Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Frantiskaaa píše:
Mám z toho takový pocit, že Tvoji rodiče o tom ví, ale dělají, že nevidí, neslyší.
Vypada to tak.
Ale zase tezko se tomu veri. ![]()
@Ellusa Nejtezsi je si priznat, ze tyran se nikdy nezmeni a ze za to zakladatelka nemuze.Pak udelat ten krok a nasilnika opustit a nenechat se zmanipulovat jeho lacinyma slibama.
Takze souhlasim s tvym nazorem. Hlavne bude potrebovat, alespon jednu osobu, ktera ji bude oporou, nez se tohle obdobi prezene.
@Ellusa Taky drzim zakladatelce palce. Urcite to zvladne.
Hlavne uz nesmi ztracet cas.Jak se rika, uz vcera bylo pozde.
@jednažena píše:
@Ellusa Taky drzim zakladatelce palce. Urcite to zvladne.Hlavne uz nesmi ztracet cas.Jak se rika, uz vcera bylo pozde.
Taky držím moc palce, bohužel se moc obávám toho, že jej nevykopne, že to nebude řešit, že jí naslibuje, chvíli bude klid a pak se to vrátí do starých kolejí.
@Frantiskaaa Ja si zase rikam, ze uz kvuli male, to bude resit. Prece si neveme na svedomi, ze by jednou nedej Bůh, uhodil ji.
Takze ja ji verim.
@Ellusa píše:
@Frantiskaaa Zakladatelka je dospělá, svéprávná a je to na ní. Ona si musí vyhodnotit, zda jí takový život s riziky za to stojí nebo ne. Každý je zodpovědný sám za sebe (plus ona za své dítě) a ona se musí rozhodnout, jak dál. To platí na každého.
Tak to je samozřejmé, já jí moc přeji, ať udělá ten krok, ale nevěřím tomu, moc ne. Kéž bych se spletla.
@jednažena píše:
@Frantiskaaa Ja si zase rikam, ze uz kvuli male, to bude resit. Prece si neveme na svedomi, ze by jednou nedej Bůh, uhodil ji.Takze ja ji verim.
Kvůli malé to neřešila doteď, já nechci být skeptická, ale ani ne naivní, kéž by s tím opravdu něco udělala, moc jí držím palce, ať se zbaví toho agresivního psychopata.
Zakladatelko, Ty si vážně stěžuješ, že doma neuklízí???
nevěřím, že tenhle příběh je pravdivý ![]()
@Anonymní píše:
@Ellusa Jak jsem psala, vybírá si ísta která nejsou vidět. Na jedné paži už se mi modřina udělá málokdy, ta ruka už si zvykla. Krk jsem si zamalovala. Styděla bych se vyjít ven.
Styděla??? Takže se vlastně stadíš za něj..Nikdy jsi nikomu nic neřekla, nikdy jsi na něho nikomu neupoznila, jen jsi potichu a snášíš bití, teror a ponížení. Můžeš si za to sama, celou dobu ho vlastně kreješ.
Takže pokud máš stopy fyzického týrání, chceš to řešit, zajdi na policii.
@blabla123 bohužel není… když mi nevěříte vy, které ho neznáte a nemyslíte si o něm jak je úžasný, jak mi můžou věřit lidé, kteří ho znají? Do něj by to nikdo neřekl
budu si shromažďovat důkazy a potom jsem odhodlaná tento vztah ukončit
@Anonymní píše:
@blabla123 bohužel není… když mi nevěříte vy, které ho neznáte a nemyslíte si o něm jak je úžasný, jak mi můžou věřit lidé, kteří ho znají? Do něj by to nikdo neřeklbudu si shromažďovat důkazy a potom jsem odhodlaná tento vztah ukončit
Pro mne je hlavně nepochopitelné, že i přes to, co vám dělá, jste s ním zůstala, následně si s ním pořídila dítě (pořád jste od něj neodešla), nakonec jste společně stavěli… ![]()
Přesně, ale takhle se značí psychopat/domácí násilník, nikdo to na něm nepozná, nebo to nechce vidět a přechází to.
Měla jste pomoc vyhledat už dříve, když byste měla důkazy, jak vás mlátí (modřiny atd.), tak se s tím dá určitě něco dělat. Hlavně bych se bála toho, že jak ho opustíte, tak aby nechtěl ublížit vám i dceři.
Přeji pevné nervy
, abyste ho dokázala opustit.
@Anonymní píše:
@blabla123 bohužel není… když mi nevěříte vy, které ho neznáte a nemyslíte si o něm jak je úžasný, jak mi můžou věřit lidé, kteří ho znají? Do něj by to nikdo neřeklbudu si shromažďovat důkazy a potom jsem odhodlaná tento vztah ukončit
Hlavně aby nebylo pozdě-aby Tobě nebo nedej bože dceři něco neudělal
, neshromažďuj důkazy, na ty kašli, ale odejdi od něj, nejsi v jeho zajetí!
@Anonymní píše:
Jsme spolu s přítelem 9 let. Asi tak po roce začaly problémy. Když byl napitý, mlátil mě tak, že jsem měla obličej celý fialový. Potom to vychytal, začal mě mlátit na místa, která nejsou vidět tj. ramena, paže, stehna atd. Postupně se jeho útoky konaly méně, vždycky jsem mu odpustila a milovala ho dál. Pak se situace ustálila a přestal mě mlátit, ale začal mi nadávat a urážet mě.
Bohužel jsem s ním minulý rok otěhotněla. Dítě jsem nechtěla, ale pak jsem si uvědomila, že za to to malé nemůže a nechala jsem si jí. On se začal těšit a já taky. Ve 3. m měla mamka oslavu narozenin a on mi tam přede všema dal facky. Jeho brácha ho za to zmlátil. Od tý doby byl klid.
Teď k jádru problému. Teta nám darovala na půl pozemek a my začali stavět. Většina stavby byla z mých peněz a on dal asi tak 100.000 + to celý postavil. Barák je náš na půl.
Všechny nákupy jídla, drogerie, plínek, jídla pro malou platím já a on jediné co platí jsou 2.000 za elektriku. Na všechno jsem doma sama, neuklidí, nepohlídá, sám si nenandá jídlo, neodnese talíř ani ponožky. O víkendech je pryč u rodičů.
Už mě to nebaví a nevím jak z toho ven. Sám se odstěhovat nechce a já nemám finance se odstěhovat. Dům je postavený pár metrů od mých rodičů a prarodičů.
Dneska mě chtěl zase zmlátit, ale já se mu postavila, já mám dialový krk od škrcení, on je poškrábaný.
To jako vážně? Jak z toho ven? Co nejrychleji, radím. Okamžitě k lékaři a na policii, aby viděli, že tě mlátí a okamžitě požádat o vypovězení z bytu. A švihem vyplnit a podat žádost o rozvod. Předvést své modřiny rodičům a hlavně všem mužským členům rodiny a pak ho na něj poštvat - to bych asi udělala já. I když to není správné a podle zákona. A co, mně by to v tvé situaci udělalo moc dobře.
A kdyby mi někdo dal na veřejnosti tři facky, tak volám okamžitě policajty, i když nevím - já se znám a hned bych se ohnala zpět. Jenže to by vedlo jenom k tomu, že bych asi dostala ještě víc, když je tak agresivní.
A nechápu, zač se stydíš, za to, že máš chlapa debilního agresora? Stydět se má on. Odejdi rychle, než to špatně skončí.