Jak vyřešit dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
556
30.8.21 18:44

Kontaktuj nějakého právníka, ať jim pošle dopis, že navrhuješ dohodu k odprodeji své poloviny domu, za jakou částku atd. a ať ti dají do určitého datumu vědět, jak se rozhodli.
Sama říkáš, že dům odhadem má cenu 7 milionů, ale tržní cena domu je větší.
Myslím, že by sami usoudili, že by bylo lepší dům prodat, aby každý měl to svoje. Pokud se dům prodá za tržní cenu, tak si můžou koupit něco svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.8.21 18:45

Rekla bych ji, ze te bud vyplati nebo svou pulku pronajmes lidem, kteri se ji libit opravdu nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
30.8.21 18:48
@VitaminC píše:
Rekla bych ji, ze te bud vyplati nebo svou pulku pronajmes lidem, kteri se ji libit opravdu nebudou.

Proc hned vyhrozovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
30.8.21 18:48
@j.a.n.i1 píše:
No, zas tak hrozně se nechovají, když ji nabízejí, že ji polovinu domu vyklidí, aby ji mohla užívat…

ano, to dopsala zakladatelka následně. Může nabídnout spodní patro k pronájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.8.21 18:50

@cecetka Protoze mi pripada, ze s nimi zadna kloudna domluva neni.
Slusny clovek prijde s navrhem na reseni sam od sebe, nenuti druhou stranu k temto ponizujicim resenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
30.8.21 18:55
@VitaminC píše:
@cecetka Protoze mi pripada, ze s nimi zadna kloudna domluva neni.
Slusny clovek prijde s navrhem na reseni sam od sebe, nenuti druhou stranu k temto ponizujicim resenim.

ponižující řešení je nabídnout jí celé patro k nastěhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.8.21 19:03

Tak pro ty dvě to není jednoduchý. Mají tam domov. Mají k tomu vztah. Tak chápu i je, že se nechtějí stěhovat. Kdyby měly miliony na úćtech, věřím, že by je zakl.daly.
Zakl. řeší jen ty peníze, taky to chápu, právo má ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.8.21 19:05

Tak půjdou na svou půlku a tu svoji užívej, když to jde.. Oni nemusí ti nic vyplácet, ty si zdědila půlku domu, a pokud ti ji vyklidi, tak je na tobě, jeslti tam půjdeš nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
30.8.21 19:08

Mně udivuje, že někdo přistaví patro a plánuje bydlet někde, kde je naprosto jasné, že bude muset jednou vyplácet druhého dědice. S tím přece měla ta dcera počítat, že si jednoho dne bude muset vzít hypotéku na tu druhou půlku domu.

• Citovat
  • Upravit
24844
30.8.21 19:09

A to patro se přistavovalo ještě za tátova života??
protože jinak bys s tím jako spoluvlastník musela souhlasit
no nic, ani za 2,5 mega koupit nechtějí, ty jsi na tom aktuálně akorát tak tratná, takže nechť spodní patro vyklidí a ty ho prostě pronajmeš…
Myslím, že to se jim líbit nebude a mohl by to být start k tomu, aby se snažily s tebou vypořádat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.8.21 19:09

Můžeš klidně prodat půl domu nebo ho pronajmout. Ještě jednou bych s nimi promluvila a řekla jim, že půl domu je mi k ničemu a užívat jej nechci. Buď ať mi vyplatí tebou zmiňovaných 2,5 milionu nebo budu nucena svou část prodat nebo pronajmout někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.8.21 19:10
@Janasas píše:
Tak půjdou na svou půlku a tu svoji užívej, když to jde.. Oni nemusí ti nic vyplácet, ty si zdědila půlku domu, a pokud ti ji vyklidi, tak je na tobě, jeslti tam půjdeš nebo ne..

Tak to nevím jestli to takto je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
30.8.21 19:10
@Kolicek95 píše:
Mně udivuje, že někdo přistaví patro a plánuje bydlet někde, kde je naprosto jasné, že bude muset jednou vyplácet druhého dědice. S tím přece měla ta dcera počítat, že si jednoho dne bude muset vzít hypotéku na tu druhou půlku domu.

Tam asi byla zavet, protoze jinak by se o tu polovinu po otci delila po třetinách manzelka a jeho dve dcery. Takze matka by mela vice nez pulku.
Edit: ted ctu, ze sestra neni otcova a zena nebyla manzelka. Tak uz to chapu :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.08.21 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
30.8.21 19:11
@divine woman píše:
Můžeš klidně prodat půl domu nebo ho pronajmout. Ještě jednou bych s nimi promluvila a řekla jim, že půl domu je mi k ničemu a užívat jej nechci. Buď ať mi vyplatí tebou zmiňovaných 2,5 milionu nebo budu nucena svou část prodat nebo pronajmout někomu jinému.

Taky vidavam inzeraty na prodej poloviny a to obvykle ani nejsou dve bytove jednotku. Jen idealni polovina domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.8.21 19:12

Ale tvoje nabídka 2,5 milionu je velkorysá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie