Jak zjistit, kdy mám ovulaci

1824
20.1.18 21:59

Jak zjistit kdy mám ovulaci

Ahoj holky s přítelem jsme se rozhodli pro druhé děťátko Takže jsem vysadila hak, ale zajímalo by mě jak poznám kdy a jestli vůbec mám ovulaci. To mám dělat každý den test? První byla neplanovana nehoda přes hak, takže stím nemám zkušenosti, ale potřeboval bych nejdyl do půl roku otěhotnět abych šla z rodicaku na rodicak. Předem moc děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
20.1.18 22:03

Ovulace je 12-16 dnů před menstruací. Blížící ovulaci signalizuje poševní hlen konzistence vaječného bílku a měkký, krátký a otevřený děložní čípek. Při ovulaci jsou bolesti v podbřišku a po ní bolesti bradavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 22:03

Tak zjistit ovulaci můžeš několika způsoby. Buď ti ji doktor potvrdí přes utz, nebo si můžeš měřit bazální teplotu nebo si dělat ovulační testy. Teplota se měří denně za určitých podmínek a ovulační testy si musíš dělat vlastně taky denně podle mě než zjistíš, kdy ji máš. Já napříklady ovulaci cítím. Nedá se to přehlédnout, mám velký bolesti, vždy ve stejný den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
20.1.18 22:05

Počkala bych na první spontánní ms od vysazení a pak bych to směřovala tak na 14-20 den od prvního dne menstruace obden. A příští cyklus už podle délky předchozího cyklu na těch cca 14 dnů před další očekávanou ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
20.1.18 22:06

Jak píše Karleon je období, ve kterém ovulace je. Těch ovulačních testů je v balení několik, takže ano, v období očekávané ovulace testovat každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 22:09

@Helileli myslíš sex? Já mám například ovulaci 12. den, to je strašně individuální. Takže ten 14. den může být už po. Pokud mluvíš o sexu, tak bych se zaměřila už na 8. den po MS :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.1.18 22:26

Bohuzel nelze pausalizovat :nevim: znama nemohla dobu otehotnet, protoze si myslela, ze ma nejdeive 12DC a otehotnela hned, kdyz se snazili asi od 6DC, jeste lehounce spinila a zadarilo se. Ac je to asi vzacnejsi, mela to tak :mrgreen: Takze kazda to mame individualni ;) ja treba ovulaci citim a mam ji cca v pulce cyklu. Muzes zkusit ovulacni testy, osobne zkusenost nemam a nebo dojit na gyndu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.1.18 22:40

Testum, neverim. podle testu, anovulacni cyklus spi vedle mne a ma skoro 2roky. bazalni teplota lepsi. a ovu hlen.zahly.ciry hlen vcca 10-16den po ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.1.18 22:44

Já mám ovulaci 10dc. Pockala bych na první ms a potom můžeš měřit, dělat testy nebo si nechat potvrdit ovulaci přes utz. Já ji cítím, takže to poznám. Jeste to lze poznat podle hlenu a čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
20.1.18 23:25

@Kukacka123 s tím mohu souhlasit, otěhotněla jsem jako vaše známa také krátce po začátku menstruace, snad 3den, vím to stopro, protože to bylo v tom měsíci jen jednou a hned to vyšlo. Další se nám už půl roku nedaří, asi zkusíme sex jeste v menstruaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
20.1.18 23:31

Neni nejjednodussi proste sexovat kazdy den? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.18 23:39

@Lenka_Hal paradoxne se to kazdy den ani nedoporucuje. Idealne ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.1.18 23:39

@semisova ja bych tomu snad ani neverila, ze je ovulace jeste pri doznivani MS, ale mozne je holt vse :nevim: preji hodne stesti, at je miminko brzy na ceste :kytka:

@Lenka_Hal no, nemusi pak byt dostatek spermii :nevim: doporucuje se spise aspon ob den…a diky tomu, ze spermie zvladne par dni na vajicko cekat, tak to ani neni treba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
22.1.18 11:26

Ovulacni test

Dobrý den myslíte ze je tento ovulacni test pozitivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.1.18 12:28

Dvě čárky… test pozitivní… takže ovuluješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí