Jak vysvětlit tchýni, že s vnukem teď nemůže být

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mi24
2.2.13 11:05
@Nelly 66 píše:
Ja mam zase ten problem, ze ex bydli u te maminky, ne s pritelkyni! Uz 3 roky k ni davam deti, ex je furt pryc! Dceri 10 rika ze jsem spatna, rekla i prase atd, me psala az budu jako ona klobouk dolu. Cekam mimi s pritelem a ona me furt spini! Holka pak ma ze me legraci a je zla a urazi me. Taky nevim co delat! :roll:

a co se tak na ni vykašlat…nevím jestli tam tvé děti chodí rády popř. co by tomu řekl soud, ale normalně se pobavit s ex jestli to jde že bud se bude věnovat dětem on a nebo tam nebudou chodit vůbec

• Citovat
  • Upravit
1696
2.2.13 11:07

@smajlik34
my jsme byli pryč měsíc… :,( - pokud bych trvala na odstěhování, rozbila bych rodinu - dětem brát tátu nechci a samozřejmě přítele mám stále moc ráda i přes tuhle velkou mouchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.2.13 11:13
@statecna.oslice píše:
@smajlik34
my jsme byli pryč měsíc… :,( - pokud bych trvala na odstěhování, rozbila bych rodinu - dětem brát tátu nechci a samozřejmě přítele mám stále moc ráda i přes tuhle velkou mouchu

Víš když jsme se rozvedli, hned se odtěhoval k nim, kde jsme před tím bydleli. No a je tam už 3 roky, takže když si bere děti na víkend, má je prostě tchýně, protože ex jde do hospody, do práce, takže je s nima pramálo času. Už jsem mu kolikrát říkala, že s ní nemám dobrý vztah, navádí holku, mimochodem to prase proto, že zrovna byli ve škole vši, ale nikdy bych jí tam nepustila abych si nebyla jistá, že je čistá, no má i tam kamarádky, tak nevím kde to chytla, já jsem na pořádek pedant. To se hned do mě pustila víš? S ex to nebylo růžový, ale tak nějak se snažím se s ním vycházet, o tom že ona kouří doma před mýma dětma se radši nezminuju, holka má astma a já neudělám vůbec nic.

Jen si přeju, at se ex osamostatní a tam jezdí jen na návštěvy. Ted co jsem těhotná si to nějak beru, přeci jenom klukovi jsou 4 a ještě nemá rozum, ale u toho vim, že by se mě zastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.2.13 11:15
@statecna.oslice píše:
@smajlik34
my jsme byli pryč měsíc… :,( - pokud bych trvala na odstěhování, rozbila bych rodinu - dětem brát tátu nechci a samozřejmě přítele mám stále moc ráda i přes tuhle velkou mouchu

proč by jsi brala dětem tátu? Táta má být s dětma a s tebou, né doma u maminky, podívej jak dopadl můj ex v 33 letech, pořád mu vaří a pere maminka a vyvenčit se chodí když má potřebu s přítelkyní. Náramně mu to vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.2.13 11:17
@statecna.oslice píše:
O trvalém odstěhování jsme tenkrát mluvili, když jsem odešla s klukama, bohužel přítel by na to nikdy nepřistoupil. Jsem si to zavařila, teď jen přežít!

To odejití nebo tedy spíše ten návrat ti pravděpodobně dost uškodil, protože si ustoupila :-( ultimáta se mají dávat, jen pokud si schopná ho dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
2.2.13 11:20

@statecna.oslice A ještě jedna poznámka…zorganizuj si líp práci - navař si na pár dní dopředu, úklid dělej v určitou dobu (klidně večer, až je chlap doma) a věnuj se teda dětem, aby nemusely někde vyřvávat u schodů a dávat tchýni záminky otravovat. Prostě dej si pár dní prioritu děti, za cenu toho, že budeš obědvat housku a uklidíte později. Uvidíš, že to půjde ;).

