:D. TAK TO JSEM ZVEDAVA TEDA!
Já mám rodičák 7600Kč, manžel plat těch 12-15tis, jak kdy. účet jeden (můj), ale je vyloženě jen na platby, nevybíráme z něj. Chodí mi na něj rodičák, manžel mi každý měsíc na něj dá 3500Kč a stahuje se z něj nájem+inkaso, pojistky, spoření a věci pro děti, protože většinu nakupuju jen přes net a platím převodem.
Manžel dostává plat na ruku, z toho se zaplatí telefony, nafta, drogerka, jídlo, oblečení, zábava. Vycházíme celkem v klidu, na nějaké vyskakování to není, ale zvládat se to dá ![]()
Ale sama bez chlapa, jen s rodičákem a alimentama, bych to zvládla asi těžko ![]()
Já mám rodičák 3800,–, když zaplatim co mám, tak mi zbívají 3tis. a z toho musim zaplatit všechno malýmu, jídlo, drogerii atd. Přítel chodí jen občas na brigády, z toho zaplatí jen nájem a co dělá ze zbytkem vůbec netušim.
Mě ani malýmu neda ani korunu.
No a vycházím jen tak tak, někdy i nevycházím. ![]()
Třeba tenhle měsíc nevim co budu dělat, nečekaná platba a já mám v peněžence pár drobáků a malýmu dochází plíny, o jídle ani nemluvim a předemnou ještě 14dní.
![]()
@simoušek píše:
Tak holky vcera jsme s manzelem probiraly tak do 1h do rana nase penize a nas, sveril se mi ze mel nejaky problemy v praci se zamestnancem neco udelal spatne tak si takhle vybil vztek na me strasne se mi omlouval, ze miluju me tak i deti ze pro nas udela vsechno, ze jina v tom neni a ze se semnou nikdy nerozvede a takovy ze uz se bude o nas poradne starat, tal jsme se domluvily ze mi znova bude davat plnou sumu abysme byli ceĺ rodinka spokojena, dneska cekam na plenky ze doveze 5tery a nejaky jidlo a ze mi jeste prida na novy plavky:D. TAK TO JSEM ZVEDAVA TEDA!
No tak vidiš. Tak držím palce, ať to opravdu tak je. Snad to nebudou jen sliby.
@Jenver píše:
Já mám rodičák 3800,–, když zaplatim co mám, tak mi zbívají 3tis. a z toho musim zaplatit všechno malýmu, jídlo, drogerii atd. Přítel chodí jen občas na brigády, z toho zaplatí jen nájem a co dělá ze zbytkem vůbec netušim.![]()
![]()
Mě ani malýmu neda ani korunu.
No a vycházím jen tak tak, někdy i nevycházím.
Třeba tenhle měsíc nevim co budu dělat, nečekaná platba a já mám v peněžence pár drobáků a malýmu dochází plíny, o jídle ani nemluvim a předemnou ještě 14dní.
![]()
a nemas doma ctverce? Tohle me fascinuje, kdyz lidi opravdu otaci kazdou kacku, ale musi kupovat „papirovky“. Tak bych hold koupila dvoje svrchni kalhotky a skladala ctverce a hotovo
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat