Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jak bych se cítila, kdybych jako dítě zjistila, že můj otec je pán, co si ho vyhonil v předsíni a matka paní, co si to od něj koupila. Že jsem nevznikla z lásky tatínka a maminky, ale že šlo o obyčejný obchod.
@Enmamma píše:
Nevím, jak bych se cítila, kdybych jako dítě zjistila, že můj otec je pán, co si ho vyhonil v předsíni a matka paní, co si to od něj koupila. Že jsem nevznikla z lásky tatínka a maminky, ale že šlo o obyčejný obchod.
Uvazuji uplne stejne. Lasku tatinka a maminky bych neresila, nasi se nemaji radi do dnes ale aspon vim, ze jsem nevznikla jen na pozadani. Biologicke hodiny chapu, ale co jsi delala v dobobe kdy my rodily? ![]()
@helbell píše:Žen, které si takto pořizují dítě je hodně, ale považuji to za nefér vůči dítěti.
Uvazuji uplne stejne. Lasku tatinka a maminky bych neresila, nasi se nemaji radi do dnes ale aspon vim, ze jsem nevznikla jen na pozadani. Biologicke hodiny chapu, ale co jsi delala v dobobe kdy my rodily?
@Enmamma píše: Žen, které si takto pořizují dítě je hodně, ale považuji to za nefér vůči dítěti.
Je. Sice chapu, ze ty zeny maji treba materialni jistoty a to je moc dulezite ale ten pocit neupnosti…
Musím říci, že bohužel asi to bude i můj případ. Ptát se na to, co jste dělala ve chvíli, kdy ostatní rodily, je neempatické. Každá prostě nemá v životě štěstí, že potká prvního kluka ještě ve škole a v 20 se vezmou a krásně mladá má děti. Nebo teda třeba později, ale vztah se vyvine dobře a vše je jak z červené knihovny. Já na toho pravého čekala fakt dlouho, ale celý život fakt čekat nemohu, možnosti mít děti se kvůli tomu naštěstí v dnešní době člověk vzdát nemusí. Mně do života bohužel přišla tahle hnusná nemoc, při které nebyla síla ani vylézt z postele, příbuzní vám skoro předžvýkávají jídlo a vynáší mísu místo záchoda, jak se nemůžete hýbat. A netrvá to měsíc, ale roky. V tomto stavu nepotká člověk fakt ani pošťáka. Mně osobně by bylo teda úplně jedno, jestli jsem ze zkumavky, z dohody, z lásky nebo nenávisti, či třeba z rozmaru, hlavně kdybych byla zdravá… A pokud jednou vysadím léčbu, která teda je hustá, ale funguje, no to budu řešit stejnou věc. I když už je naštěstí na internetu mnoho lidí, kteří nabízejí i neanonymitu a vztah s dítětem, pomoc finanční i starání se, nejen plození
což je pro mne přijatelnější. Taky si nemohu ve svém věku dovolit čekat, zda nějaký vztah bude rok dva fungovat, a když ne, tak zase nic… mezitím se mi nemoc může vrátit a další roky nebudu moct… A pak tu je spousta diskuzí na téma „nemůžu otěhotnět“, to prostě nejde přehlédnout
Za mne do toho jděte. Nemám osobní zkušenost, ale jste-li si jistá, že dítě zabezpečíte, nečekat, než přijde třeba takováhle nepřízeň osudu jako u mne. Pokud se objeví fajn chlap, tím líp, ale spoléhat na to se zkrátka nedá. Bezva, že už jedno dítě máte, to už člověka až tak asi netlačí biologické hodiny ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych se prosím zeptat je tu některá z vás která sehnala muže jen na darování spermie? Prala bych si aby mé první dítě nebylo jedinaček, jsem sama a čas běží. Nemohu čekat dalších 5,10 let jestli se objeví muž pro vztah.Deti by byli zabezčené a měli vše. Jen nevím kde nebo jak sehnat? Dekuji. Prosim která z vás do něčeho takového šla napište klidně zprávu děkuji
Odepřít plánovaně dítěti otce je sobecký čin hodný bestie.
„@Anonymní“ píše:
Deti by byli zabezčené a měli vše.
Lžeš si do kapsy. Neměly by zdaleka vše. Chyběl by jim OTEC.
„@Anonymní“, také jsem naprosto nepochopila. Musela jsem si na profilu ověřit, že si z diskuse o antikoncepci a padání vlasů správně pamatuji Tvůj věk - je Ti přece teprve 27 let, co řešíš? ![]()
Dítě už máš a dávno to není miminko - věkově extra blízkého sourozence mu tedy už stejně nepořídíš… tak na co takové šaškárny? ![]()
„@Anonymní“ a proč nemůžeš čekat? Já měla první dítko ve 33, druhé v 36 a nic mi neuteklo
Ty děláš jak kdyby ti bylo 45
Máš ještě dost času prosím tě.
@karkarka proboha a vite kolik je takovych chlapu, co chteji dite a po narozeni hodi zpatecku a dite pro ne neexistuje? Dotaz pani je o necem jinem a nepotrebuje byt poucovana.
Tak to já jsem nemohla mít sex
vůbec…takže nějaký muž byl pro mě tabu…neměla sjem ani na co čekat…Takže to takto muselo být…
Já bych do toho šla. Sice nevím, jak se shání takový dárce, ale třeba tu někdo něco slušného poradí. Já se na to koukám z pohledu ženské, které je už 37 a touží po druhém dítěti a taky nemá s kým. Já už opravdu nemám čas čekat. Bohužel já dvě děti sama neuživím. Nemám ani podporu rodiny, jsem v tom sama. Druhé dítě se sen, který se mi už rozplývá… A kdoví, třeba se v životě zakladatelky objeví nějaký fajn chlap, který s ní bude vychovávat její děti.
Ja vidim v okoli dost pripadu, kdy si mlada holka poridila dite a pak toho litovala. Vetsinou si ho poridi se stejne starym klukem, a v dnesni dobe jsou muzi pod 25 na deti nezrali. JE TO CHYBA CHYBA CHYBA. Takze si myslim, ze 27 az 35 je tak akorat vek na deti a za tech 8 let se proste nejaky vhodny tatinek najde, to by bylo aby ne.
Chtěla bych se prosím zeptat je tu některá z vás která sehnala muže jen na darování spermie? Prala bych si aby mé první dítě nebylo jedinaček, jsem sama a čas běží. Nemohu čekat dalších 5,10 let jestli se objeví muž pro vztah.Deti by byli zabezčené a měli vše. Jen nevím kde nebo jak sehnat? Dekuji. Prosim která z vás do něčeho takového šla napište klidně zprávu děkuji