• Citovat
  • Upravit
1696
2.2.13 11:21

Ještě se zeptám - je tak strašný, když malýho Honzíka uspávám venku, na zahradě, nebo na verandě v kočárku a starší je nahoře sám? Má třeba puštěnou pohádku - samozřejmě nemůžu vědět, co tam dělá. Je tam sám max 10-15 min? Jak to děláte s uspáváním - kdyby mi usínal v postýlce, nedokážu si představit, jak by byl starší zticha třeba 10 min - to samé večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.2.13 11:22

Taky jsem se odstěhovala a vrátila, ale ona byla prostě doma, paní domu a já musela poslouchat. Abych vydržela, jezdili jsme na víkend 1× za 14 dní k našim, vždy jsme zamkla byt, jenže asi měli klíče, byli to jejich dveře ze sklepa. Jednou dokonce jsem měla na chotbě nějakou poštu. Já prostě nesnesu, když mi někdo narušuje teritorium a věř, že každá máma ho potřebuje. Já ted bydlím u našich, máme teda samostatný vchod, garáž, ale průchozí mezipatro. No a vím, že sem nepřijde do oběda a po 6 h taky už ne, ale je tu tak 1× denně. Takhle by to mělo být, protože ví, co mi tchýně dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.2.13 11:31
@statecna.oslice píše:
Ještě se zeptám - je tak strašný, když malýho Honzíka uspávám venku, na zahradě, nebo na verandě v kočárku a starší je nahoře sám? Má třeba puštěnou pohádku - samozřejmě nemůžu vědět, co tam dělá. Je tam sám max 10-15 min? Jak to děláte s uspáváním - kdyby mi usínal v postýlce, nedokážu si představit, jak by byl starší zticha třeba 10 min - to samé večer

Já bych toho využila a vyvenčila bych obě děti..
Nezůstávala bych jen na zahradě, šla bych na procházku, když je vhodné počasí, tak někam na dětské hřiště. Pokud samozdřejmě není čas oběda a poledního spánku pro staršího..
My to tak děláme, pokud máme volné dny, není školka a ni škola. Starší děti už nespí, tak u nás nezáleží na tom, že je to těsně po poledni.

Nemáš to jednoduché, skoro je mi líto, že jsem Tě tak drsně citovala a co jsem napsala :kytka: Ale můj názor na to je, že pravidla byla nastavena od začátku blbě. Možná využila Tvé poporodní únavy a toho, že sis ráda odpočinula. Babka určitě už dřepí v důchodu a nemá vlastní práci, koníčky ani zájmy, tak se plete do života druhým.

Nejmladší holčička obědvá kolem 11 hodiny, někdy ještě dřív, protože NÁM to tak vyhovuje, co mi záleží na tom, že to není obvyklý čas oběda. Vstává brzy, je pořád kojená a toto je první příkrm, potom nám to vyjde akorát tak, že ji po obědě přebalím, vypravím a kolem poledne usíná v kočárku, vyrážíme pro starší děti do školky a do školy. Další příkrm, kaši, dostává až v podvečer kolem 5 nebo 6 hodiny, má 7 měsíců, zatím má 2 příkrmy, byla dlouho jen kojená.

A myslím si, že tchýně s Tebou manipuluje. Možná máš takovou povahu, že se necháš ovlivnit. Bylo by potřeba rázně si dupnout, ale bez podpory manžela to půjde těžko..Řev je občas normální, i u nás je.
Mám akorát tu výhodu, že děti jsou starší a pokud se zrovna nehádají, tak si hrají spolu. Ti starší jsou od sebe o 2 a půl roku, taky jsem to musela nějak zvládnout.
Ano, zamkni se. Je potřeba respektovat soukromí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.2.13 11:38

Souhlasím, hlavně pořád nebud zavřená doma a nečekej co se zase bude dít!!
Určitě máš kamarádky a můžeš zajít i s dětmi na návštěvu, nebo se jít jen tak projít s kočárkem.

Uvidíš, že ti bude i lépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
2.2.13 11:41

@statecna.oslice to je fakt na odstěhování se… ty jsi měkká a tchýně je dle popisu pěkná fůrie co si do ničeho nenechá kecat! ona se nezmění, takže musíš ty! stěhovat se dle tebe nemůžete, chlap se taky nezmění, takže opravdu je to jen na tobě to tam změnit!!! držím palce!
s uspáváním - spíš bych zapracovala na zpacifikování staršího, takhle staré dítě už chápe co se po něm chce, anebo prostě bude muset pochopit! mně se zdá, že jsi asi dost měkká i na dítko… buďto přitvrdíš a budeš důsledná v pravidlech pro každého - děti, tchyně, manžel… anebo se v tom budeš furt plácat…
jo a svoji mamku, pokud s ní nemáš problém, tak bych si ji klidně na hlídání zvala, protože třeba naopak tchyně pochopí, že pokud se bude chovat tak jako tvoje mamka nebo prostě dle tvých pravidel, tak že nemáš problém dítě „půjčit“… ovšem bude to masakr ze začátku :roll: ale tak buďto budeš celý život!!! držet hubu a krok anebo s tím uděláš něco dokud to jde…
máme v rodině velmi drsnou zkušenost, skončilo to odstěhováním, jinak to nešlo, otec dítěte lítal mezi matkou a manželkou, ale nakonec odešel s manželkou a dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
2.2.13 11:45
@statecna.oslice píše:

jestli má i on rád tebe..tak pochopi že jestli vás nechce ztratit tak půjde s vámi..takhle děti přijdou o otce, ale aby jsi ty někdy nepřišla o syna já vím že se synovi věnuješ ale když se tchyně bude pořád motat do vychovy a syna si bude brát k sobě třeba mu i vše dovolovat tak on pak půjde raději k ní…jedině pak asi se fakt zamykat a nepouštět ji..tchana máš že by se pokusil ji domluvit on když tvůj manžel ji moc není schopen domluvit?

• Citovat
  • Upravit
5638
2.2.13 11:46

Jo a neboj se do toho jít i natvrdo, protože ono to možná bouchne a uvidíš pak jak se strany zachovají, ale dle mě je lepší když to bouchne a pak se to začne řešit a pročistí se vzduch, než to léta tutlat a nic se neděje a ty se budeš užírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
2.2.13 12:01
@statecna.oslice píše:
Ještě se zeptám - je tak strašný, když malýho Honzíka uspávám venku, na zahradě, nebo na verandě v kočárku a starší je nahoře sám? Má třeba puštěnou pohádku - samozřejmě nemůžu vědět, co tam dělá. Je tam sám max 10-15 min? Jak to děláte s uspáváním - kdyby mi usínal v postýlce, nedokážu si představit, jak by byl starší zticha třeba 10 min - to samé večer

ted si presne nepamatuju, jak je starsi syn stary, tusim 2,5? Ne, nenechala bych ho samotneho. Resila bych to jako Jana206. Vzala bych starsiho s sebou na zahradu nebo jeste lepe ven se projit. Doma ti sice stoji prace, ale zase ti tam zadny bordel nepribyde.
Ja beru malou do satku a projdu se se starsima venku (mimino mi v kocare rve, proto ten satek).
Pokud ji uspavam doma, tak si s ni vlezu do loznice, ale dvere necham otevrene, at mam prehled, co se deje v byte. Detem nakrajim neco do misky a pustim tv v obyvaku. Driv mala nevydrzela a obvykle jsem ji za chvili mela v loznici, ale celkem rychle se naucila, ze musi byt potichu. Ted uz vetsinou jen nakoukne a jde si zase po svem (at uz je doma sama nebo i bracha, ktery dopol. chodi do skoly). Kdyz zrovna neni cas na svacinu, tak dam detem pastelky, stavebnici nebo tak. Obcas. kdyz jsou deti jak z divokych vajec, tak jim dam do misky misto ovoce treba gumove medvidky, ale to uz je nouzovka, clovek si proste poradit musi ;). Vetsinou po uspani male vypada obyvak jak po vybuchu, ale tak to zase spolu uklidime, kdyz vylezu z te loznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
2.2.13 12:03
@statecna.oslice píše:
Tak jsem s ní včera mluvila. Podle ní to nemám šanci zvládnout, potřebuju pomoc. Jiné ženské to zvládnou, protože se chovají jinak než já (k dětem). Řekla mi, že sice já mám právo rozhodovat o dětech, ale ona se má právo do toho plést. Prý dvojí výchova nevadí, protože ona se o staršího stará dobře, ale já ne, takže chyba je na mé straně. Takže bohužel nesmim být se synem sama.

ji řekni že když tě nechá tak uvidíš že tu šanci máš že to zvladneš. A právo rozhodovat ona nemá normal ji řekni že ona si vychovala své dítě(děti) a ted budeš vychovavat ty. a to jak píšeš že boužel nesmíš být se synem sama vypada že jsi dost měka pořadně si dupni klidně na ni i zvedni hlas ale aspon uvidíš že to myslíš važně. Když ty se budeš užírat a nebudeš štastna tak i děti nebudou štastné. děti potřebuji štastnou a spokojenou mamku takže se klidně sbal a odjed na víkend k mamce a přítelovi pošleš sms že nebudeš doma s tchyni a tak jedeš k mamce že chceš aby si užila vnoučat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová